iOS 17: які нові функції ми побачимо цього року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тим, хто цікавиться мобільними новинками, залишилося зовсім небагато почекати, поки вийде iOS 17. Зараз про цю модель ходить безліч чуток, у правдивості яких дуже складно розібратися. Ми зібрали достовірні факти про те, які ж нові функції будуть після оновлення прошивки, і багато з них дійсно вражають.

Центр управління в оновленому форматі

Кардинальне оновлення користувачі бачили ще в iOS 7, невеликі зміни – в iOS 11, а після цього – лякаюча тиша. І ось, Apple анонсує, що на центр управління очікує справді глобальне оновлення.

Які очікуються зміни? По-перше, користувачі зможуть самостійно обирати місце розташування елементів управління, а також визначати, які з них відображатимуться. Ба більше, кожен зможе сам, з огляду на свої особисті вподобання, провести оптимізацію й адаптувати інтерфейс, що налаштовується, під індивідуальні потреби.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Покращена продуктивність

Гурман, журналіст американського інформаційного агентства Bloomberg, з упевненістю зазначив, що оновлення та впровадження нових функцій буде спрямовано на те, щоб виправити наявні помилки та підвищити продуктивність роботи мобільних девайсів.

Ба більше, за деякими даними, робота компанії Apple планує на довгостроковій основі здійснювати підтримку мобільних пристроїв старих версій.

Поліпшення пошуку

Користувачі iOS помітили, що багато версій оснащені поліпшеним пошуком, і, за запевненнями виробника, iOS 17 не став винятком. Велика увага була приділена різним чат-ботам, включаючи, ChatGPT, які навчені роботі з контентом. Однак більшість користувачів, які очікують виходу нової версії, говорять про те, що від Apple не варто очікувати чогось “надприродного”.

Можливість встановлення сторонніх додатків

Фахівці компанії працюють над тим, щоб, крім App Store, в iOS 17 були присутні інші функції, які дадуть змогу користуватися альтернативними магазинами додатків. І це, згідно з європейськими законами, буде обов’язковим для всіх компаній. Щоправда така перевага буде доступна для користувачів країн Європейського союзу.

CarPlay

Це буде наступне покоління, оснащене підтримкою одразу кількох дисплеїв і віджетів. Ба більше, також сюди будуть інтегровані функції автомобіля, наприклад, такі як: FM-радіо, кліматичний контроль тощо.

Гарнітура

Компанія Apple анонсувала довгоочікувану для багатьох користувачів гарнітуру AR/VR. Але це ще не все. Також у планах впровадження інших програмних інструментів, зокрема, для гарнітури WWDC.

Варто зазначити, що розробники наразі більше зосереджені на ОС “xrOS”, а тому багато хто впевнений, що більшості із заявлених глобальних змін, на жаль, не буде.

Дата виходу

Версія iOS 17 вийде в червні цього року і буде представлена на Всесвітній конференції. Далі її передадуть розробникам, які проведуть тестування. І тільки після цього буде презентована бета-версія. Дату ще не призначено, але, за чутками, станеться це не раніше липня. Фінальний вихід планується на вересень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.