Смартфони Xiaomi з функцією швидкої зарядки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минули часи, коли телефон потрібно було залишати підключеним до розетки на всю ніч. Сучасні смартфони у звичайному режимі заряджаються за 1-2 години, а деякі виробники впроваджують технології, які ще більше скорочують цей термін.

Xiaomi досягла значного успіху в цьому напрямку. Щоб збільшити швидкість швидкої зарядки, виробник не тільки підвищує потужність блоків живлення, а й встановлює здвоєні батареї. У сукупності це дає змогу досягати чудових результатів.

Сьогодні ми підготували рейтинг найкращих смартфонів Xiaomi, що підтримують технологію швидкої зарядки. Усі гаджети, що потрапили в наш топ, збудовані в порядку зростання – від “повільних” до “швидких”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi 12

Це попередник вищеописаного флагмана, який також отримав функцію швидкої зарядки. У Xiaomi 12 встановили акумулятор ємністю 4500 мА-год. Це хороший показник з урахуванням компактності гаджета. Для зарядки в коробку поклали блок живлення потужністю 67 Вт, який справляється зі своїм основним завданням за 45 хвилин. Підтримується також швидка бездротова зарядка на 55 Вт, від якої акумулятор можна відновити від 0 до 100% за 50 хвилин.

Процесор Snapdragon 8 Gen 1 активно витрачає заряд. При перегляді відео смартфона вистачає на 16 годин, а при веб-серфінгу – на 11-12. При звичайному використанні гаджета з дзвінками, соцмережами і зйомкою фото телефон впевнено витримує 1-1,5 дня.

Xiaomi 12 став першим справжнім компактним флагманом компанії після Mi 8. Відмінний вибір для тих, хто шукав продуктивний гаджет з невеликим форм-фактором. Якщо врахувати його вартість в районі 20 000 гривень, то йому практично немає альтернативи. Продуктивності смартфона вистачає на будь-які ігри та програми, навіть найбільш ресурсомісткі.

У гаджет встановили потрійну камеру, хоча серед них немає телевіка. У смартфоні є головний модуль на 50 Мп з оптичним стабілізатором, макрооб’єктив на 5 Мп і ширококутник на 13 Мп. Фантастичної якості зйомки чекати від цього пристрою не слід, але зі своїми завданнями він справляється добре.

Poco X5 Pro

У цього телефона все добре з автономністю, і в нього вбудували функцію швидкої зарядки на 67 Вт. Відповідний блок живлення виробник поклав у коробку. Від нього пристрій заряджається всього за 45 хвилин до 100%, а до 50% – всього за 14 хвилин. У міру накопичення заряду процес сповільнюється, щоб продовжити термін життя акумулятора.

У Poco X5 Pro встановлена батарея на 5000 мА-год. Функція швидкої зарядки реалізована за технологією MMT – це коли акумулятор одночасно отримує енергію від блоку живлення з двох сторін, а спеціальні датчики стежать, щоб не було перегріву.

У телефон встановили не найпотужніший чип Snapdragon 778 5G, але для більшості ігор його вистачає. Навіть вимогливі Call of Duty і PUBG працюють на середньо-високих налаштуваннях.

У телефона відмінна автономність завдяки AMOLED-дисплею, енергоефективному процесору. У режимі перегляду відео заряду вистачає на 15-16 годин, в іграх – на 6 годин, при веб-серфінгу – на 11-12 годин.

Камерофоном цей гаджет назвати не можна. На тильній стороні корпусу три модулі камери: основний на 108 Мп, ширококутний на 8 Мп і макро на 2 Мп. З мінусів виділяється відсутність оптичного стабілізатора і майже даремний макрооб’єктив. Загалом, Poco X5 Pro знімає непогано – ні в чому не відстає від інших моделей у ціновому діапазоні близько 15 000 гривень.

Redmi Note 12 Pro

Цей середньобюджетний смартфон китайського виробника теж отримав функцію швидкої зарядки. У нього встановили батарею на 5000 мА-год, яка забезпечує автономність до 14 годин при веб-серфінгу, 18 годин при перегляді відео і до 6 годин в іграх. Для смартфонів цього класу це хороші результати. За зарядку батареї відповідає комплектний блок живлення на 67 Вт. До 100% він здатний відновити акумулятор за 45 хвилин.

Redmi Note 12 Pro не виділяється рекордною продуктивністю або унікальними фотоможливостями. Від камери на 200 Мп очікуєш більшого, але не будемо забувати про вартість гаджета – всього 14 000 гривень. За мірками смартфонів з цього цінового діапазону у гаджета відмінна апаратна частина і непогана якість знімків.

