Смартфони

Названа корисна прихована функція Samsung Galaxy, якої немає в iPhone

Share

Оскільки виробники смартфонів на Android і Apple постійно конкурують один з одним, розрив у користувацькому досвіді між двома таборами останніми роками сильно скоротився. Однак усе ще є функції, які залишаються ексклюзивними для певних платформ. Однією з таких є “Захищена папка” на телефонах Samsung Galaxy.

Якщо ви хочете приховати певні фотографії, відео, файли або додатки від сторонніх очей, створення захищеної папки – досить життєздатне рішення.

Як створити захищену папку на Samsung Galaxy

Щоб створити захищену папку на пристроях Samsung, потрібно зайти в “Налаштування” і відкрити розділ “Біометрія та безпека”, де є пункт “Захищена папка”. Він дасть змогу вибрати, як саме здійснюватиметься конфіденційний доступ: наприклад, через PIN-код, пароль, відбиток пальця або навіть графічний ключ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після налаштування захищена папка з’явиться в меню і на головному екрані, до неї можна додавати будь-які додатки і типи файлів.

“Коли ви переміщуєте застосунок, який уже встановлений на смартфоні, у захищену папку, створюється незалежна копія програми, яку можна використовувати з окремим обліковим записом. Якщо ви хочете, щоб застосунок залишався тільки в захищеній папці, то необхідно видалити основну версію застосунку через меню смартфона”, – пояснює Samsung.

Як приховати захищену папку Samsung

Якщо потрібен додатковий рівень конфіденційності, то захищену папку можна приховати. Робиться це через “Налаштування” > “Біометрія та безпека” > “Захищена папка”, де потрібно відключити параметр “Показувати значок на екрані додатків”. Ви побачите попередження із запитанням, чи точно хочете це зробити. Виберіть “Приховати” для підтвердження, і все готово.

Щоб отримати доступ до прихованої захищеної папки, потрібно провести двома пальцями по головному екрану зверху вниз, щоб відкрити панель швидкого доступу. Після цього перегорніть праворуч і натисніть кнопку “плюс”, щоб додати захищену папку до решти іконок. Тепер її можна відкривати прямо зі шторки швидких налаштувань.

Як ми вже говорили, в Apple iPhone немає аналогічного функціоналу, хоча додаток Notes можна заблокувати паролем, щоб особисті нотатки залишалися конфіденційними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Чому шахраї телефонують на WhatsApp і Telegram

    Небажані дзвінки від шахраїв отримали новий різновид — тепер зловмисники дзвонять не лише за номером,…

    14.05.2024

    ChatGPT з’явиться на Mac як десктопний додаток

    Сьогодні на презентації весняного оновлення OpenAI компанія оголосила, що ChatGPT скоро стане доступнішим завдяки випуску…

    13.05.2024

    ПриватБанк здивував клієнтів: у банку спростили обмін валют

    Державна фінустанова "ПриватБанк" полегшила процедуру обміну валют для бізнес-клієнтів. Для цього запустили валютну торговельну платформу.…

    13.05.2024

    Чому на флешці не варто довго зберігати важливі файли

    Багато людей роками зберігають файли на USB-флеш-накопичувачах. На перший погляд, цей підхід є абсолютно правильним.…

    13.05.2024

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024