Xiaomi 14 отримає найшвидшу бездротову зарядку серед актуальних смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останнім часом китайські виробники сконцентрувалися на гонці швидкості дротових зарядок. Бездротовий стандарт переживає певну стагнацію, після того як китайські регулюючі органи заборонили використовувати потужність понад 50 Вт. Зараз це максимум, який можуть інтегрувати бренди з Піднебесної, а гіганти індустрії в особі Apple і Samsung, традиційно, не зацікавлені в гонці циферок. Існує тільки один комерційний смартфон, який переступив планку 50 Вт – це торішній Honor Magic4 Pro з підтримкою 100-ватної бездротової зарядки. Але за останній рік жодних зрушень у стандарті Qi не було.

Однак на початку 2023-го китайський регулятор злегка послабив обмеження, і тепер виробники вільні передавати повітрям до 80 Ват. Китайські бренди вже внесли корективи в характеристики розроблюваних смартфонів, і першим, хто випустить такий девайс на ринок, має стати Xiaomi зі своїм наступним номерним флагманом.

Як пише інсайдер Digital Chat Station, восени ми побачимо Xiaomi 14 з 80-ватною бездротовою зарядкою. Слідом за ним дебютують флагмани від OnePlus, Oppo, Vivo, Realme та інших китайських брендів. Звісно, різниця між 50 і 80 Вт не буде надто суттєвою, вона скоротить час у кращому разі на 30%. І то, для цього потрібно використовувати якісний зарядний пристрій з активним охолодженням, які китайці зазвичай не включають у комплектацію смартфона, а продають окремо за 100-200$.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.