Realme 10 проти Xiaomi Redmi Note 12 4G: який зі смартфонів вартий своїх грошей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У сегменті смартфонів середнього класу з’явилося два нових смартфони. Це Realme 10 і Xiaomi Redmi Note 12 4G. Обидва смартфони мають безліч висококласних функцій і мають конкурентоспроможні ціни, що робить їх привабливим варіантом для покупців з обмеженим бюджетом. Якщо ви теж поглядаєте в бік цих новинок і ніяк не можете визначитися з вибором, то наша нова стаття, в якій ми порівняли характеристики смартфонів, допоможе вам ухвалити зважене рішення.

Дизайн

Realme 10 трохи компактніший і легший, ніж Redmi Note 12 4G. Розміри першого становлять 159,9х73,3х8 мм, а маса – 178 г, тоді як габарити другого дорівнюють 165,7х76х7,9 мм при масі 183,5 г.

Обидва смартфони мають сучасний дизайн з тонкими рамками і O-подібним вирізом у дисплеї під фронтальну камеру, але у Realme 10 більш компактний форм-фактор і кращий зовнішній вигляд. При цьому у Redmi Note 12 4G є перевага у вигляді захисту від пилу і бризок води відповідно до стандарту IP53.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дисплей

Realme 10 має 6,4-дюймовий дисплей типу Super AMOLED з роздільною здатністю Full HD+ і частотою оновлення зображення 90 Гц, тоді як його конкурент від Redmi оснащений 6,67-дюймовим Super AMOLED-екраном з роздільною здатністю Full HD+ і частотою оновлення зображення 120 Гц. Обидва смартфони пропонують яскраву і чітку картинку, але у смартфона Redmi є перевага у вигляді більш високої частоти оновлення зображення для ще більш плавної роботи. З іншого боку, Realme 10 має більш компактні розміри. При цьому обидва смартфони оснащуються вбудованими в дисплей сканерами відбитків пальців для швидкого і безпечного розблокування.

Апаратне та програмне забезпечення

Realme 10 побудований на базі восьмиядерного чипсета MediaTek Helio G99, який працює на максимальній тактовій частоті 2,2 ГГц. А Redmi Note 12 4G зі свого боку може похвалитися восьмиядерним чипсетом Qualcomm Snapdragon 685 з вищою тактовою частотою на рівні 2,8 ГГц. І хоча смартфон Redmi має цікавіший процесор, загалом різниця в продуктивності між двома цими смартфонами при повсякденному використанні може бути практично непомітною.

Обидва смартфони пропонуються в декількох конфігураціях з 4, 6 або 8 Гбайт оперативної пам’яті і вбудованими накопичувачами об’ємом від 64 до 256 Гбайт з можливістю розширення за допомогою карти пам’яті формату microSD.

Realme 10 поставляється з мобільною операційною системою Android 12 і фірмовим призначеним для користувача інтерфейсом Realme на борту, тоді як Redmi Note 12 4G працює під управлінням більш сучасної операційної системи Android 13, поверх якої встановлена оболонка MIUI.

Камери

Realme 10 має подвійну основну камеру з головним датчиком на 50 мегапікселів у поєднанні з 2-мегапіксельним датчиком глибини для створення ефекту розмиття фону на портретних знімках. Для селфі та відеозв’язку у нього є 16-мегапіксельна фронтальна камера.

Основна камера Redmi Note 12 4G складається з трьох датчиків: головного на 50 мегапікселів, 8-мегапіксельного з надширококутним об’єктивом і 2-мегапіксельного датчика глибини. Також у нього є 13-мегапіксельна селфі-камера.

Обидва смартфони мають потужні камери, але перевага тут на боці Redmi Note 12 4G, який завдяки наявності модуля з надширококутним об’єктивом пропонує більше можливостей для фото- і відеозйомки.

Акумулятор

І Realme 10, і Redmi Note 12 4G оснащені акумуляторами на 5000 мАг і підтримують швидку дротову зарядку потужністю 33 Вт. З огляду на це, а також схожі процесори та дисплеї, користувачі можуть розраховувати на приблизно однаковий час автономної роботи.

Ціна питання

Realme 10 обійдеться щонайменше у 249 євро, тоді як щоб придбати Redmi Note 12 4G достатньо 219 євро.

Переваги Redmi Note 12 4G:

  • надширококутна камера;
  • ширший дисплей;
  • частота оновлення екрана 120 Гц;
  • Android 13 на борту.

Недоліки Redmi Note 12 4G:

  • розміри.

Переваги Realme 10:

  • більш компактні розміри;
  • краща фронтальна камера;
  • хороший чипсет.

Недоліки Realme 10:

  • відсутність надширококутної камери;
  • Android 12 замість Android 13.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.