Який міні-смартфон купити. Рейтинг маленьких смартфонів 2023 року

Міні-смартфон - який купити? Який маленький телефон найкращий? Ось рейтинг маленьких смартфонів у 2023 році!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони супроводжують нас у повсякденному житті, дозволяючи спілкуватися, отримувати доступ до інформації та розваг в одному пристрої. Однак з розвитком технологій виробники почали шукати нові рішення, щоб зробити смартфони компактнішими, зберігши при цьому їхні переваги. Результатом стали міні-смартфони – менші, але все ще потужні пристрої, які привертають увагу багатьох користувачів. У цій статті ми розглянемо феномен міні-смартфонів, їхні переваги, застосування та вплив, який вони мають на наше повсякденне життя. Чи є міні-смартфони майбутнім мобільної індустрії? Я запрошую вас прочитати далі, щоб дізнатися це.

Міні-смартфон – який купити?

На сьогоднішній день ринок смартфонів досить розвинений, і, безумовно, достатньо для того, щоб кожен міг без особливих зусиль знайти підходящу для себе модель цього пристрою. Міні-смартфони привертають увагу вже деякий час. Але чи дійсно вони варті уваги? Давайте з’ясуємо, який міні-смартфон користується найбільшою популярністю серед користувачів.

Apple iPhone SE 2022

Міні-смартфон від Apple, а саме Apple iPhone SE 2022, безсумнівно, заслуговує на увагу. Цей пристрій оснащений дисплеєм Retina HD, з широкоформатним РК-дисплеєм. 4,7-дюймовий Multi-Touch з технологією IPS досить великий, щоб користуватися телефоном з легкістю, і досить маленький, щоб не займати багато місця у вашій сумочці або легко поміститися в кишені.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Роздільна здатність екрану складає 1334 x 750 пікселів, тобто 326 пікселів на дюйм. Інші характеристики, що привертають увагу, включають: Технологія True Tone, широкий колірний обхват (P3), Haptic Touch, максимальна яскравість 625 ніт, а також олеофобне покриття, стійке до відбитків пальців. Цей невеликий смартфон захищений від бризок, води та пилу. Він оснащений 12-Мп камерою з ширококутним об’єктивом і 7-Мп фронтальною камерою. Пристрій здатен записувати відео у якості 4K.

Телефон також має зчитувач відбитків пальців у кнопці “Пуск”. Він має багато корисних функцій і поставляється в декількох версіях ємності – 16 ГБ, 128 ГБ, 256 ГБ. Телефон має такі розміри: 138,4 мм x 67,3 мм x 7,3 мм. При цьому він важить 144 г. Це смартфон в мініатюрі для спеціальних завдань, який виправдає очікування багатьох користувачів.

Apple iPhone 13 mini

Apple iPhone 13 mini 128 ГБ – це вже свідчення його невеликих розмірів. Але на що він здатний? Тому що, ймовірно, не тільки той факт, що він маленький, робить його таким популярним вибором. Безумовно, є набагато більше причин. iPhone має 5,4-дюймовий дисплей Super Retina XDR з роздільною здатністю 2340 x 1080 пікселів. Крім того, він оснащений шестиядерним процесором Apple A15 Bionic, nfc iphone.

Плюс камери – 2 x 12 Мп ззаду і 12 Мп спереду. Ширококутний об’єктив робить чудові фото та відео навіть в умовах низької освітленості. Оснащений швидким чіпом A15 Bionic, телефон змушує все працювати дуже плавно і безперебійно. iPhone 13 mini виправдає очікування все більш вимогливих користувачів. Розміри пристрою наступні: 131,5 мм x 64,2 мм x 7,65 мм. Важить він 140 грамів. Apple iPhone 12 mini має аналогічні розміри та вагу.

Asus Zenfone 9

Якщо розглядати невеликі телефони, то варто згадати Asus Zenfone 9. Судячи з його габаритів, це дійсно малогабаритний пристрій, але він має досить багато можливостей. Він оснащений 5,92-дюймовим AMOLED-дисплеєм з роздільною здатністю 2400 x 1080 пікселів. Він має тильну камеру з роздільною здатністю 50,0 Мп і ширококутну камеру з роздільною здатністю 12,0 Мп. Фронтальна камера має роздільну здатність 12,0 Мп. Цей портативний смартфон також має сканер відбитків пальців та багато інших корисних функцій. Він не такий маленький, як вищезгадані смартфони, але й не належить до великих. Його розміри складають: 147 мм x 68 мм x 9,4 мм. Вага – 165 г. Телефон має не надто потужну специфікацію, але для простих додатків він підійде. Якщо комусь важливіше, щоб пристрій не був надто великим, а не мав потужні характеристики, він, без сумніву, буде задоволений цим вибором.

