iPhone 8 перетворюється в «цеглину» після заміни дисплея

Власники iPhone 8 і iPhone 8 Plus, які встановили на свої смартфони iOS 11.3, зіткнулися з несподіваною проблемою. За даними 9to5mac, велика кількість користувачів по всьому світу поскаржилися, що після заміни дисплея в не авторизованому сервісному центрі, їх пристрої перетворилися в «цеглини». При цьому замінений дисплей повністю справний, а проблема з’явилася тільки після оновлення до iOS 11.3.

Минулого року аналогічна ситуація сталася з власниками iPhone 7. Тисячі користувачів скаржилися, що після заміни сканера відбитків пальців в неавторизованих сервісних центрах, даний модуль переставав працювати. Відбувалося це через те, що Apple програмно блокувала роботу сторонніх модулів Touch ID. На щастя, ця проблема була швидко вирішена випуском спеціального оновлення для власників iPhone 7.

Як виявилося, в iPhone 8 і 8 Plus встановлена ​​схожий захист, але цього разу він реалізований трохи складніше. У цих смартфонах передбачений спеціальний мікрочіп, який визначає легітимність дисплейного модуля. Після установки нової матриці, представники СЦ повинні в обов’язковому порядку скинути його і оновити під відповідний модуль. Якщо цього не зробити, iOS НЕ буде зчитувати дотику до екрану, а iPhone зі смартфона перетворюється в «цеглину».

Зараз невідомо, чи буде Apple випускати оновлення, яке поверне працездатність нелегально відремонтованого iPhone 8 і iPhone 8 Plus. У випадку з Touch ID на iPhone 7 проблема була вирішена на користь покупців, але в цього разу все може бути інакше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.