Який бюджетний смартфон купити в червні 2023 року: рейтинг найкращих моделей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони флагманського рівня коштують дорого, але в міру того, як дорогі смартфони стають дедалі досконалішими, зростає і ринок бюджетних моделей.

Можна купити новий смартфон менш ніж за 10000 гривень і при цьому отримати пристрій, який здатний легко справлятися з будь-якими повсякденними завданнями.

Бюджетні смартфони займають дуже велику частку ринку в мобільній індустрії, тому різноманітність таких пристроїв величезна. У цій статті зібрані найкращі бюджетні смартфони, доступні в продажу в даний час.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незалежно від того, чи шукаєте ви перший смартфон для своєї дитини, чи просто хочете купити собі новий смартфон на заміну старому, ви можете ознайомитися з представленими нижче пристроями і вибрати відповідний варіант.

Якщо співвідношення ціни та якості є вашим головним пріоритетом, тут ви зможете знайти багато цікавих і вигідних для покупки пропозицій.

1. Realme C35

Компанії Realme вдалося створити смартфон з дуже приємним дизайном, у результаті вийшов пристрій, який має значно дорожчий вигляд, ніж коштує насправді.

Його прямі та плоскі бічні грані мають такий вигляд, немов перед вами одна з моделей iPhone, а модуль системи камер дуже схожий на той, що мають дорожчі смартфони лінійки Nord від OnePlus.

Realme C35 також оснащений чудовим дисплеєм з роздільною здатністю 1080p і все це доступно за неймовірно низькою ціною.

Якщо ж трохи доплатити, то цілком можливо отримати версію зі 128 Гб вбудованої пам’яті, замість базових 64 Гб, крім того, всі моделі мають слот для карт пам’яті microSD і роз’єм для навушників 3,5 мм.

Звичайно, процесор Realme C35 не вирізняється якоюсь унікальністю, але 50-мегапіксельний об’єктив основної камери доволі гарний для смартфона, який має таку спокусливу вартість.

2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Redmi Note 10 Pro дизайном дуже схожий на смартфон Poco X3 NFC, але у нього більш барвистий дисплей і набагато якісніша система камер.

Note 10 Pro оснащений 6,67 дюймовим AMOLED-дисплеєм з частотою оновлення 120 Гц, завдяки якому зображення на екрані має яскравий, соковитий і досить контрастний вигляд.

Система камер смартфона представлена основним об’єктивом на 108 мегапікселів і додатковими сенсорами, можливості яких перевершують всі очікування.

А приємний функціонал, представлений наявністю швидкої зарядки потужністю 33 Вт, роз’ємом для навушників та ІЧ-портом для керування сторонніми пристроями, перетворюють Redmi Note 10 Pro на чудовий бюджетний смартфон, який здатен задовольнити потреби більшості користувачів.

3. Xiaomi Poco M4 Pro

Не варто плутати цей смартфон з торішнім Poco M4 Pro 5G, оскільки у Xiaomi Poco M4 Pro немає підтримки мереж нового покоління 5G, але зате він тримає першість в інших технічних аспектах.

Poco M4 – перший пристрій серії M в історії Poco, який оснащений AMOLED дисплеєм з підтримкою частоти оновлення 90 Гц і Full HD+ роздільної здатності.

У Xiaomi Poco M4 Pro реалізовано вражаючі поліпшення порівняно з попередньою моделлю, зокрема й збільшення часу автономної роботи.

Хоча його дизайн викликає деякі розбіжності, а фірмовий користувальницький інтерфейс MIUI 13, адаптований для POCO, не всім припаде до смаку, але з точки зору співвідношення ціни та якості це винятковий варіант для вигідного придбання.

4. Xiaomi Poco M4 Pro 5G

Оновлений Poco M4 Pro 5G пропонує трохи більше, ніж його попередник того ж року, не змінюючи при цьому загального балансу вартості.

Цей смартфон, суббренд Xiaomi, оснащений стандартним для цієї серії процесором Dimensity 810 5G, який також забезпечує комфортну взаємодію з контентом на екрані, завдяки високій частоті оновлення 90 Гц.

Крім того, великий акумулятор ємністю 5000 мАг зі швидкою зарядкою потужністю 33 Вт демонструє чудовий час автономної роботи.

А приємний дизайн Poco M4 Pro 5G робить його привабливим варіантом для численних шанувальників цієї лінійки.

5. Xiaomi Redmi Note 11

Redmi Note 11 за всіма технічними аспектами дуже схожий на Poco M4 Pro (4G), з абсолютно незначними апаратними відмінностями, а також цілим набором маркетингових варіантів для придбання, якщо його скромні характеристики не зможуть відлякати вас.

Проте, сам по собі Redmi Note 11 пропонує відмінне співвідношення ціни та якості, особливо за наявності AMOLED-дисплея з роздільною здатністю Full HD+ і частотою оновлення 90 Гц, гідною продуктивністю процесора Snapdragon 680 і чудовою батареєю (з пристойною швидкою зарядкою потужністю 33 Вт).

Продуктивність системи камер – очевидне слабке місце смартфона, але ви все одно отримуєте досить багато функціоналу за свої гроші.

6. Xiaomi Redmi 10

Redmi 10 – не найкращий бюджетний смартфон, але, тим не менш, він до біса гарний.

Він має чудовий вигляд, працює досить швидко, оснащений дисплеєм із частотою оновлення 90 Гц і забезпечує чудовий час автономної роботи за обмеженого бюджету.

Хоча якість камер могла б бути і кращою, швидкість зарядки трохи вищою, а РК-дисплей трохи яскравішим, але крім цього тут нема на що скаржитися, особливо коли Xiaomi часто робить пристойні знижки на свої і без того доступні пристрої.

7. Samsung Galaxy A13

Бюджетний Galaxy A13 від Samsung не може повноцінно конкурувати з іншими смартфонами аналогічної цінової категорії, особливо якщо справа стосується чистої продуктивності.

Проте, він компенсує це виграшним у всіх відношеннях призначеним для користувача інтерфейсом Samsung OneUI і гарантованим отриманням довготривалих оновлень операційної системи Android і чотирирічною технічною підтримкою у вигляді оновлень безпеки.

Таким чином, цей смартфон може бути більш “довгограючим” пристроєм, що може дати далеко не кожен бюджетний смартфон.

Він також має доволі витончений вигляд, маючи досить простий, стриманий дизайн, якому віддаємо перевагу перед багатьма альтернативами, і система камер у Galaxy A13 теж доволі хороша.

Але все ж, інші смартфони з цього списку оснащені більш швидкими процесорами і мають дисплеї з вищою частотою оновлення, не кажучи вже про наявність підтримки 5G, тому добре подумайте від чого ви можете відмовитися, обираючи цю пропозицію від Samsung.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.