Як швидше зарядити свій Android смартфон: 10 порад і хитрощів

Швидко зарядити телефон не так просто, як просто під'єднати його до мережі. Вивчіть ці поради та хитрощі, щоб швидше заряджати свій телефон.

Необхідність постійно заряджати телефон викликає розчарування. Незважаючи на те, що час автономної роботи збільшується, все ще існує ймовірність того, що вам доведеться заряджати телефон рано ввечері, якщо ви збираєтеся кудись на ніч.

І хоча перехід на кабелі USB-C скоротив час, необхідний для того, щоб зарядити ваш пристрій додатковою енергією, сидіти без діла, поки акумулятор сам себе заряджає, може бути непросто.

Але не хвилюйтеся, є кілька порад, хитрощів і пристосувань, які можуть зробити процес зарядки менш болючим. Ось найрозумніші прийоми зарядки Android, якими ви не користуєтеся.

1. Увімкніть режим польоту

Один із найбільших недоліків вашої батареї – це мережевий сигнал. Як правило, що гірший ваш сигнал, то швидше розряджається ваша батарея. Отже, якщо ви живете в районі з поганим сигналом, заряджання вашого телефона займає більше часу, ніж якби ви жили в місці з сильним сигналом – сигнал споживає ваше живлення під час заряджання.

Отже, як ви можете прискорити заряджання вашого телефона? Одне зі швидких рішень – перевести телефон у режим польоту, перш ніж під’єднувати його до мережі. Тестування показало, що це може скоротити час, необхідний для повного заряджання, на цілих 25%.

Щоб перевести телефон у режим польоту, просто проведіть пальцем вниз по панелі повідомлень і торкніться значка режиму польоту. Крім того, ви можете перейти в Налаштування> Мережа та Інтернет > Режим польоту. Просто переконайтеся, що ви знову вимкнули його, щойно зарядите акумулятор!

2. Вимкніть телефон

Простий, очевидний, але часто не береться до уваги. Якщо ваш телефон вимкнений під час повторного ввімкнення, він заряджатиметься набагато швидше. Поки ви його заряджаєте, акумулятор не буде витрачатися.

Звичайно, вимкнення телефону під час заряджання має свої недоліки – ви не зможете приймати термінові дзвінки або повідомлення. Але якщо ви хочете швидко зарядити свій телефон за 15 хвилин до виходу з дому, то, безумовно, краще вимкнути його.

3. Обмежте використання телефону під час заряджання

Якщо ви не можете вимкнути телефон, щоб зарядити його швидше, тому що хочете залишатися в курсі сповіщень, постарайтеся не використовувати його надто часто, поки він під’єднаний. Використання телефону під час заряджання уповільнює процес. Зокрема, інтенсивне використання застосунків, як-от ігри, призводить до нагрівання телефона, сповільнення процесу заряджання та довготривалого пошкодження акумулятора.

Тривалий вплив екстремальних температур – одна з найпоширеніших помилок, яка може пошкодити ваш смартфон. Інакше кажучи, не піддавайтеся бажанню грати в ігри, дивитися відео або гортати соціальні мережі, поки ваш телефон під’єднано до зарядного пристрою – він заряджатиметься швидше, якщо ви залишите його в спокої.

4. Переконайтеся, що ввімкнено режим заряджання

Ваш пристрій Android дає змогу вказати, який тип підключення він встановлює під час під’єднання USB-кабелю. Якщо ви заряджаєте свій ноутбук або інший пристрій, вам необхідно переконатися, що функція заряджання ввімкнена і не була випадково вимкнена.

Перейдіть у Налаштування> Підключені пристрої> Налаштування USB. У списку опцій переконайтеся, що ввімкнено перемикач “Заряджати під’єднаний пристрій”.

Ви не зможете змінювати параметри в цьому меню, якщо ваш пристрій наразі не під’єднано до USB-кабелю.

5. Використовуйте настінну розетку

Використання USB-порту на комп’ютері або в автомобілі призводить до набагато більш неефективного заряджання.

Як правило, USB-порти без настінних розеток забезпечують вихідну потужність всього 0,5 А. Зазвичай для заряджання від настінної розетки потрібно 1 А (залежно від вашого пристрою). Немає нічого поганого в тому, щоб отримувати меншу силу струму – це не зашкодить вашому пристрою, – але ви безумовно будете крутити великими пальцями набагато довше.

