Топ-7 найкращих смартфонів на процесорі Snapdragon 680

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

SD 680 – один із найпопулярніших процесорів від Qualcomm. Він вийшов на ринок понад два роки тому, і стоїть у масі бюджетних смартфонів від різних виробників. Це дійсно вдала платформа, виконана за 6-нм техпроцесом, і оснащена спритними ядрами Сortex-A73, з якими навіть дешеві телефони показують хорошу швидкодію і працюють стабільно.

Давайте поговоримо про найкращі смартфони з процесором Snapdragon 680. Багато носіїв цього чіпа вже морально застаріли, тому ми постаралися відібрати найбільш актуальні девайси, які є сенс брати в 2023 році.

Xiaomi Redmi 10C

Ціна: від 100$ (на AliExpress)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Збалансований бюджетник від Xiaomi, що подешевшав майже вдвічі відносно своєї стартової ціни. Redmi 10C оснащений 6.71-дюймовим IPS екраном з HD+ роздільною здатністю і слабенькою фронтальною камерою на 5 МП, яка підходить хіба що для відеозв’язку. Автономність забезпечує батарея ємністю 5000 мАг з 18-ватною зарядкою. Також є NFC-модуль, 3.5-мм роз’єм для навушників, сканер відбитків пальців і окремий слот під microSD. Основна камера на 50+2 МП робить адекватні фотографії при денному освітленні.

Головний недолік моделі – низька роздільна здатність екрана, що водночас є і її плюсом. За рахунок меншого навантаження на залізо “редмік” довго працює, тягне більшість ігор і не дратує лагами інтерфейсу. Наразі це найдешевший смартфон на процесорі Snapdragon 680, який однозначно вартий своїх грошей. Головне беріть версію мінімум із 4 ГБ ОЗП.

Realme 9i

Ціна: від 140$

Злегка розширивши бюджет відкривається варіант Realme 9i. Це вже більш просунутий апарат, як за характеристиками, так і за дизайном. Він має якісний 6.6-дюймовий IPS-дисплей з роздільною здатністю Full HD+, частотою оновлення 90 Гц і яскравістю 480 ніт. Рамки тут тонші, а фронталка замість краплеподібного вирізу вбудована прямо в екран, через що смартфон відчувається більш преміальним.

З камерами теж усе гаразд – девайс оснащений 16-мегапіксельним селфі-модулем і потрійною основною камерою на 50+2+2 МП. За автономність відповідає акумулятор на 5000 мАг з підтримкою швидкої 33-ватної зарядки. Також на відміну від Redmi 10C тут є непогані стереодинаміки, і новий Android 13 прямо з коробки. Список переваг досить вагомий, щоб виправдати невелику різницю в ціні.

Honor X8

Ціна: від 180$

Наступний телефон на процесорі Snapdragon 680 – бюджетник від уже призабутої компанії Honor. “Вісімка” явно копіює дизайн топових iPhone. У неї схоже оформлення камери і плоскі грані корпусу, що не зовсім зручно в плані ергономіки. Але за характеристиками девайс хороший. Він отримав 90-герцовий IPS дисплей на 6.7 дюйма з FullHD-роздільною здатністю і досить тонкими рамками. 64-мегапіксельна основна камера знімає крутіше за більшість конкурентів, та й фронталка на 16-мегапікселів може робити непогані селфі для соцмереж.

У базі тут цілих 6/128 ГБ пам’яті, але на відміну від інших смартфонів сховище не можна розширити картою MicroSD. Також “хонор” трохи просідає по автономності, батарейка у нього на 4000 мАг, тому два дні роботи ви отримаєте тільки при дуже щадному використанні смартфона.

Redmi Note 11

Ціна: від 150$

Хіт продажів від Xiaomi, який все ще зберігає актуальність. Девайс виділяється яскравим 90-герцовим AMOLED-екраном на 6.43-дюйма, який не лише тішить око насиченою картинкою, а й позитивно впливає на автономність пристрою. З акумулятором на 5000 мАг “ноут” без проблем живе півтора-два дні, ще й зарядити його можна швидким адаптером живлення на 33 Вт, який йде в комплекті.

