Сміттєві додатки Xiaomi, які краще видалити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато системних додатків Xiaomi виявилися абсолютно марними для українських користувачів. Можна довго розбиратися, чому так сталося, але краще все ж перейти до головного. Як видалити їх з телефону безпечним способом?

На жаль, смартфони Xiaomi “знамениті” тим, що буквально напхані різними програмами, які не тільки не приносять користі, але ще й працюють у фоновому режимі. А це означає, що витрачається заряд акумулятора і задіюється частина оперативної пам’яті. Виходить, що ці сміттєві додатки бажано видалити, оскільки вони не несуть жодної користі.

Analytics

Абсолютно даремний застосунок для користувача, основне завдання якого – лише збирати інфу про роботу телефона. Але найцікавіше, що саме ця програма є головним джерелом реклами від інших встановлених додатків. І зрозуміло, що її все ж рекомендується видалити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Постачальник закладок

Це програма, яка керує закладками в стандартному браузері. Здавалося б, начебто, корисна, навіщо її видаляти? Але це системна утиліта, яка відображає рекламні банери партнерів Google. А це означає, що працює вона у фоновому режимі і, як наслідок, гальмує швидкість зарядки смартфона. Ба більше, Bookmark Provider негативно впливає і на загальну продуктивність.

Додаток MSA

Як кажуть багато користувачів, ця програма має досить сумнівний функціонал, а тому, по суті, теж є сміттєвим додатком. Для чого потрібен MSA? Самі виробники кажуть, що ця програма призначена лише для роботи “Календаря”, “Погоди” і “Живих шпалер”.

Видалити зайвий додаток MSA за допомогою налаштувань у “Застосунку” навряд чи вийде. Однак є одна “лазівка” – вбудована програма “Безпека”.

Що для цього необхідно:

  • Відкрити програму;
  • Знайти розділ “Передача даних”;
  • Потім перейти в “Мережеві підключення”, натиснути трикрапку і переключитися таким чином у “Фонові підключення”;
  • Після переходу має висвітитися рядок: “msa”, поруч із ним буде повзунок, який потрібно деактивувати.

Непотрібні додатки на Xiaomi зустрічаються нерідко. Причому це не тільки “унікальні” (як їх називають) програми, а й навіть найпоширеніші. Серед них: меню SIM-карти, додатки для друку, Android Auto, Briefing тощо. Саме вони займають основну частину внутрішньої пам’яті і потребують видалення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.