Топ-10 смартфонів, які найчастіше купують у 2023 році

Якщо ви вирішили оновити смартфон, але не хочете витрачати купу часу на пошуки, то цей матеріал для вас. У ньому ми зібрали гаджети, які найбільше продаються у 2023 році – дуже дорогих серед них немає. Упевнені, що ви знайдете щось для себе.

Tecno Spark 8C

Смартфон поєднує в собі непогану продуктивність, цікавий дизайн і вражаючу автономність.

У гаджета великий 6,6-дюймовий дисплей з роздільною здатністю HD+. На задній частині пристрою – блок з основною камерою на 13 Мпікс і модуль, що відповідає за ефект боке. Роздільна здатність фронтальної камери – 8 Мпікс.

У пристрої 4 ГБ оперативної і 64 ГБ вбудованої пам’яті. З базовими завданнями гаджет справляється відмінно. Новітні тривимірні ігри? Мабуть, ні.

З приємних бонусів – дитячий режим, NFC для безконтактної оплати і акумулятор на 5 000 мАг, якого вистачить на два дні роботи при помірному використанні.

Xiaomi Redmi 9A

Це типовий “бюджетник” – для школярів, студентів або літніх людей, не надто вимогливих до можливостей гаджета.

Пристрій має вбудовану батарею великої ємності і великий HD+ дисплей, який відмінно підходить для перегляду відео або читання.

На 13-мегапіксельну основну камеру зняти фотошедевр складно, але сфотографувати цінник у магазині, красиву квітку на дачі або документ їй цілком під силу. Фронтальна камера на 5 Мпікс вміє запускати звичайні та колективні селфі рухом долоні.

У смартфоні також є FM-радіо і додаткові слоти для карти пам’яті та SIM-карти.

Realme C30s

Стильний ультрабюджетний гаджет з необхідним набором функцій для спілкування і простих розваг. Екран діагоналлю 6,5 дюйма вирізняється насиченою передачею кольору – понад 16 млн відтінків.

Смартфон непогано впорається з роллю робочого пристрою. Телефон працює довго завдяки батареї в 5 000 мАг. Корпус пристрою міцний і практичний. Є підтримка двох SIM-карт. Можна розширити внутрішню пам’ять за допомогою microSD-карти до 1 ТБ.

Основна камера на 8 Мпікс оснащена технологією штучного інтелекту. Побутова зйомка такій камері цілком під силу, а для організації відеодзвінків є фронтальна камера на 5 Мпікс.

Xiaomi Redmi A1+

Пристрій для тих, хто шукає бюджетний, але надійний смартфон для вирішення повсякденних завдань. Дисплей діагоналлю 6,52 дюйма має стандартну частоту оновлення 60 Гц. Цілком достатньо, щоб дивитися відео і читати електронні книги.

На задній панелі гаджета розміщені датчик відбитка пальця і дві камери на 8 Мпікс із функцією автофокусу і спалахом. Є фронтальна камера на 5 Мпікс із б’юті-фільтром.

Гаджет отримав досить ємний акумулятор 5 000 мАг і 10-ватну зарядку. Навіть при активному режимі використання заряду батареї вистачить майже на два дні.

З плюсів пристрою можна відзначити: підтримку двох SIM-карт і карти пам’яті до 1 ТБ.

Tecno Spark Go 2022

Незважаючи на демократичну ціну, гаджет може похвалитися потужною батареєю, привабливим дизайном, великим екраном і модулем для безконтактної оплати.

Продуктивність смартфона дозволяє пристрою справлятися з вирішенням базових завдань. Невеликий обсяг внутрішньої пам’яті можна збільшити, встановивши карту пам’яті.

У Tecno Spark Go 2022 стереозвук з можливістю налаштувати різні режими серіалів і фільмів, музики та ігор.

Телефон обладнаний основним об’єктивом на 13 Мпікс і селфі-камерою на 8 Мпікс, що вміє розпізнавати посмішки.

HONOR X6

Молодший представник лінійки смартфонів X з екраном 6,5 дюймів ідеальний для перегляду будь-якого контенту. У смартфона витривалий акумулятор на 5 000 мАг, який навіть при інтенсивному використанні смартфона витримує майже дві доби без підзарядки.

Гаджет відмінно справляється з повсякденними завданнями на кшталт веб-серфінгу, спілкування в месенджерах і читання електронних книг. Сучасні ігри на HONOR X6 теж працюють, але не найвимогливіші до продуктивності.

Головна 50-мегапіксельна камера допомагає отримати якісні фото. Телефон добре знімає не тільки вдень, а й уночі.

HONOR X7a

Смартфон зі стильним і привабливим дизайном, контрастним і яскравим екраном з роздільною здатністю HD і досить продуктивним процесором. Він припаде до смаку користувачам, які шукають універсальну робочу конячку.

Батареї підвищеної ємності 5330 мАг вистачить, щоб майже добу дивитися відео або слухати музику.

У HONOR X7a встановлено квадрокамеру з основним модулем 50 Мпікс, ультраширококутним 5 Мпікс і двома допоміжними по 2 Мпікс для зйомки макро і визначення глибини в портретному режимі. Така комбінація камер дає змогу створювати яскраві знімки та динамічні відео.

HONOR X8a

Смартфон із тонкими рамками і модним дизайном. Відрізняється матрицею з точною передачею кольору і без мерехтіння – в цьому ціновому сегменті такі зустрічаються все рідше.

Смартфон має цілих чотири кружечки в блоці камер на задній кришці. Однак камер три: основна ширококутна на 100 Мпікс, ультраширококутна на 5 Мпікс і макро на 2 Мпікс. Четверте місце зайнято спалахом. Знімки виходять із природними кольорами, хорошою різкістю і контрастністю.

Автономність пристрою забезпечує батарея на 4 500 мАг. Карта пам’яті не підтримується, зате є слот на дві SIM-карти і датчик NFC.

HONOR X8

Ще одна доступна модель від бренду Honor отримала сучасний дизайн, великий екран з тонкою рамкою, потужний процесор і цілком пристойний набір камер. Основна камера на 64 Мпікс дає змогу робити високоякісні знімки та записувати відео у форматі Full HD.

У смартфоні встановлено сучасне залізо і цілих 6 ГБ оперативної пам’яті – достатньо для вимогливих сучасних ігор і одночасної роботи в декількох додатках.

Модель отримала NFC і хороший запас продуктивності – одного заряду акумулятора вистачає на 19 годин у режимі розмови.

HONOR X9a

Свіжа модель середнього рівня з яскравими особливостями. Апарат тонкий, плоский, із закругленими бічними гранями. Основна камера має роздільну здатність 64 Мпікс і видає насичену картинку, яка сподобається любителям постити фотографії в соцмережах.

Для комфортного перегляду контенту новинка отримала дисплей з діагоналлю 6,67 дюйма і високою частотою оновлення – картинка на екрані виходить дуже плавною.

Девайс оснащений спритним процесором, здатним запустити будь-які програми та ігри на середніх налаштуваннях. Реалізована підтримка безконтактних платежів.

Батарея на 5 100 мАг і система ефективного енергозбереження дають змогу заряджати гаджет один раз на два дні за помірного використання.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.