Samsung Galaxy Xcover5

На фразу “міні-смартфон” користувачі інтернету відповідають – Samsung Galaxy Xcover5. І дійсно, це пристрій, який не належить до великих. Це скоріше компактний смартфон. Смартфон має 5,3-дюймовий екран з роздільною здатністю 1480 x 720 пікселів, HD+. Він оснащений тильною камерою на 16 Мп і фронтальною на 5 Мп, а також 8-ядерним процесором Samsung Exynos 850 і 4 ГБ оперативної пам’яті. Телефон чудово підходить для базового використання. Розміри пристрою наступні: 147,1 мм x 71,6 мм x 9,2 мм, а вага – 172 г. Донедавна ці параметри цілком задовольняли більшість користувачів. Сьогодні вони вже мало кого цікавлять. Єдиною перевагою цієї моделі є її габарити. Зважаючи на те, що це міні-телефон, він заслуговує на увагу.

myPhone Hammer Explorer PRO

Ще один компактний телефон – смартфон myPhone Hammer Explorer PRO. Він має 5,7-дюймовий дисплей, а також 8-ядерний процесор, 6 ГБ оперативної пам’яті і 128 ГБ пам’яті для зберігання мультимедійних даних. Він має камеру на 48 Мпікс і датчик якості повітря. Мало того, що він компактний, він ще й дуже міцний, тому чудово підходить для користувачів, які використовують телефон у суворих умовах. Можна навіть сказати, що це міні-броньований смартфон. Розміри пристрою наступні: 160 мм x 77,2 мм x 14,8 мм. Важить він досить багато, як для телефону з невеликими габаритами – 273 г. Однак, якщо діагональ телефону не перевищує 6 дюймів, він вважається пристроєм малого формату. І саме цей телефон відповідає цій умові.

Що таке міні-смартфон?

Для того, щоб мати можливість рекомендувати міні-смартфон будь-кому, необхідно пояснити, що характеризує цей пристрій. Це, безумовно, не телефон для всіх. До категорії мініатюрних смартфонів відносяться смартфони з діагоналлю, меншою за розмір, який сприймається як стандартний. Межа варіюється в районі 5,5 дюймів. Наразі у продажу є ще досить багато пристроїв з таким маленьким дисплеєм. Однак ви повинні рахуватися з тим, що це будуть старі моделі. А оскільки вони старіші, то й технічні характеристики у них будуть гірші. Це накладає певні обмеження в плані використання. Придивляючись до такого маленького телефону, бажано добре вивчити його технічні характеристики. Також варто звернути увагу на думки інших користувачів, перш ніж зробити остаточний вибір на користь цього пристрою. Отже, мініатюрний мобільний телефон характеризується невеликими розмірами і не дуже потужними технічними характеристиками.

Переваги та недоліки міні-смартфона

Тепер перейдемо до переваг і недоліків цього пристрою. Невеликий мобільний пристрій, такий як неодноразово згадуваний тут смартфон, має багато переваг. Перш за все, він дуже зручний і добре лежить в руці. Він дозволяє швидко виконувати основні завдання. Телефон легко поміщається в кишенях і сумочках. Його можна носити в чохлі. Великі смартфони, як правило, є проблемою. Вони повільно починають нагадувати планшети, які були такими популярними донедавна. Через великі розміри їх важко захистити від пошкоджень. Ось чому багато людей покладаються на міні-смартфон з Android / iOS.

Однак слід зазначити, що цей пристрій також має свої недоліки. Головний з них полягає в тому, що маленькі смартфони здебільшого мають низьку технічну продуктивність. Це означає, що вони підходять лише для простих додатків. Маленький екран в основному підходить для дзвінків, написання текстів. Переглядати веб-сторінки, шукати інформацію в Інтернеті, користуватися соціальними мережами, не кажучи вже про перегляд відео, набагато складніше. І це головний мінус такого вибору. Найменший смартфон не підходить для ігор. Це те, що робить пристрій відмінною пропозицією, але тільки для певної групи користувачів.

Для кого призначений міні-смартфон?

З вищесказаного вже зрозуміло, що мобільний телефон в мініатюрі не для всіх. Тож чиїм очікуванням він відповідатиме? Телефон у зменшеному форматі призначений для користувачів, які не використовують занадто багато функцій цього пристрою. Вони обмежуються дзвінками, надсиланням текстових повідомлень і використанням веб-браузера. Маленький екран не підходить для перегляду відео або тривалого серфінгу в Інтернеті. Тому міні-смартфон для однієї руки не буде хорошим вибором для геймерів, завзятих інтернет-користувачів, в тому числі ютуберів, відданих шанувальників соціальних мереж і т.д.

Здебільшого смартфон з меншими габаритами рекомендують людям старшого віку, які все одно не користуються всіма тими сучасними функціями, які мають сучасні великі моделі. Для них зручним смартфоном є лише маленький. З іншого боку, можна сказати, що кишеньковий смартфон – хороший вибір для людей, які не хочуть переплачувати або просто не можуть дозволити собі дорогий телефон у світі.

Як вже відомо, ці пристрої мають слабші технічні характеристики, а отже, і значно нижчі ціни. Мініатюрний мобільний телефон також є ідеальним пристроєм для дітей, тому він добре підійде в якості першого власного телефону. Дітям потрібно буде вивчити основні функції, перш ніж вони зможуть користуватися багатьма функціями, якими оснащені сучасні моделі. Тому смартфон меншого розміру буде ідеальним вибором.

Мініатюризація смартфонів сприяла тому, що все більше людей шукають телефони меншого формату. Сьогодні можна спостерігати, як виробники конкурують між собою і пропонують все більші і більші телефони. Така поведінка засмучує прихильників компактних телефонів. Маленькі смартфони також можуть бути функціональними, якщо вони відповідають очікуванням користувача. В інтернеті також можна натрапити на міні-смартфон для носіння на зап’ясті, але це буде хорошим вибором для користувачів, які знайомі з сучасними технологіями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.