Топ-9 найкращих смартфонів Xiaomi за травень 2023 рік

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час вибору нового смартфона обов’язково варто приділити увагу бренду Xiaomi, оскільки ця компанія є одним із найбільших виробників смартфонів у світі.

Xiaomi впевнено конкурує з такими гігантами, як Apple і Samsung у своєму рідному Китаї, а також є третім за величиною гравцем на світовому ринку мобільної індустрії.

Частково успіх Xiaomi пов’язаний з грамотно продуманим модельним рядом пристроїв. Добре це чи погано, але Xiaomi виробляє багато смартфонів – як у рамках свого основного бренду, так і в рамках своїх суббрендів Poco, Redmi і Black Shark.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тому в асортименті компанії завжди є багато чудових смартфонів під будь-який бюджет і потреби, але в той же час, серед такого великого розмаїття, буває складно зрозуміти, який смартфон буде найкращим саме для вас.

Щоб вам було легше організувати вибір найбільш підходящого пристрою, в цій статті зібрані найкращі смартфони від компанії Xiaomi, які можна придбати в даний час.

1. Xiaomi 13 Pro

Xiaomi 13 Pro увібрав у себе все найкраще від Xiaomi 12 Pro, при цьому, ще більше вдосконалюючи деякі технічні аспекти, став набагато кращим за свого попередника.

Рівень продуктивності процесора Snapdragon 8 Gen 2 просто фантастичний, з поліпшеною енергоефективністю та батареєю більшої ємності, завдяки якій досягнуто значного збільшення часу автономної роботи пристрою.

Нова система камер з об’єктивами Leica дуже близька до того самого ідеалу, до якого прагнуть усі флагманські смартфони з найкращими камерами.

З мінусів можна відзначити величезний виступ нового модуля системи камер, який псує загалом приємний дизайн Xiaomi 13 Pro, а також опрацювання програмного забезпечення, зокрема користувальницького інтерфейсу, що є основним джерелом розчарування практично в кожній моделі Xiaomi.

2. Xiaomi 13

У частині апаратного забезпечення, Xiaomi 13 виглядає дуже солідно. Він надзвичайно добре зібраний і більш міцний, ніж попереднє покоління смартфонів.

Основна камера робить чіткі знімки навіть в умовах низького освітлення, крім того, не можна випускати з уваги високу продуктивність пристрою, яка досягнута завдяки новітньому процесору Snapdragon 8 Gen 2.

Варто зауважити, що Xiaomi 13 має ту саму технічну “начинку”, що й старша модель Xiaomi 13 Pro, але в меншому корпусі та за нижчою ціною, але майте на увазі, що система камер смартфона, хоч і відмінна, все ж за своїми можливостями відрізняється від версії з приставкою “Pro”.

Якщо у Xiaomi 13 і є недоліки, то тільки в тому, що деякі пропозиції від конкуруючих брендів у цій ціновій категорії виглядають трохи привабливішими.

3. Redmi Note 12 Pro+

Note 12 Pro+ піднімає рівень недорогого бренду Xiaomi Redmi з конкурентоспроможного середнього класу в потенційного “вбивцю” флагманів.

Його основний 200-мегапіксельний об’єктив – справжня флагманська функція, а продуктивність і дисплей – одні з найкращих у цій ціновій категорії. Час автономної роботи також на висоті, а швидка зарядка потужністю 120 Вт чудова.

У результаті Redmi Note 12 Pro+ дуже легко рекомендувати до придбання. Інтерфейс MIUI і погана підтримка додаткових камер – його єдині реальні недоліки, але це не привід виключати смартфон з можливих кандидатів на придбання.

4. Poco X5 Pro

Poco X5 Pro 5G – чудовий варіант у своїй ціновій категорії з точки зору функцій і дизайну, у смартфона чудовий зовнішній вигляд, незважаючи на пластиковий корпус.

AMOLED дисплей з частотою оновлення 120 Гц яскравий, насичений і плавний, і в усіх відношеннях має набагато кращий вигляд, ніж у більшості конкурентів за цією ціною.

І незважаючи на те, що частота оновлення екрана тут не адаптивна, смартфон може комфортно пропрацювати більше одного дня за середнього використання, а коли йому буде потрібна зарядка, є швидка дротова зарядка потужністю 67 Вт (з необхідним зарядним пристроєм, що поставляється в комплекті).

108-мегапіксельна камера теж приносить задоволення від використання, пропонуючи вражаючу деталізацію і передачу кольору в добре освітлених умовах.

Додатковий 8-мегапіксельний надширококутний об’єктив зручний, але, на жаль, цього не можна сказати про 2-мегапіксельний макрооб’єктив.

