Apple внесе зміни в iPhone 16 Pro, щоб краще конкурувати з Samsung

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Усі ми знаємо, що Apple вельми обережно переходить на нові компоненти, і любить витискати все до останньої краплі з гаманця… з наявного обладнання, перш ніж впроваджувати нові технології.

Розміри екранів його флагманів не змінювалися з iPhone 12 2020 року. Але наступного року ми можемо очікувати появи більших дисплеїв на iPhone 16 Pro і Pro Max. Шановний журналіст Bloomberg Марк Гурман пояснює, чому компанія вирішила збільшити розмір екрана.

Гурман ще раз підтвердив, що моделі Pro і Pro Max наступного року будуть трохи більшими, ніж наявні варіанти: iPhone 14 Pro з екраном 6,1 дюйма і iPhone 14 Pro Max з дисплеєм 6,7 дюйма.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гурман не згадав точні розміри і тільки повідомив, що розмір збільшиться “на кілька десятих дюйма по діагоналі”, але кілька днів тому аналітик з індустрії дисплеїв Росс Янг натякнув, що iPhone 16 Pro матиме екран розміром близько 6,3 дюйма, а Pro Max матиме 6,9-дюймовий екран. Він також сказав, що співвідношення сторін трохи збільшиться.

На запитання читача про причину такого збільшення розміру, Гурман відповів, що це наблизить iPhone до телефонів преміум-класу від Samsung, імовірно, маючи на увазі Galaxy S23 Ultra з 6,8-дюймовим екраном і Galaxy S23 Plus з 6,6-дюймовою панеллю.

І справа не тільки в тому, щоб відповідати характеристикам найкращих телефонів Samsung. Поточні моделі не мають достатньо місця для більш якісних компонентів.

Зовсім недавно ходили чутки, що Apple буде вносити зміни в компонування камери всередині iPhone 15 Pro Max, щоб умістити там новий об’єктив перископа. Але жодні перестановки компонентів всередині ніяк не створять місця для нового телеоб’єктива в iPhone 15 Pro.

І звісно ж, крім камер, великі телефони також дають змогу використовувати великі батареї. Адже зі зростаючим з кожним роком навантаженням на процесор, у компанії все менше варіантів утримати або збільшити час автономної роботи завдяки оптимізації та урізанню функціоналу. Серія Samsung Galaxy S23 вже зрівнялася з серією iPhone 14 за часом автономної роботи і безумовно, Apple потрібно з цим щось робити.

Також варто сказати, що користувачі зачекалися великих оновлень для iPhone.

Хоча серія iPhone 14 і запропонувала деякі апгрейди порівняно з сімейством iPhone 13, це не було революційним оновленням, і, згідно з деякими звітами, споживачі вважають, що це була модель, що найбільше розчарувала, з часів iPhone 5.

Водночас інші звіти говорять про те, що все більше користувачів Android переходять на iPhone, тому для Apple це саме час привернути ще більше людей на свій бік, надавши, те, що завжди любили користувачі Android, – більш жирні специфікації та функції, якими володіють найкращі телефони Android.

У недавньому звіті також говориться, що датчик камери більшого розміру, який раніше вважався призначеним для iPhone 15 Pro Max, насправді призначений для iPhone 16 Pro Max. Тож судячи з усього у компанії великі плани саме на iPhone 16. Великий екран, більша батарея і нова камера напевно спонукають більше людей відмовитися від Android, якщо тільки Samsung не придумає щось нове, що, як ми знаємо, компанія завжди і робить. Тому особисто я завжди вітаю апгрейди на iPhone, адже це має означати, що Samsung стане ще кращим.

Якщо для Apple завдання просто не бути сильно гіршим за Samsung, і ми бачимо, саме це вони і намагаються робити, то для Samsung завдання тільки одне – бути відчутно кращим за Apple, інакше їм буде складно знайти свого покупця.

Тож на нас чекають цікаві релізи, від яких, звісно, виграємо ми всі, незалежно від того, віддаєте перевагу ви Apple чи Android.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.