Найменші смартфони у світі. Вибираємо собі ідеальний мінітелефон

За нинішніми мірками смартфон з екраном менш як 6 дюймів уже вважається компактним, а актуальних моделей з 5-дюймовим дисплеєм майже не знайти. Згадуємо винятки з цього правила.

Cubot Pocket

Дизайн у дусі Vertu, а розміри лише трохи більші за банківську картку. 4-дюймовий екран виконаний в актуальному співвідношенні сторін 18:9. Усередині – найпростіший процесор (Unisoc Tiger T310), 4 ГБ ОЗП і батарея на 3000 мАг.

Unihertz Jelly Star

Одна з останніх новинок китайської Unihertz вміщається в габаритах 95x49x19 мм з масою 121 г. Апарат, крім 3-дюймової матриці, виділяється напівпрозорою задньою панеллю в червоному або синьому відтінку. На мініатюрному корпусі знайшлося місце для сканера відбитків пальців, а всередині – для MediaTek Helio G99 і 8 ГБ оперативної пам’яті.

У Unihertz є і скромніша модель – Atom. Цей телефон має екран на 2,45 дюйма, але захищений від ударів, пилу і вологи. Габарити пристрою – 96x45x18 мм при вазі 108 г.

Mony Mint

Ще один надкомпактник від маловідомого бренду. Нічим пристойним з начинки він похвалитися не може: тут слабкий MediaTek MT6735 з 3 ГБ оперативної пам’яті, Android 9 з коробки і 13-мегапіксельна камера, яка пише ролики в 480p.

Зате 3-дюймовий екран спокійно вміщається в розмірах 89x45x11 мм. Та й коштує модель лише 150 доларів. Точніше, коштувала: зараз в офіційному роздробі цю версію не знайти.

Palm Phone

Від відомої в нульові компанії Palm не залишилося й сліду. Palm Phone випустила китайська TCL, яка також володіє марками Alcatel і BlackBerry.

Гаджет за 349 доларів не назвеш повноцінним телефоном: для дзвінків його доведеться підключити до повноцінного смартфона. Адже Palm Phone позиціонується як компаньйон для цифрового детоксу.

Що стосується характеристик: 3,3-дюймовий дисплей на 720p, чипсет Snapdragon 435, 3 ГБ пам’яті та акумулятор… на 800 мАг (це не помилка).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.