За продуктивність відповідає чип MediaTek Dimensity 1080. Для свого класу це одне з найкращих рішень. Він витягує навіть такі вимогливі ігри, як Genshin Impact і Shadowgun Legends.

Якщо об’єднати всі особливості Redmi Note 12 Pro, то отримаємо чудовий смартфон середнього класу зі стильним дизайном, якісним дисплеєм і відмінною автономністю.

Xiaomi 13

Цей китайський смартфон є головним конкурентом Galaxy S23, якому не поступається за ключовими характеристиками, а за ємністю батареї навіть його перевершує – 4500 проти 3900 мА-год. Xiaomi 13 оснастили функцією швидкої зарядки і поклали в комплект блок живлення на 67 Вт. Від нього відновити батарею з 0 до 100% можна всього за 40 хвилин.

Передбачена і швидка бездротова зарядка потужністю до 50 Вт. У такий спосіб телефон можна зарядити до 100% всього за 50 хвилин – це хороший результат.

Телефон отримав хорошу автономність у різних сценаріях. При середньому навантаженні з соцмережами, використанням камери, інтернет-серфінгом і нетривалими іграми батареї вистачає на 14 годин. Під час перегляду відео акумулятор сідає за 17 годин.

Xiaomi 13 вийшов вдалим Android-флагманом, нехай і з кількома недоліками. Він ідеальний для любителів прошивки MIUI і користувачів екосистеми Xiaomi. На першу половину 2023 року це найкращий смартфон китайської компанії, що виділяється стильним дизайном, яскравим дисплеєм, чудовою продуктивністю і якісними динаміками.

З мінусів виділяють тільки процесор, що гріється під максимальними навантаженнями. Таке відбувається тільки під час запуску важких ресурсоємних ігор. Зате нестачі в продуктивності геймери не відчувають.

Камера Xiaomi 13 теж чудова, а при детальному порівнянні знімків лише трохи відстає від Galaxy S23 Ultra і iPhone 14 Pro. Але і коштує китайський флагман значно дешевше.

Камери розроблені спільно з німецькою компанією Leica. Загалом у пристрої три камери на тильному боці корпусу – основний модуль на 50 Мп, телеоб’єктив на 10 Мп з оптичним зумом 3,2х і надширококутний сенсор на 12 Мп.

Black Shark 5 Pro

Це смартфон ігрової серії Xiaomi, який за визначенням повинен добре тримати заряд, оскільки навантажений процесор дуже швидко його висаджує. У телефон вбудували акумулятор на 4650 мА-год. Батарея більшої ємності не помістилася б у корпус, оскільки багато місця займає потужна система охолодження і тригерні кнопки. З урахуванням високого енергоспоживання чипа Snapdragon 8 Gen 1, автономність у Black Shark 5 Pro непогана – до 14 годин перегляду відео, до 11 годин серфінгу і до 5-6 годин в іграх.

Тригерні кнопки завадили встановити акумулятор на 5000 мА-год. Джерело: zdnet.com
І тепер найцікавіше – потужність зарядки досягає рекордних 120 Вт, і потрібний адаптер є в комплекті. Користувачеві запропоновано два режими:

  • моментальне відновлення енергії – у ньому телефон зарядиться за 18 хвилин, але корпус значно нагріється. Постійно користуватися цією функцією не рекомендовано, оскільки висока температура шкодить акумулятору;
  • зарядка при постійній температурі – в такому разі зарядний пристрій буде наповнювати батарею більш плавно, але все одно загальний час вражає – всього 24 хвилини.

Black Shark 5 Pro по праву вважається найкращим серед ігрових у своєму ціновому діапазоні. Він коштує в районі 25 000 гривень за версію 12/256 Гб. Гаджет легко справляється з будь-якими іграми і додатками, і при цьому має непогані можливості зйомки, хоча фотофлагманом назвати його не можна.

Як увімкнути швидку зарядку на Xiaomi

Щоб швидко заряджати смартфон китайського виробника, потрібно цю функцію активувати в налаштуваннях. Зробити це дуже легко:

  • відкриваємо “Налаштування” в телефоні;
  • знаходимо в списку категорію “Батарея”. Далі може з’явитися розділ “Інші налаштування батареї”;
  • тут буде пункт “Швидка зарядка”. Потрібно активувати функцію.

Головне – підключати телефон до блоку живлення достатньої потужності, інакше швидка зарядка працювати не буде. Також швидка зарядка може не працювати, якщо використовувати блок або дріт стороннього виробника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.