Sony розробляє свій складаний смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Складаний смартфон – це відносно нова концепція, яка була популяризована Samsung у 2019 році за допомогою телефонів Z Fold і Flip. Нині 2023 рік, і більшість великих брендів випустили на ринок щонайменше один складаний телефон, серед яких Google став останнім, хто застрибнув на цей поїзд. Зрозуміло, що жоден бренд не хоче проґавити можливість забрати собі шматок цього пирога, оскільки, за чутками, навіть Sony працює над складним смартфоном у рамках серії Xperia Compact.

Sony нібито розробляє невеликий складаний смартфон у формі розкладачки. Цього року вже було випущено безліч складних моделей смартфонів, і ще більше заплановано до випуску наприкінці року. Поряд з Apple Sony є одним з небагатьох великих виробників мобільних пристроїв, які ще не вийшли на ринок складних смартфонів. Очікується, що лінійка смартфонів Xperia Compact компанії з Токіо незабаром включатиме складну модель. Розмір складного смартфона, ймовірно, буде меншим, ніж у будь-якого з його конкурентів.

За повідомленнями японського медіа-сайту SumahoDigest, Sony працює над “компактним” смартфоном високого класу, який, ймовірно, буде смартфоном, що “вертикально розкладається”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З чуток, пристрій постачатиметься без зовнішнього екрана, що звучить дивно, оскільки всі інші телефони, що вертикально складаються, досі мають якийсь додатковий екран.

CAD-рендери передбачуваного пристрою також з’явилися в мережі, демонструючи дизайн із помітним зазором у складеному вигляді. Нагадує Samsung Galaxy Flip першого покоління.

Якби це був єдиний слух про складаний Sony Xperia Compact, він, ймовірно, просто загубився б в інформаційному шумі. Але SumahoDigest посилається на схожу чутку, що з’явилася ще в лютому, яка нібито підтверджує це. Витік на той час злив фактичне зображення Xperia 1 V перед його запуском, що надає цій інформації певної довіри.

Інші подробиці про складну модель Sony поки невідомі. Крім того, ми не будемо серйозно ставитися до цих рендерів, оскільки конкретної інформації поки немає. Очікується, що Xperia Fold (ім’я попереднє) буде смартфоном високого класу, а це означає, що ціна також буде високою. А враховуючи, що це Sony, ціна буде дуже високою.

Останнім часом бізнес смартфонів Sony не був “дуже” прибутковим. У портфоліо компанії є кілька телефонів преміум-класу з вражаючим обладнанням, але продажі, як і раніше, невеликі. Японська компанія нещодавно випустила флагман Xperia 1V і Xperia 10V середнього класу. Обидва телефони оснащені вражаючими камерами, а Xperia 1V може похвалитися багатошаровим сенсором Exmor T з революційною технологією.

Що ж, подивимося, чи дасть цей досвід зі звичайними смартфонами Sony розуміння яким повинен бути популярний складаний смартфон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.