У смартфона є квадрокамера на 50+8+2+2 з ультраширококутним об’єктивом, і вологозахист IP53, яким не можуть похвалитися конкуренти. Також вам стане в нагоді окремий слот під MicroSD, ІЧ-порт, з яким телефон можна використовувати як пульт для управління побутовою технікою, NFC і 3.5 мм роз’єм для навушників. Дійсно відмінно збалансована модель без явних недоліків.

OPPO Reno 7 4G

Ціна: від 200$

Якщо з якоїсь причини ви не любите Xiaomi, або не хочете миритися з вбудованою в MIUI рекламою, можна розглянути смартфон на Snapdragon 680 від OPPO. Це бюджетник з цікавою комбінацією камер і оптимальним для класу залізом. Як і Note 11, він оснащений 6.43-дюймовим AMOLED дисплеєм з підвищеною розгорткою 90 Гц і піковою яскравістю 800 ніт. Використовується такий самий процесор, 33-ватна зарядка, є вологозахист IPX4 та інші дрібні фішки.

Головна відмінність полягає в камерах: ззаду використовується набір об’єктивів 64+2+2 МП, без ультраширика, але з реально вражаючим мікроскопом замість макро-модуля. Також тут помітно крутіша фронталка – 32 проти 13 МП, і одразу 8 ГБ оперативки в базі (топова версія Note 11 обмежена 6 ГБ ОЗП). Поступається Reno 7 конкуренту тільки в плані автономності, оскільки має акумулятор на 4500 мАг, але різниця не сказати, що суттєва.

Huawei Nova 10 SE

Ціна: від 250$

Якщо хочеться смартфон із цікавим дизайном, зверніть увагу на Huawei Nova 10 SE. У нього гарний корпус із плоскими гранями в стилі останніх iPhone, і якісний OLED екран на 6.67-дюймів (90 Гц) з передачею 1 мільярда кольорів – такий чудово підходить для перегляду відео, ігор та серфінгу соцмереж.

Nova 10 SE дорожчий, але за всіма характеристиками трохи кращий за конкурентів: 8/128 ГБ пам’яті, дуже швидка зарядка 66 Вт, підтримка реверсивної зарядки по дроту, основна камера на 108 мегапікселів. Головним мінусом цієї моделі є відсутність Google-сервісів. Їх можна встановити, але робиться це не безпосередньо, а через Gbox і тому подібні утиліти. Якщо готові трохи “потанцювати з бубном”, по залізу варіант цікавий.

Samsung Galaxy A23

Ціна: від 180$

Galaxy A23 – оптимальний смартфон для більшості користувачів від перевіреного бренду. Чим він хороший? По-перше, тут відмінна для своєї ціни камера на 50+5+2+2 МП з оптичною стабілізацією на головному датчику. Вона видає якісні знімки навіть у складних умовах, де просідають бюджетні китайці. По-друге – керує роботою девайса приємна оболонка One UI, з широким функціоналом і відсутністю вбудованої реклами. Samsung обіцяє оновлювати А23 протягом 4 років після виходу, а отже, він залишатиметься актуальним довше, ніж порівнянні за ціною Xiaomi і Realme.

Решта характеристик теж збалансовані – девайс оснащений 6.6-дюймовим IPS-екраном з частотою оновлення 90 Гц, батареєю на 5000 мАг зі швидкою 25-ватною зарядкою, є NFC модуль, 3.5 вхід для навушників і окремий слот під MicroSD. Єдиний нюанс, у комплекті йде адаптер на 15 Вт, з яким повна зарядка займає трохи більше 2 годин. Для максимальної швидкості доведеться розщедритися на купівлю відповідного аксесуара.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.