В Android 14 з’явиться важлива функція: в iOS вона є вже 6 років

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними закордонних ЗМІ, Google додала API в Android 14, що дозволяє перевірити стан акумулятора смартфона та його реальну ємність. Так користувач побачить, наскільки зносився його АКБ, та зможе його вчасно замінити.

Подібна функція є у iPhone вже 6 років поспіль. Перевірка стану батареї вперше з’явилася в 2017 році разом із виходом iOS 11. З того часу функцію полюбили покупці iPhone, що підтримуються. Зношування акумулятора показує, наскільки часто смартфоном користувалися. У разі високого відсотка зношування можна було попросити продавця знизити ціну. Тепер таку схему можна буде провернути і з Android-девайсами.

Спочатку перевірити знос АКБ зможуть тільки власники Google Pixel зі встановленим Android 14. Функція буде доступна в додатку «Налаштування».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомляє FoneArena, Google надасть API розробникам, щоб ті могли створювати програми для аналізу стану батареї. Це означає, що функцію у майбутньому отримають не лише смартфони Pixel, а й моделі інших виробників.

Відмінності від «яблучної» функції все ж таки є. Наприклад, аналіз батареї на Android зможе показувати не тільки зношування, а й статус зарядки, дату виробництва батареї, день першого підключення до електромережі, кількість циклів зарядки та рекомендації щодо грамотного використання та утилізації даної моделі АКБ.

Функція буде називатися BatteryManager (Менеджер батареї). Поки що неясно, коли нею можна буде скористатися. Швидше за все, це залежатиме від конкретного виробника девайсів. Нагадаємо, загальнодоступний реліз Android 14 відбудеться восени 2023 року. На даний момент точного способу визначити зношування батареї на Android немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.