Який смартфон Xiaomi є водонепроникним: топ-5 моделей

Водонепроникність - це функція телефону, яка може стати в нагоді під час дощу або біля водойми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони, як і інші електронні пристрої, дуже чутливі до вологи та води, яка може завдати їм непоправної шкоди. Ситуацій, в яких може виникнути така проблема, набагато більше, ніж ви можете собі уявити. Будь-який похід до водойм, сильний дощ або легке падіння склянки з водою може призвести до пошкодження нашого телефону. Єдиний спосіб захиститися від цього – вибрати водонепроникний телефон. В такому випадку, які смартфони Xiaomi є водонепроникними?

Нагадаємо, 13 квітня, НАЗК внесло Xiaomi до списку міжнародних спонсорів війни, оскільки компанія продовжує роботу в Росії і розширює свій бізнес, незважаючи на війну в Україні. Тому ми не можемо рекомендувати товари цього виробника.

Що означає водонепроникний телефон?

Поняття “водонепроникний телефон” незрозуміле для багатьох людей. Тим більше, що часто згадують і водонепроникні телефони. У чому різниця між цими двома назвами? Водонепроникний означає захист від бризок і пошкоджень від впливу води. Водонепроникність, з іншого боку, відноситься до того, наскільки добре телефон захищає себе від потрапляння води всередину.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак для визначення водонепроникності та водостійкості телефонів використовується однакова шкала. Таким чином, в принципі, їх можна просто вважати синонімами. Для більшості телефонів це твердження не буде неправдою. Шкала IP використовується для оцінки того, наскільки добре телефон захищений від води. Вона складається з двох цифр, наприклад, IP68. Перша означає, наскільки добре телефон захищений від пилу та інших твердих предметів. Друга відповідає за водонепроникність. Зазвичай вона визначається тим, як довго телефон може перебувати під впливом певного потоку води або на певній глибині. У наступних таблицях ви дізнаєтеся більше про шкалу IP:

Цифра                                           Ступінь захисту

0                            – Без захисту
1                            – Захист від твердих сторонніх предметів діаметром мін. 50 мм
2                            – Захист від твердих сторонніх предметів діаметром мін. 12,5 мм
3                            – Захист від твердих сторонніх предметів діаметром мін. 2,5 мм
4                            – Захист від твердих сторонніх предметів діаметром мін. 1 мм
5                            – Захист від пилу
6                            – Повністю пилонепроникний

Цифра                                            Ступінь захисту

0                            – Без захисту
1                            – Захист від падіння крапель води
2                            – Захист від розбризкування крапель води під час нахилу до 15                                    градусів від нормального положення.
3                            – Захист від розбризкування води під будь-яким кутом при нахилі                                  до 60 градусів від нормального положення.
4                            – Захист від бризок води з будь-якого напрямку
5                            – Захист від струменів води низького тиску з будь-якого напрямку
6                            – Захист від потужних струменів води з будь-якого боку
7                            – Захист від впливу короткочасного занурення у воду до 30 хвилин                                на глибині до 1 метра.
8                            – Захист від тривалого занурення у воду, точні умови                                                    визначаються  виробником пристрою

IP67 – що це означає?

Тепер, коли ми знаємо, що означають різні позначення, легко розшифрувати позначення IP67. Водонепроникний – це все ще занадто велике слово для телефонів, які представляють себе з цією сертифікацією. Однак такий телефон можна занурювати на глибину до 1 метра на термін до 30 хвилин. Тому телефони з таким рейтингом водонепроникності вже є дійсно хорошим вибором, і в більшості ситуацій нам не варто їх заливати.

IP68 – що це означає?

У телефонах, сертифікованих за стандартом IP68, водонепроникність знаходиться на найвищому рівні і дозволяє нам вільно занурювати телефон на глибину, зазначену виробником. Якщо смартфон має таку сертифікацію, в більшості ситуацій нам не потрібно турбуватися про те, що на нього потрапить вода, або що він впав у воду на деякий час, якщо це не було падінням на занадто велику глибину. Важливо, що цифра 6 на передній панелі означає, що це водонепроникний і пилонепроникний телефон.

Який смартфон Xiaomi є водонепроникним?

Бренд Xiaomi є одним з найпопулярніших виробників смартфонів у всьому світі і особливо в нашій країні. З цієї причини багато людей хочуть знати про водонепроникні телефони Xiaomi, у випадку з якими можна не турбуватися про випадкове занурення або залиття смартфона. Ми також хотіли б представити пропозиції смартфонів з сертифікацією IP53, яка робить мобільний пристрій пилонепроникним і стійким до бризок води.

1. Xiaomi Mi 12 Lite 5G

Першою моделлю, яку ми розглянемо, є Xiaomi Mi 12 Lite 5G 8/128GB. Це телефон з 6,55-дюймовим екраном, який поставляється з 8 ГБ оперативної пам’яті. Чи є Xiaomi 12 Lite водонепроникним? На жаль, у випадку з цією моделлю рівень захисту від води та пилу трохи слабший.

