Як знайти вкрадений Xiaomi віддалено і стерти з нього дані

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Втрата або крадіжка телефону – доволі поширена проблема. І для сучасної людини це все одно, що відрубати руку. Адже в телефоні, як правило, збережені важливі та потрібні контакти, на ньому “зав’язані” банківські картки, горезвісні Держпослуги та багато чого ще.

Однак вихід є в будь-якому разі. А тому, якщо ви зіткнулися з цією, м’яко кажучи, неприємною проблемою, дізнайтеся, як легко і просто можна її вирішити. І робиться це за допомогою вбудованої в систему спеціальної функції для пошуку мобільного пристрою, яка називається MIUI. Вона дає змогу на карті побачити, де наразі перебуває телефон, керувати ним у дистанційному режимі та віддалено стирати дані.

Mi акаунт

Xiaomi рекомендує прив’язати свій смартфон до Mi аккаунту, що дає можливість розширити функціонал мобільного пристрою. Складного нічого немає. Досить знайти його в налаштуваннях і створити обліковий запис.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Отже, після реєстрації в Mi акаунті потрібно знайти розділ Xiaomi Cloud і активувати функцію пошуку, натиснувши на кнопку: “пошук пристрою”.

Важливий момент! Під час активації на телефон в автоматичному режимі прийде смс-повідомлення, за яке стягується плата, згідно з тарифним планом мобільного оператора. Гроші знімає НЕ Xiaomi, як багато хто думає, а саме оператор, що надає користувачеві мобільну мережу.

Далі, під час увімкнення вискакує віконце з попередженням, що функція пошуку підключена. Важливо запам’ятати (а краще записати) логін і пароль, який вводився під час реєстрації.

Крім цього, рекомендується також увімкнути функцію автоматичного надсилання даних про місцезнаходження мобільного пристрою, коли закінчується заряд або відключається телефон. Вона дає можливість знайти його навіть у тих випадках, коли користувач і не підозрює про те, що його гаджет загубився.

Як приклад: телефон витягли з сумки зловмисники. Намагаються його відключити. Дані про це буде надіслано автоматично.

Xiaomi Cloud

Отже, якщо Mi акаунт налаштований, то знайти загублений телефон простіше простого. Для початку потрібно зайти на сайт i.mi.com. Зробити це можна або з іншого мобільного, або з персонального комп’ютера. Цей сайт є веб-версією Xiaomi Cloud, через який можна потрапити у свій акаунт. Досить ввести логін і пароль, який вводився під час реєстрації.

Потім, щоб запустити процес пошуку смартфона, необхідно зайти в розділ “Знайти пристрій” і ввімкнути його. Висвітиться карта, на якій користувач побачить місце розташування свого телефону, скільки залишилося заряду, а також час виявлення пристрою.

Ось, начебто, і все, але є маленьке “але”. Місце розташування користувач знає, але не факт, що, приїхавши туди, він зможе відразу знайти свій смартфон. Так, можна зробити дзвінок з іншого пристрою, але ситуації бувають різні. Наприклад, “пропажа” перебуває в беззвучному режимі. Що робити в таких випадках? Але і тут є вихід. Необхідно в тій же хмарі натиснути кнопку “звук”, і телефон почне подавати сигнал у вигляді мелодії.

Як заблокувати загублений смартфон

Для цього достатньо увімкнути “режим втрати”, і смартфон одразу заблокується. Надалі, щоб його розблокувати, потрібно буде всього лише ввести пароль Mi аккаунта. При цьому користувач у будь-якому разі знатиме, де наразі перебуває його телефон. Якщо він не заблокований – буде висвічуватися карта, а в заблокованому режимі – сповіщення будуть приходити через смс.

Як стерти дані із загубленого телефону

Так, видалити інформацію, яка зберігається в мобільному пристрої, можна в дистанційному режимі. Ця функція виручає в тих випадках, коли втрачено всі надії знайти пропажу.

І зробити це можна знову ж таки через Xiaomi Cloud, в якому є спеціальна кнопка. Вона так і називається: “стерти дані”. Натискаючи на неї, смартфон скидає всі дані і стає як новий.

Як видно, складного нічого немає, головне, щоб телефон був під’єднаний до Mi акаунту. До речі, як альтернативу можна використовувати Google акаунт. Усі дії з пошуку, блокування та видалення інформації однакові.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.