Усе, що вам потрібно знати про Nothing Phone (2)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одним із найцікавіших пристроїв 2022 року став Nothing Phone (1). Такий інтерес був обумовлений насамперед тим, що це продукт від абсолютно нового гравця на ринку, хоча його засновником є Карл Пей, який раніше багато років успішно керував OnePlus, яку також і заснував, тож досвід у побудові бренду з нуля у нього точно є. Унікальною особливістю Nothing Phone (1) стало підсвічування Glyph, яке, безумовно, дуже сильно допомогло йому виділитися на тлі інших однотипних смартфонів.

Наступне покоління вже на підході і має бути представлено в найближчі кілька місяців, тож як же Карл Пей і його команда здивують нас цього разу?

У цьому матеріалі ми зібрали все те, що зараз відомо про Nothing Phone (2).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли Nothing Phone (2) буде представлений?

Єдина офіційна заява про вихід Nothing Phone (2) – це розпливчаста: “літо 2023 року”.

Ця заява випливає з офіційної сторінки заходу, приуроченого до запуску пристрою, де також можна підписатися на отримання нової інформації про пристрій.

Phone (1) дебютував у липні 2022 року, тому, з огляду на те, що запуск очікується влітку, імовірно, новий смартфон буде представлений приблизно в цей самий час.

Однією з головних змін цього разу є те, що Phone (2) буде офіційно представлений на ринку США, що підтвердив Карл Пей, генеральний директор компанії, в інтерв’ю Inverse.

І ще дещо: наприкінці березня смартфон був помічений на сайті сертифікації BIS (Бюро індійських стандартів) порталом 91mobiles. Сам лістинг не розкриває нічого про пристрій, крім номера моделі (AIN065), але сертифікація припускає, що робота над телефоном завершена і він майже готовий до запуску. Можливо, ми побачимо його ще до липня?

Які функції ми побачимо в Nothing Phone (2)?

Про пристрій тільки зараз починає з’являтися більше інформації. Точно відомо, що це буде “більш преміальний” пристрій, тому ми очікуємо значних покращень за всіма параметрами.

Дизайн

Напівпрозора задня панель Phone (1), що світиться, як уже було сказано на самому початку, була однією з його відмінних рис, тому вся увага прикута до того, що Nothing приготувала для свого другого телефону.

Минулого разу, в першому тизері пристрою, ми вже отримали уявлення про новий вигляд телефону, де була продемонстрована одна невелика частина дизайну. Важко сказати, яка саме це частина телефону, але вона явно повторює естетику Phone (1).

Частина дизайну Nothing Phone (2). Джерело: Nothing

Тут є дві ключові деталі, на які слід звернути увагу. Перша – це червона смужка праворуч: у тизері, опублікованому в Twitter, вона показана миготливою, тож це, найімовірніше, повернення індикатора запису відео, що був у першому телефоні, хоча й оформлений трохи по-іншому.

Друга – коло вздовж нижнього краю, близько середини: це засувка? Звучить божевільно, але це безумовно схоже на засувку для відкриття відсіку – можливо, для змінної батареї?

Чіпсет

Про те, що виступить “серцем” смартфона, відомо набагато більше. На виставці Mobile World Congress у лютому 2023 року Пей оголосив, що Nothing Phone (2) працюватиме на чипсеті серії Snapdragon 8, а потім підтвердив, що це буде 8+ Gen 1.

Це флагманський чип із 2022 року, але все одно вражає. Він не такий швидкий, як новіший 8 Gen 2, але пропонує аналогічну продуктивність за набагато нижчою ціною, що має допомогти Nothing створити потужний смартфон, який при цьому не вдарить по бюджету.

Для порівняння, Nothing Phone (1) оснащений чипом Qualcomm Snapdragon 778G+, який є надійним процесором середнього класу, але набагато менш потужним, ніж 8+ Gen 1.

Камери

Подвійні 50-мегапіксельні основна та ультраширококутна камери в Nothing Phone (1) були дуже гідними, і, можливо, головна проблема полягала в тому, що обчислювальне програмне забезпечення було недостатньо потужним, щоб максимально використовувати можливості оптики.

Карл Пей заявив, що компанія зосереджена на поліпшенні програмного забезпечення для нової моделі, тому ми можемо побачити підхід, схожий з підходом Google, яка часто зберігає одні й ті самі датчики камер у смартфонах Pixel протягом кількох поколінь, але відточує програмне забезпечення, щоб максимально підвищити їхню якість.

Час автономної роботи

Що дійсно підвело Nothing Phone (1), так це час автономної роботи. Сам по собі акумулятор ємністю 4500 мАг є доволі стандартним (хоча 5000 мАг було б краще), але він швидко розряджався, якщо ввімкнути дисплей. До цього додалося обмеження максимальної швидкості зарядки в 33 Вт, що нижче, ніж у багатьох порівняно недорогих смартфонів на Android.

Варто зазначити, що регулярні оновлення програмного забезпечення позитивно впливають на час автономної роботи, тож, можливо, додаткові вдосконалення зроблять свою справу, але більш ємна батарея все одно не буде зайвою для Nothing Phone (2).

У звіті від MySmartPrice наводилися трохи інші характеристики, які можуть з’явитися в новому пристрої. У ньому йшлося про те, що Nothing використовуватиме процесор Snapdragon 8-ї серії, 12 ГБ оперативної пам’яті (плюс віртуальна оперативна пам’ять), 256 ГБ сховища, AMOLED-дисплей із частотою оновлення 120 Гц, а також акумулятор ємністю 5000 мАг. Хотілося б вірити, що це дійсно так, але потрібно ще трохи почекати, щоб дізнатися напевно, чи збудеться що-небудь із цього.

Скільки коштуватиме Nothing Phone (2)?

Ще занадто рано говорити про це зі стовідсотковою впевненістю. Nothing Phone (1) здивував багатьох людей, коли стало відомо про його надзвичайно конкурентоспроможну ціну. Ось як виглядають різні конфігурації:

  • 8 ГБ + 128 ГБ: £399/€469/₹33,999/$299 (у США в тестовому режимі)
  • 8 ГБ + 256 ГБ: £449/€499/₹36 999 (близько $540)
  • 12 ГБ + 256 ГБ: £499/€549/₹39 999 (близько $600)

В інтерв’ю Inverse Карл Пей сказав, що новий пристрій буде “більш преміальним, ніж Nothing Phone (1)”, що може означати перехід від середнього класу до вищого. Очевидно, що це спричинить підвищення ціни, хоча наскільки саме – невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.