Топ-5 функцій iOS 17, які не працюють або даремні в Україні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щороку на WWDC Apple демонструє нам нову iOS. І щороку під час презентації ми захоплюємося тими можливостями, які отримують нові операційні системи. Ось тільки одразу після цього настає сувора реальність. З одного боку, окремі функції не підтримуються старими Айфонами. І це можна хоча б легко перемогти банальною заміною телефона. Але деякі обмеження мають регіональний характер або банально не працюють українською мовою. Тут уже купівлею нового Айфона не відбутися.

Так, просунута автозаміна і прокачаний предиктивний набір, який так хвалили під час WWDC 2023, абсолютно не знайомі з українською мовою. Отже, для користувачів з України вони не мають абсолютно ніякого сенсу. Про ці та інші функції iOS 17, які не працюють або марні в нашій країні, ви дізнаєтеся з цього матеріалу.

Голосові повідомлення на Айфоні

В iOS 17 Apple серйозно прокачала FaceTime. І якщо реакції аналогічні iMessage або відеоповідомлення в разі, якщо адресат не бере слухавку, працюють скрізь, то ось функція Live Voicemail обійшла стороною не тільки Україну, а й всі інші країни, крім США і Канади. Її суть полягає в тому, що користувач може залишити для вас голосове повідомлення в FaceTime, і ви не просто зможете його прослухати, а побачите його розшифровку у вигляді тексту прямо на локскріні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І вже після того, як ознайомитеся зі змістом, зможете ухвалити рішення про необхідність знімати слухавку. Чудова функція. Ось тільки, як зазвичай, пройшла повз. Такою б я точно користувався. З урахуванням того, що iMessage в iOS 17 просто чудово перекладає голосові повідомлення в текст українською мовою, то абсолютно незрозуміло, через що в Apple обмежили Live Voicemail тільки двома країнами.

Предиктивний набір на Айфоні

Під час WWDC 2023 Apple показала нам, як шикарно працює прокачаний предиктивний набір. Тепер операційна система може не тільки пропонувати вам окремі слова над клавіатурою для вставки у ваш текст, а й передбачати цілі речення. У такому разі частина речення, яке дописує iOS 17, відображається напівпрозорим шрифтом, і досить просто натиснути на пробіл для його додавання в повідомлення.

Ось тільки працює ця фіча виключно англійською мовою. Тобто у нас ще є шанс забути, як правильно писати слова і складати з них речення. Мабуть, у Купертіно просто не встигли натаскати штучний інтелект на інших мовах. Тож якщо ви хочете, щоб Айфон писав повідомлення за вас, то доведеться щонайменше переходити на спілкування англійською мовою.

Автозаміна в Айфоні

Але найбільше уваги на презентації iOS 17 було приділено функції автозаміни. Якщо раніше через неї хотілося запулити телефон у стіну, то тепер підхід до заміни слів став більш гнучким. ШІ може визначати контекст і пропонувати навіть жаргонізми та різні нелітературні вирази. Усе виключно залежить від того, в якому стилі ви звикли спілкуватися.

Ось тільки у нової автокорекції є один підступ. Працює вона на невеликій кількості мов: арабська, голландська, англійська, французька, німецька, іврит, корейська, італійська, польська, португальська, румунська, іспанська, тайська, німецька, корейська. Знайшли українську? Ось і я ні. А отже, як і попередні три функції, ця не має в Україні жодного сенсу.

Siri без “Привіт”

Якщо ви один із тих небагатьох людей, хто регулярно користується Siri, то знаєте, що голосового асистента можна викликати фразою “Привіт, Siri!”. Ось тільки багатьох дратує таке тривале привітання. Apple погодилася з користувачами і вирішила цю фразу скоротити до простого “Сірі”.

І все було б круто, але підтримується для цієї фічі тільки одна мова – англійська. А розмов то було. Ніколи не розумів, у чому складність запускати Сірі кнопкою, але ось коротку фразу спробував би із задоволенням. Але якщо тут такі обмеження, то доведеться все робити, як і раніше.

Голосові команди Сірі

Пробували коли-небудь дати Сірі кілька команд поспіль? Напевно, першу голосовий асистент благополучно виконував, а ось з наступними траплявся затик. А вся справа в тому, що для кожної нової команди необхідно окремо запускати голосового асистента Apple. Кнопкою або фразою “Привіт, Сірі!”, не має значення. Факт у тому, що після першої команди далі асистент вас уже не чув.

В iOS 17 цю проблему виправили. Вам достатньо викликати Сірі один раз, і ви можете після виконання першого завдання поставити асистенту наступне, і він вас благополучно почує. Уже здогадалися, у чому підступ? Працює ця фіча тільки англійською. Сірі і без цього мало хто користувався, а з такими обмеженнями від неї відвернуться останній лояльні власники iPhone. Apple, з цим треба щось вирішувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.