Який iPhone купити у 2023 році. Топ-7 оптимальних рішень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Настало літо і для багатьох це ідеальний момент для зміни телефону, оскільки поточна лінійка падає в ціні, а нова ще не анонсована, а отже, поточна і попередня лінійки телефонів за рішенням компанії Apple ще не пішли в небуття.

Отже, почнемо з того, який на поточний момент має вигляд актуальна лінійка продажів iPhone. Найочевидніші та найзрозуміліші моделі: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max. Торішні iPhone 13, iPhone 13 mini, позаторішній iPhone 12 і кращого б його не було в цьому списку – iPhone SE 2022.

Почнемо з найочевиднішого.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone SE 2022

Цей телефон був представлений навесні 2022 року. Являє собою застарілий з точки зору дизайну і сучасний з точки зору заліза пристрій, який розряджається протягом дуже короткого відрізка часу. Кому підійде? Мазохістам Тому, хто не сидить в інтернеті, хто не дивиться контент в інтернеті, хто не грає в ігри. Причина таких обмежень у слабкому акумуляторі, SE 3-го покоління працює від акумулятора 3 години активного екрана, і це пригнічує.

Але у нього є свої плюси, як я вже писав вище, у ньому сучасне залізо. Основна камера дає змогу робити портретні знімки з ефектом боке, щоправда тільки людей, свою улюблену домашню тварину сфотографувати з розмиттям не вийде. Ну, ще до плюсів цього телефону можна віднести його вартість, зараз він коштує від 15 000 гривень. На цьому, мабуть, плюси всі. Цей телефон відмінно підійде в якості другого апарату, так ви будете його використовувати виключно як дзвонилку, ну або в якості першого телефону для дитини, але за умови, що у неї не буде доступу в інтернет.

iPhone 12

Через 2 роки після виходу дідок iPhone 12 залишається в продажу, воно й зрозуміло, в момент виходу лінійки iPhone 12 він був найпопулярнішим пристроєм. Сенсу купувати iPhone 12 Pro практично не було, звичайна “двунашка” була 100% хітом.

З плюсів: сучасний дизайн, OLED-екран, і хороший час автономної роботи. Є яка-ніяка зйомка фото в нічному режимі.

З мінусів я б відзначив невеликий демпінг щодо ціни базового iPhone 13. Я б не рекомендував цей телефон до купівлі, тільки якщо вам не потрібен прям якийсь із кольорів, наприклад, фіолетовий.

iPhone 13

iPhone 13 має практично такий самий дизайн, як і iPhone 12, але трохи інші кольори за відтінками, а також змінений блок камер. На тренашці також удосконалили можливості камери, додавши кіноефект і поліпшивши роздільну здатність HDR-відео, також програмно допрацювали нічний режим. Ну і головна зміна iPhone 13 – це зменшений чубчик! Як я вже писав вище, непоганий варіант для купівлі, якщо ви володієте не володієте бюджетом для купівлі ТОП-флагмана від Apple.

iPhone 13 mini

Найкращий телефон, якщо ви хочете компактний флагман. Але явно не для кожного. Підійде як другий телефон, ну або якщо ви любите компактні пристрої. Також iPhone 13 mini підійде тим, у кого є MacBook, iPad і телефон йому потрібен буде тільки для дзвінків, бо це дасть змогу істотно заощадити заряд батареї.

Камера в iPhone 13 mini досить пристойна і сучасна, є навіть кіноефект для відео (але не в 4К).

iPhone 14/ 14 Plus

iPhone 14 нічим глобально не відрізняється від 13, навіть процесори у пристроїв ідентичні. Є невеликі поліпшення в камері та нові кольори. Тому його я б навіть не розглядав до покупки, ну тільки якщо ви не хочете жовтий iPhone, наприклад.

14 Plus же має аналогічне залізо, але нові габарити і більший час автономної роботи. Якщо ви любите лопати, вам не потрібні фотоможливості Max-версій, то пристрій чудово підійде для вас. Оскільки в ньому немає зайвих технологій, як наприклад LiDAR, але особисто для мене це не підходящий варіант через відсутність телевіка.

iPhone 14 Pro/ Pro Max

Тут все дуже просто, якщо ви не обмежені в бюджеті, хочете телефон з хорошим часом автономної роботи, вам потрібна найкраща камера на iPhone і вас не бентежать лопати, варто придивитися до iPhone 14 Pro Max. Якщо лопати вам не до душі, тоді беріть iPhone 14 Pro, але будьте готові до середнього часу автономної роботи.

Тепер давайте обговоримо пристрої, які можна знайти на ринку новими, але офіційно Apple припинила їх випуск.

iPhone 13 Pro/Pro Max

В обох представників флагманської лінійки тринашок чудові камери, непоганий час автономної роботи, є цікаві кольори. Загалом, за ціною вони лише трохи поступаються 14 Pro і Pro Max. Тому якщо ви прямо рахуєте кожні 5к на купівлю телефону, але Вам потрібен справжній флагман, то 13 Pro для Вас, в іншому випадку ж, я б придивився до 14 Pro/ 14 Pro Max. Особисто у мене був 13 Pro, за рік у нього сильно “втомився” акумулятор, тому я відразу ж перейшов на 14 Pro Max.

Також iPhone 14 Pro/Pro Max кращий за старших братів за камерою (з’явився екшен-режим, покращили кіноефект), за дисплеєм (120 Гц замість 60) і в нього, як на мене, кращий дизайн через колір – графітово-чорний.

Таким чином, виходить, що:

  • Якщо потрібен телефон дитині, і ви зможете обмежити її у використанні Інтернету (для економії акумулятора) – ідеальний варіант SE 2022;
  • Якщо ви хочете компактний пристрій, час роботи від акумулятора для вас не проблема – варто взяти iPhone 13 mini, щонайменше пару років він вам прослужить;
  • Якщо вам потрібен фотофлагман – то залежно від вашого бюджету варто взяти 13 Pro або 14 Pro Max;
  • Якщо ви хочете тільки найкраще і найдорожче – беріть iPhone 14 Pro Max.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.