Акумулятор під контролем: Android 14 принесе на смартфони практичний віджет

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Знос акумулятора на смартфоні все ще не можна проконтролювати силами самого Android. Є варіант завантажити додатки з Google Play, які стежитимуть за рівнем заряду/розряду і нададуть потрібну інформацію, але навіщо робити щось складне, якщо такий функціонал має бути інтегрований безпосередньо в ОС. На щастя, Google теж про це знає, і тому готує більш детальний моніторинг стану батареї для наступної версії Android 14.

Ентузіасти з порталу XDA-Developers помітили API BatteryManager у коді бета-версії Android 14 – два з них є загальнодоступними і надають інформацію про кількість пройдених циклів і стан заряду, а решта – системні API, що несуть дані про дату виготовлення пристрою, дату першого використання, потужність заряджання і справність самої батареї.

Розробники кажуть, що будь-який застосунок із дозволом BATTERY_STATS може використовувати ці системні API, але наразі вони доступні тільки на пристроях Pixel під управлінням Android 14 Beta 2 або вище. Користувачі вже розробили застосунок під назвою Batt, який використовує нові API для звітів про стан акумулятора і цикли зарядки. Власники “пікселів” можуть завантажити його з сайту GitLab і спробувати на своєму пристрої, а решті потрібно чекати виходу фінальної версії Android 14, який відбудеться на межі літа й осені 2023 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.