Названо 5 функцій iOS 17, на які ми не чекали

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щороку ми чекаємо від Apple серйозних поліпшень iOS, від яких буде практична користь щодня. Ось тільки останнім часом з цим стає все складніше і складніше: купертинівці, мабуть, вважають, що їхня операційка майже ідеальна, тому в нові версії додають досить дивні фішки, які викликають у користувачів здивування. Найцікавіше, що iOS є куди рости, ось тільки Apple обходить стороною корисні функції. Вибрали для вас найнесподіваніші нововведення iOS 17 і пояснили, що з ними не так.

Захист від дітей на iPhone

Apple регулярно покращує системи безпеки iPhone, роблячи його менш вразливим до зовнішніх загроз. Ось тільки іноді купертинівці явно перегинають палицю і творять якусь дичину: так в iOS 17 з’явилося блокування фотографій з неприйнятним змістом. Воно має убезпечити користувачів, насамперед, дітей від небажаного контенту, ось тільки користі в цій опції практично немає.

Айфон розмиє зображення, але його все одно можна буде подивитися, натиснувши на кнопку показу. Але навіть якщо поскаржитися на фото, то фідбек іде незрозуміло куди, а обдурити нейромережі напевно не важко. Повідомляється, що розширення працюватиме під час передачі через AirDrop і в сторонніх додатках, але на WWDC його анонсували лише в iMessage, яким мало хто користується.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Натомість купертинівці могли б нарешті додати підтримку кількох облікових записів в айфоні, як на macOS чи Android. Так ви могли б по-справжньому захистити свої дані від чужих очей, коли даєте смартфон комусь іще, а також повноцінно керувати Айфоном дитини. У будь-якому разі, це була б класна функція для iPad, яким часто користується кожен із членів сім’ї.

Поставити фото на контакт в iPhone

Apple пробила дно ще одним “нововведенням”, додавши постери контактів в iOS 17. Фактично розробники використали налаштування екрана блокування з поточної версії операційки і перенесли їх у налаштування вашої телефонної книги. Шрифт, зображення та інші ефекти для контактів – хто цим користуватиметься? У 2023 році мало хто додає фотографії до карток абонентів, не кажучи вже про налаштування шрифтів або створення мемоджі. Виглядає це дуже дивно і максимально марно.

Замість цієї незрозумілої функції купертинівці могли б розвинути торішню ідею і зробити налаштування локскріна гнучкішими: нові шрифти для годинника, вільне розташування віджетів – лише мала частина того, чого бракує для кастомізації екрана Айфона. Якщо вже взялися красти функції з Андроїд, то треба робити це якісно!

Живі шпалери на екрані блокування iPhone

На WWDC Apple також представила можливість встановити Live Photo на екран блокування, ось тільки працювати вони будуть явно не так, як це було до появи iOS 16. Річ у тім, що анімація буде спрацьовувати тільки в той момент, коли ви розблокуєте екран.

Виходить, це явно не ті живі шпалери, яких позбулися рік тому. До того ж під час їхнього встановлення система сильно збільшує зображення, внаслідок чого якість помітно знижується. Уявляєте, наскільки убогою буде жива фотографія на великому екрані iPad?

Як відкрити кілька додатків на iPhone

Split View для iPhone користувачі чекають уже багато років, а віз і нині там: торік Apple додала Stage Manager для iPad та й то не для всіх. Замість того, щоб зробити багатозадачність для iPhone, купертинівці лише злегка поліпшили її на планшетах. Не дуже зрозуміло, чому у 2023 році розмістити два додатки на екрані можна навіть на дешевому Андроїд-смартфоні, але не на iPhone 14 Pro Max, який не по кишені багатьом навіть через майже рік після старту продажів.

Як відправити контакт з iPhone на iPhone

На минулій презентації Apple представила функцію відправки контактів NameDrop, яка з боку більше схожа на використання ІЧ-порту: вам потрібно прикласти Айфон до Айфона або Apple Watch, щоб поділитися карткою з телефонної книги.

Щоправда, працює ця функція тільки за увімкненого Bluetooth і на близькій відстані, тому нічого нового купертинівці явно не придумали. Ба більше, її скопіювали з Android! Виходить, процес передачі даних ускладнили, адже відправити контакт з Айфона можна через старий-добрий AirDrop, не кажучи вже про те, що це простіше зробити через месенджер.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.