Смартфони

Названо 3 найкращі смартфони до 150 доларів

Share

Серед бюджетних смартфонів можна відшукати моделі, здатні похвалитися гідними характеристиками. У статті розповімо про 3 найкращі смартфони до 8000 гривень, які можна придбати просто зараз.

realme Narzo 50

Впевнена модель із класичним дизайном і чохлом у комплекті. Оснащена IPS-екраном діагоналлю 6,6 дюйма, роздільною здатністю 1080×2412 і непоганою щільністю пікселів 407 ppi – картинка чітка, рамки екрана практично непомітні, тому телефон чудово підійде для перегляду відео або не надто вимогливих мобільних ігор. Останньому сприяють й інші параметри: 6 ГБ оперативної пам’яті, досить свіжий процесор Mediatek Helio G96 і вбудований ігровий режим Pro.

Продуктивності достатньо для будь-яких повсякденних завдань та ігор середнього рівня графіки. Доповнює картину підтримка 120 Гц частоти оновлення екрану для максимально плавної прокрутки і добре оптимізований інтерфейс.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Окрім високої продуктивності смартфон має й непогану автономність. Об’єм акумулятора становить 5000 мАг, якого вистачає на більш ніж добу роботи телефону або на 17,5 годин безперервного перегляду відео. Заряджається пристрій за 1 годину 15 хвилин.

Смартфон оснащений потрійною камерою: основний об’єктив на 50 Мп дає змогу отримувати чіткі кадри з великою кількістю деталей, макрооб’єктив необхідний для зйомки дрібних об’єктів, а датчик глибини – для розмиття заднього фону. Варто відзначити хорошу передачу кольору, наявність фазового PDAF-автофокусу і непоганий нічний режим. Фронтальна камера на 16 Мп також видає непогані знімки.

З інших особливостей: є датчик NFC, підтримка USB OTG, дві nanoSIM-карти, окремий роз’єм для microSD і датчик відбитка пальця, розташований збоку.

Xiaomi POCO M5s 4/64 ГБ

Смартфон з досить значною продуктивністю і яскравим (700-1000 ніт) AMOLED-екраном діагоналлю 6,43 дюйма і високою роздільною здатністю 1080 x 2400. Пристрій ідеально підійде для споживання будь-якого контенту (відео, серіали, фільми) за рахунок якісного дисплея, що забезпечує чітку картинку. З мінусів – максимально доступна частота оновлення екрану всього 60 Гц.

Працює телефон на базі добре зарекомендувавшого себе процесора MediaTek Helio G96, а можливість додатково розширити ОЗП за рахунок внутрішньої пам’яті дозволяє з комфортом грати в більшість сучасних онлайн 3D-ігор. Що стосується повсякденних завдань, то і з ними пристрій справляється без будь-яких проблем і підвисань.

Модель відмінно підходить і для зйомки – основна камера складається з 4 об’єктивів (ширококутний на 64 Мп, ультраширококутний на 8 Мп, а також макро і датчик глибини), фронтальна камера на 13 Мп. Знімки виходять соковитими з достатньою кількістю дрібних деталей. Ефект боке працює без нарікань і якісно розмиває задній фон.

Ємність батареї становить 5000 мАг – автономність непогана, але при максимально високій яскравості екрана, яку може видати смартфон, його вистачить на 6-7 годин безперервної роботи. У комплекті йде швидка зарядка на 33 Вт, здатна зарядити модель приблизно за 1,5 години.

Телефон також підтримує безконтактну оплату, 2 SIM-карти, окремий слот під карту пам’яті, сканер відбитка пальця збоку, підтримка VoLTE, VoWiFi і можливість запису розмов.

Смартфон TECNO Camon 19 Neo 6/128 ГБ

Якісна модель з акцентом на фото та відеозйомку, а також цікавим, стильним дизайном з використанням геометричних ліній на задній кришці. Має великий IPS-екран діагоналлю 6,78 дюймів і Full HD+ роздільною здатністю 2460 х 1080 пікселів. Максимальна частота оновлення екрана – 60 Гц. Загалом екран доволі яскравий і може похвалитися непоганою передачею кольору та насиченістю.

Відмітна риса цієї моделі – камери. Основна складається з трьох модулів, головний з яких на 42 Мп, а також доповнена підтримкою штучного інтелекту при обробці знімків. Присутній фазовий автофокус і 6-елементна оптика. Також варто відзначити просунутий режим для нічної зйомки Super Night і фронтальну камеру на 32 Мп, що рідко зустрінеш у бюджетних моделях. Є можливість знімати відео в 2К-роздільній здатності.

За продуктивність моделі відповідає процесор MediaTek Helio G85 – досить потужний для будь-яких звичних завдань і не надто важких ігор. Стандартні 6 ГБ ОЗП можна розширити до 11 ГБ за рахунок внутрішнього сховища. Автономність телефону пристойна – акумулятора на 5000 мАг вистачає приблизно на 35 годин помірної роботи на одному заряді. Швидка зарядка на 18 Вт йде в комплекті і заряджає модель трохи більше ніж за 2 години.

У смартфон вбудований NFC-модуль, сканер відбитків вбудований у кнопку ввімкнення, підтримуються 2 SIM-карти і microSD.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Шахраї крадуть акаунти українців у WhatsApp

    Шахраї викрадають акаунти WhatsApp, використовуючи фейкові петиції про присвоєння «Героя України» загиблим захисникам. Про це повідомляє…

    30.04.2024

    В мережі з’явилися нові рендери Google Pixel 8a з додатковим кольором корпусу

    Про Google Pixel 8a продовжують з'являтися витоки, і сьогоднішній день не став винятком - насправді,…

    30.04.2024

    Експерти назвали додатки, які стежать за вами та збирають дані

    Оскільки мобільні додатки та сервіси можуть збирати детальну інформацію про користувачів, важливо знати, які дозволи…

    30.04.2024

    Представлені навушники Beats Solo Buds та Solo 4

    Бренд Beats, що належить Apple, анонсував нові накладні бездротові навушники Solo 4. Модель за ціною…

    30.04.2024

    Збитки від шахраїв значно зросли: найпопулярніші схеми з платіжними картками

    Кількість незаконних дій з платіжними картками, за якими були понесені збитки, протягом 2023 року в…

    30.04.2024

    Чому WhatsApp досі зручніше та безпечніше Telegram

    Якщо попросити пошуковик порівняти WhatsApp і Telegram, то він видасть кілька сотень матеріалів, у кожному…

    30.04.2024