Це пов’язано з тим, що модель Xiaomi Mi 12 Lite сертифікована за стандартом IP53. Що означає ця сертифікація? Цифра 5 відповідає за пилонепроникність. В цьому плані Xiaomi Mi 12 Lite виглядає досить непогано, оскільки він стійкий до переважної більшості пилу. Однак, коли ми дивимося на водонепроникність, ситуація виглядає набагато гірше. Цифра 3 означає, що телефон захищений від бризок води максимум до 60 градусів. Тому повне падіння у воду або більше води може призвести до затоплення цього смартфона.

2. Xiaomi Redmi Note 10S

Наступна модель – смартфон Xiaomi Redmi Note 10S. Чи є Xiaomi Redmi Note 10S або Xiaomi Redmi Note 10 Pro повністю водонепроникним? На жаль, знову доводиться це заперечувати. Однак, як і телефон Xiaomi Mi 12 Lit, модель Redmi Note 10S сертифікована за стандартом IP53. Отже, до водонепроникності ще далеко, і з таким смартфоном потрібно бути дуже обережним з водою.

3. Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Смартфон Xiaomi Mi 11 Lite – ще одна модель від відомого китайського бренду, яка, на жаль, не може похвалитися повною водонепроникністю і водостійкістю. Як і у випадку з іншими пристроями, тут ми також зустрінемо сертифікат IP53, що для деяких людей буде достатнім захистом.

4. Xiaomi Redmi Note 10 5G

Смартфон Xiaomi Redmi Note 10 4/64 ГБ має такий самий рейтинг водонепроникності, як і всі інші моделі. Тому власники цього смартфона повинні бути на сторожі в місцях, де є вода. Однак бризки води при температурі 60 градусів не є проблемою для цього пристрою.

5. Xiaomi 13 5G

Один з найновіших смартфонів, Xiaomi 13 5G 8/256GB – це дійсно вдалий дизайн, який вже може претендувати на вищий клас смартфонів. Однак, чи є він водонепроникним смартфоном? Дивлячись на опис виробника цього телефону, ви можете на щастя побачити, що так. Xiaomi 13 – це смартфон за стандартом IP68, де сертифікація вказує на водо- та пилонепроникність. Отже, з точки зору водонепроникності, це найкращий водонепроникний телефон Xiaomi в нашому списку. Якщо ви знаєте, що можете піддати свій мобільний пристрій повному затопленню, Xiaomi 13 повинен бути у вашому списку покупок.

Які характеристики водонепроникного смартфона Xiaomi?

Вищезгадана модель Xiaomi 13, яка може похвалитися водонепроникністю, характеризується в першу чергу хорошими технічними характеристиками. На додаток до сертифікації IP68, він оснащений 6,36-дюймовим екраном. Всередині ми знаходимо 8 гігабайт оперативної пам’яті і дуже потужний процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 з тактовою частотою 3,2 ГГц Octa Core.

Крім того, Xiaomi 13 підтримує мережу 5G, тому ви можете розраховувати на відмінне покриття і дуже швидку мережу майже по всій країні, що стане в нагоді під час телефонних дзвінків, а також при перегляді інтернет-сторінок. Ціна такого смартфона становить близько 4 500 злотих.

Також варто відзначити дуже хороші камери. Фронтальна має роздільну здатність до 32 мегапікселів. Що стосується задніх камер, то їх цілих три. Найбільша має роздільну здатність 52 Мп. Менші мають роздільну здатність 12 і 10 мегапікселів відповідно. Акумулятор має ємність 4 500 мАг. Телефон приємно лежить в руці і важить зовсім небагато. Він важить всього 189 грамів.

Чи є водонепроникні телефони в інших виробників?

Безумовно. Xiaomi – не єдина компанія, яка пропонує водонепроникні телефони. Практично кожен бренд має в своєму асортименті водонепроникні смартфони. Наприклад, серед пристроїв Apple всі iPhone, починаючи з XS, можуть похвалитися рейтингом IP68. Найкращими смартфонами є iPhone 12, 13 і 14 та їхні різні версії. Вони витримують занурення на глибину до 6 метрів протягом 30 хвилин.

Samsung і Huawei також мають у своєму асортименті багато водонепроникних телефонів, які можуть похвалитися цією сертифікацією. Сьогодні така сертифікація є стандартом не лише для флагманських моделей. Все частіше водо- та пилонепроникність поширюється і на більш бюджетні пропозиції. Втім, багато що залежить від цінової політики відповідного виробника смартфона.

Чи варто купувати водонепроникний телефон Xiaomi?

Безумовно. Купівля водонепроникного телефону Xiaomi може бути дуже економічно вигідною. Не будемо себе обманювати. Затоплення – одна з найпоширеніших причин виходу з ладу сучасних смартфонів. Вони зроблені з дуже складної електроніки, яка дуже чутлива до зовнішніх факторів, таких як просто волога.

Купуючи хороший смартфон Xiaomi, який буде водонепроникним, ми можемо вбити двох зайців одним пострілом. Тому що, по-перше, ми отримаємо смартфон з відмінним співвідношенням ціна/якість. Він дійсно доступний за ціною і, крім того, добре захищений від зовнішніх факторів. Йдеться, звичайно ж, про пил і вологу. Обидва ці фактори здатні дуже негативно вплинути на стан мобільного телефону. Тому вибір пристрою, сертифікованого за стандартом IP68, – це гарантія довговічності на довгі роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.