Топ-5 найгірших смартфонів травня 2023 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У травні 2023 року, що минає, було представлено так багато різних смартфонів, що серед них було неважко виділити найгірші – за бажання таких пристроїв можна перерахувати з десяток. Але розтягувати і без того об’ємну статтю я не буду, тому наведу лише п’ятірку з них, які запам’яталися якщо не нищівним провалом, то щонайменше мінусами, що добре кидаються в очі.

Huawei Nova Y71 – не Nova, а Stara

За очевидною логікою, наступний номер у назві моделі має відображати нове покоління, яке хоч чимось відрізняється від попереднього, однак у Huawei свій погляд на цей рахунок. Постраждала від санкцій компанія дуже акуратно підходить до вибору начинки від своїх пристроїв, тому вже п’ять років її смартфони класу від середнього і нижче задовольняються давно застарілим процесором Kirin 710.

І добре б, якби Huawei Nova Y71 привносив у своєму класі щось нове. Ні! Все, що тут змінилося порівняно з торішнім Nova Y70, – це кількість оперативки, що зросла до 8 ГБ. Платформа, спірний HD-екран, скромні камери і корпус, що сильно брудниться, залишилися без змін. Зате батарейка має пристойну ємність 6000 мАгод – хоч якийсь козир на тлі численних конкурентів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ZTE Nubia N5 5G – молоко з огірком

Цього місяця ZTE спеціально для рідного ринку придумала дуже дивний смартфон. З одного боку, він має пристойний процесор Unisoc T770, що набирає в AnTuTu приблизно 450 тисяч балів, а з іншого – скромні інші характеристики. Взагалі, ідея оснащувати бюджетні моделі потужними чипсетами не нова, але тут все інше вийшло настільки слабким, що навіть ставиш запитання – а на якого користувача взагалі це розраховано?

Екран з діагоналлю 6.52″ має низьку роздільну здатність і звичайну частоту оновлення. Пам’яті всередині не так і багато (4/128 або 6/128), при цьому розширити її не можна. Камери у телефона слабкі (13 і 5 МП ззаду і спереду), а батарея на 5000 мАг не підтримує швидку зарядку. Динамік за старими традиціями розташований ззаду, а сканер відбитків за ними ж відсутній. І все це – в лякаючому дизайні за 1499-1699 юанів (8-10 тисяч гривень). Приємного апетиту!

Realme 11 – здаватися, а не бути

Не вперше китайським фірмам чудити на домашньому полі. То ZTE з вищезгаданим бюджетником “відпалить”, то ось Realme випустить дивне 11-е покоління. Але якщо до старших моделей Pro і Pro+ особливих претензій немає (зовнішність цілком відповідає нутрощам), то ось молодший Realme 11 мене потішив. Напускний пафос ззаду укупі з товстими рамками спереду мають ну просто шикарний вигляд!

Але головні дивацтва у смартфона криються всередині. Процесор Dimensity 6020 (він же Dimensity 700), до 12/256 ГБ пам’яті, 6.43″ AMOLED-екран з частотою 90 Гц, камера 64+2 МП, 33-ватна зарядка для типового акумулятора. Аж до оголошення ціни не розумієш, бюджетна перед тобою трубка чи прохідний середняк: 1599 юанів (9 тисяч гривень) – це всього лише на сотку нижче, ніж у більш цікавого Realme 10 Pro+. Чесно кажучи, мені б не хотілося, щоб це диво з’явилося на ринку. Потрібна виразно 4G-версія зі скромнішими ціновими апетитами.

AGM Note N1 – а хто ти такий є?

Від самого початку існування фірма AGM займалася виключно захищеними телефонами. У своїй рекламі вона робила акцент на їхній брутальності та “німецькому походженні” (про яке, втім, швидко забула). І хоча її моделі не надто виходили за рамки третього ешелону, в них завжди було щось привабливе і незвичайне.

Про AGM Note N1 такого сказати не можна. Мало того, що це перший НЕ захищений смартфон у портфелі компанії, так він ще й неоригінальний. Апарати з подібними характеристиками є і у знайомої трійці Doogee-Blackview-Oukitel: Unisoc T606, накопичувач на 128 ГБ, 6.52″ HD-екран з частотою 90 Гц, батарея на 5000 мАг без швидкої зарядки, сенсор на 50 МП. Не здивуюся, якщо всі вони варяться на одній і тій самій фабриці.

Google Pixel Fold – перший млинець товстим грудкою

Більша частина техногіковської спільноти з придихом стежила за виходом першого складного смартфона Google – компанії, що покликана показувати світові еталонні гаджети на Android. Вийшло, начебто, непогано: знайомий чип Tensor G2, фоточастина вища за середню, велика кількість пам’яті, непогане оснащення. Однак, як це часто буває в “корпорації добра”, без проблем дебют не обійшовся.

Найчастіше апарат лають за товсті рамки внутрішнього екрана, що нагадують пристрої року так 2017-го. У 2023 році навіть планшети майже відмовилися від подібних відступів, а бачити їх у смартфоні, та ще й такому дорогому, дуже дивно. Крім того, розкладений Pixel Fold залишає маленький, але відчутний прогин, який визначається з боку екрана глибокою борозною. Ось такий ось перший млинець за 1799 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.