Апаратне забезпечення знаходиться на середньому рівні, Poco X5 Pro 5G оснащений процесором Qualcomm Snapdragon 778G, продуктивність якого дуже навіть пристойна за такі гроші. Привабливий варіант для економних.

5. Poco F5 Pro

Є лише один аспект, який одразу ж приверне увагу потенційних покупців до Poco F5 Pro: його ціна. За ці гроші цей смартфон відмінне придбання.

Характеристики відповідають флагманським моделям 2022 року, але за вартості вдвічі дешевше. А те, що ви отримуєте тривалий час автономної роботи, хорошу основну камеру та бездротову зарядку, є чудовим доповненням.

Є, звісно, деякі застереження. З апаратного боку основним недоліком є обмежені можливості додаткових камер.

Крім того, Xiaomi планує для Poco F5 Pro тільки два основних оновлення операційної системи, а це означає, що технічна підтримка смартфона не буде настільки довготривалою, як у деяких інших варіантів у цьому списку.

6. Xiaomi 12

Xiaomi 12 – відмінний флагманський смартфон. Його компактний форм-фактор сподобається тим, кому не потрібен величезний смартфон (він навіть менший, ніж Xiaomi 13), а дизайн має чудовий вигляд і відчувається чудово.

Вам також стають доступні деякі флагманські характеристики, як-от процесор Snapdragon 8 Gen 1, AMOLED дисплей із частотою оновлення 120 Гц і швидка зарядка потужністю 67 Вт.

У нього також є надійна основна камера, доповнена також хорошим надширококутним об’єктивом, але мало хто з покупців буде в захваті від телемакрооб’єктива.

Але незважаючи на те, що у Xiaomi 12 є чим привернути покупця, у нього, як і раніше, немає водонепроникності, а час автономної роботи не являє собою нічого особливого.

7. Poco F5

Poco F5 – це потужний смартфон у більш доступному сегменті середнього цінового діапазону, оснащений секретною зброєю: роз’ємом для навушників.

Продуктивність – це те, що виділяє Poco F5 серед конкурентів, з набагато більшою потужністю під “капотом”, ніж у Samsung Galaxy A54 або Pixel 6a, він стає відмінним вибором для геймерів з обмеженим бюджетом.

Однак він відстає від цих смартфонів, якщо справа стосується роботи системи камер, тож, якщо ви хочете отримати більш універсальний смартфон, пошукайте що-небудь інше – або один з інших доступних варіантів Xiaomi.

8. Xiaomi 13 Lite

Створити успішний продукт завжди досить складно, але Xiaomi домоглася цього зі смартфоном Xiaomi 13 Lite.

Його дизайн і збірка прекрасні, смартфон має невелику вагу, тому його приємно використовувати протягом усього дня, а пристойний час автономної роботи зі швидким заряджанням свідчить про те, що вам не доведеться турбуватися про часту підзарядку пристрою.

З недоліків – невисока якість камер, і проблеми зі збіркою навколо вигнутих країв дисплея, які зрідка трапляються. Проте, пропонується непогана продуктивність і приємний дизайн.

Плюс якість камери, найімовірніше, може бути покращена завдяки оновленням програмного забезпечення, тому Xiaomi 13 Lite – хороший варіант, якщо вам потрібен легкий смартфон середнього класу з чудовими характеристиками і продуктивністю.

9. Redmi Note 12 Pro

Note 12 Pro не має тих вау-факторів, які є у версії Pro+, але, можливо, він матиме краще співвідношення ціни та якості, якщо ви зможете обійтися без 200 мегапіксельного об’єктива і зарядки на 120 Вт.

Смартфон має чудовий OLED-дисплей із частотою 120 Гц, потужний процесор MediaTek Dimensity 1080 і батарею ємністю 5000 мАг як у своїй старшій версії, а також чудову селфі-камеру.

Зниження роздільної здатності основної камери до 50 Мп не здається великим компромісом, а зарядка на 67 Вт, як і раніше, швидка порівняно з багатьма потенційними конкурентами.

Єдиним недоліком Redmi Note 12 Pro є його користувацький інтерфейс MIUI, особливо, коли багато конкурентів пропонують цікавіші варіанти бездоганної роботи UI.

Обсяг вбудованої пам’яті обмежений і не може бути розширений, тому вам може знадобитися використання хмарного сховища.

Ви можете заощадити ще більше грошей, купивши звичайний Redmi Note 12, проте, модель з приставкою “Pro” все таки забезпечує кращу віддачу від витрачених коштів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.