Як правило, використовуйте свій автомобіль або ноутбук тільки для поповнення заряду, а не для повного заряджання.

6. Купіть блок живлення

Якщо вам потрібно підзарядити телефон у дорозі – наприклад, якщо ви часто подорожуєте весь день, – блок живлення може стати порятунком.

Багато блоків живлення забезпечують ту саму силу струму, що й настінна розетка, а в деяких випадках навіть більше. Але хочу попередити, що, хоча ваш телефон може заряджатися швидше за двоамперної потужності, вам необхідно переконатися, що ваш USB-кабель витримує додаткову потужність.

7. Уникайте бездротового заряджання

Бездротове заряджання може бути чудовим; це дуже зручно, і для нього потрібно менше кабелів, з чим, я впевнений, ми всі впораємося.

Однак, якщо швидкість заряджання є вашим пріоритетом номер один, вам слід уникати цього. Зазвичай він заряджається значно повільніше, ніж його дротовий аналог. Фактично, тестування показує, що це може бути на цілих 50% повільніше.

Чому? На це є дві причини. По-перше, передача енергії кабелем ефективніша, ніж через простий контакт. По-друге, витрачена даремно енергія проявляється у вигляді надлишкового тепла. Докладніше про це в пункті восьмому.

8. Зніміть чохол із телефона

Нині всі смартфони працюють від літій-іонних акумуляторів. Хімія, що лежить в основі їхньої роботи, диктує, що процес заряджання відбувається набагато ефективніше, коли батарея охолола.

Щоб швидше заряджати телефон, температура акумулятора (не повітря) має становити від 41 до 113 градусів за Фаренгейтом (від 5 до 45 градусів Цельсія). Очевидно, що температура акумулятора частково залежить від температури навколишнього середовища, і зняття чохла допоможе знизити її.

І на випадок, якщо ви подумуєте про те, щоб покласти телефон у холодильник для підзарядки: не робіть цього. Зниження ефективності стає ще серйознішим за температур нижче ідеального діапазону.

9. Використовуйте високоякісний кабель

Різниця в якості між двома кабелями може бути величезною.

Усередині одного зарядного кабелю містяться чотири окремі кабелі – червоний, зелений, білий і чорний. Білий і зелений кабелі призначені для передачі даних; червоний і чорний – для заряджання. Кількість ампер, яку можуть витримати два зарядні кабелі, визначається їхнім розміром. Стандартний кабель 28-го калібру може пропускати близько 0,5 ампера; більший кабель 24-го калібру може пропускати два ампера.

Як правило, в дешевих кабелях використовується калібр 28, що призводить до зниження швидкості зарядки. Якщо ви хочете протестувати свій кабель на ефективність заряджання, завантажте Ampere. Це дає змогу вам вимірювати швидкість заряду і розряду вашого пристрою.

10. Купіть адаптер швидкого зарядного пристрою

Один із найкращих способів швидше заряджати телефон – це інвестувати в більш швидкий адаптер живлення, який буде поєднуватися з вашим високоякісним кабелем. Деякі адаптери зарядних пристроїв призначені для забезпечення потужності до 45 Вт або більше, що, як правило, набагато швидше, ніж стандартний зарядний пристрій. Отже, якщо ваш телефон підтримує швидку зарядку, можливо, настав час інвестувати в зарядний пристрій, який може отримати максимальну віддачу від нього.

Однак ви можете задатися питанням, чи не позначається швидка зарядка на часі автономної роботи вашого телефону. Коротка відповідь – ні. Вам не варто сильно турбуватися, поки ви використовуєте сумісний і високоякісний адаптер швидкого зарядного пристрою.

Хоча ця функція має бути ввімкнена за замовчуванням, на деяких телефонах може знадобитися перевірити ще раз, перейшовши в Налаштування> Акумулятор і догляд за пристроєм> Батарея> Додаткові налаштування акумулятора та ввімкнувши опцію швидкого заряджання, якщо вона вимкнена.

Збільште швидкість заряджання вашого телефона Android

Ми познайомили вас із різними способами прискорити заряджання телефону і зробити процес заряджання менш болісним. Якщо ви будете методично виконувати ці поради, то зможете заощадити час на заряджання телефону.

Однак це не так далеко, як ви можете собі уявити. Зрештою, якщо ви дійсно хочете скоротити час заряджання, вам необхідно перейти на телефон, що підтримує функцію швидкого заряджання. Вони допоможуть вам відновити роботу за лічені хвилини, а не за години.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.