Android отримав функцію, якої немає у iPhone

Нейромережі починають дедалі активніше застосовувати в мобільних пристроях. Компанія Google запустила нову ШІ-опцію для смартфонів на Android, аналога якої поки що немає і не передбачається в пристроях Apple. Функція називається Magic Compose, і вона використовує штучний інтелект, щоб відповідати на текстові повідомлення замість користувача.

Magic Compose вже доступна в бета-версіях Android для тестувальників у додатку Google Messages. Для вибору відповідної відповіді вона вивантажує 20 останніх повідомлень із листування на сервери Google, де нейронка аналізує контекст розмови і на його основі вирішує, що доречно сказати, пропонуючи користувачеві кілька варіантів відповіді на вибір.

Однак у функції є серйозний мінус: вона отримує доступ до повідомлень, навіть захищених наскрізним шифруванням (E2EE). За словами Google, вона не буде пересилати повідомлення з вкладеннями, голосові повідомлення і зображення. Також компанія обіцяє, що дані розмов, які використовує Magic Compose, не зберігаються, а відповіді видаляються з серверів, після надання користувачеві.

Наразі Magic Compose доступна тільки для обміну повідомленнями RCS, і поки що немає інформації про те, коли вона почне підтримувати SMS/MMS, і чи працюватиме вона в сторонніх месенджерах на кшталт WhatsApp або Telegram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.