Snapdragon 8 Gen 3 встановив вражаючий рекорд потужності в AnTuTu. Але є нюанс

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька днів тому в мережі з’явилися результати тестування прототипу смартфона з чіпом Snapdragon 8 Gen 3 в бенчмарку AnTuTu, який показав, м’яко кажучи, вражаючий результат. Девайс під кодовою назвою Qti Pineapple (це особливий смартфон для розробників, який використовується у внутрішніх тестах під час оптимізації ПЗ), набрав 1 771 106 балів. Це майже на 30% більше, ніж результат актуальних флагманів, які не перевищують позначку в 1.35 мільйона “папуг”.

У мережі вже активно обговорюють новий стрибок продуктивності від Qualcomm і роблять припущення, як чіпмейкеру вдалося його досягти. Однак новинні видання упускають один невеликий, але визначальний нюанс.

Якщо придивитися до фотографії, то можна помітити, що виміри знято в новій, 10-й версії AnTuTu, де змінилися алгоритми тестування і навіть смартфони минулих поколінь набирають у ній більше, ніж в основному бенчмарку, який поки що залишається “стандартом” для більшості виробників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наприклад, Vivo X90 Pro+ з чипом Snapdragon 8 Gen 2 у новій версії AnTuTu набирає 1 564 909 балів. Причому це далеко не рекордсмен серед актуальних флагманів. Джерело, яке опублікувало фотографію з тестом 8 Gen 3, також прогнало через новий AnTuTu неназвані пристрої на найпотужніших чіпах поточного покоління, і отримало такий результат:

  • Dimensity 9200 Plus – 1.65 млн.
  • Snapdragon 8 Gen 2 – 1.63 млн.

Таким чином, відрив Snapdragon 8 Gen 3 від 8 Gen 2 складе не 30%, а 8-10% – це вже цілком звичні цифри, які Qualcomm демонструє в кожному поколінні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.