Рейтинг смартфонів до 20000 гривень, які варто купити у 2023 році

Суперечки про те, скільки має коштувати смартфон, ніколи не припиняться. Однак можна з упевненістю сказати, що дорогі моделі потрібні далеко не кожному, а надто дешеві не задовольнять потреби навіть невибагливих користувачів, які регулярно стикатимуться з гальмами та лагами. Якщо ви з тих, хто не готовий віддавати надто багато грошей за апарат преміального рівня, але водночас із цим хоче отримати пристрій із класним екраном, продуктивним процесором і хорошою камерою, ваш вибір – смартфон до 20000 гривень. Саме про такі моделі ми сьогодні й поговоримо, розглянувши найкращі пропозиції, які заслуговують на увагу у 2023 році.

Водонепроникний смартфон Samsung Galaxy A53 5G Samsung Galaxy A53 5G

Наш топ смартфонів до 20000 гривень відкриває торішня модель компанії Samsung, яка з недавнього часу намагається наділяти пристрої середнього класу флагманськими фішками. Чим же так цікавий Galaxy A53 5G? По-перше, це смартфон з вологозахистом за стандартом IP67, і жоден виробник не здатний запропонувати нічого подібного в ціновій категорії до 20 тисяч. По-друге, основна камера Samsung Galaxy A53 оснащена системою оптичної стабілізації зображення, що дає змогу робити чіткі знімки навіть на ходу і при слабкому освітленні.

Маючи на борту акумулятор ємністю 5000 мАг та енергоефективний процесор Exynos 1280, що виконаний за техпроцесом 5 нм і набирає понад 400 тисяч балів в AnTuTu, Galaxy A53 демонструє відмінні результати автономності: майже 20 годин безперервного перегляду відео. Доповнює картину соковитий AMOLED-екран з частотою оновлення 120 Гц, а злегка зіпсувати враження може хіба що убогий комплект поставки без адаптера живлення і посередня оптимізація чипсета Exynos в іграх. Втім, навряд чи хоч один мобільний геймер розглядав би Galaxy A53 як купівлю, ну а швидка зарядка для Samsung коштує не так уже й дорого, у чому ви можете переконатися, поглянувши на нашу добірку.

Redmi Note 12 Pro+ 5G – смартфон із хорошою камерою Redmi Note 12 Pro+ 5G

Якщо ви любите рахувати гроші і хочете отримати від телефону до 20000 гривень максимум можливостей, то без будь-яких роздумів купуйте Redmi Note 12 Pro+ 5G. Так, він не може похвалитися вологозахистом IP67, але за всіма іншими характеристиками ця модель істотно випереджає згаданий раніше Samsung Galaxy A53 5G, пропонуючи власнику:

  • яскравіший екран (900 ніт замість 800 ніт);
  • надчітку камеру на 200 Мп з оптичною стабілізацією;
  • трохи продуктивніший процесор Dimensity 1080;
  • 120-ватну зарядку в комплекті (від 0% до 100% за 19 хвилин);
  • 8/256 Гб пам’яті в базовій версії.

Смартфон Redmi Note 12 Pro+ 5G – це торжество балансу. Адже за 20 тисяч ви одночасно отримуєте і класний екран, і основну камеру без перебільшення флагманського рівня, і доволі продуктивний процесор, і ємний акумулятор з неймовірно швидким заряджанням. Причепитися просто ні до чого.

Разом з тим, розглядаючи у 2023 році найкращі смартфони до 20000 гривень, також зверніть увагу на схожу модель без приставки “Plus” – Redmi Note 12 Pro 5G. У технічному плані вона відрізняється тільки трохи менш вражаючою камерою (але з OIS) і зарядкою не на 120 Вт, а на 67 Вт.

Потужний смартфон POCO F4

Якщо попередній представник рейтингу телефонів до 20000 гривень пропонує оптимальний баланс характеристик, то в POCO F4 основний акцент зроблено на продуктивність. Девайс оснащений не найновішим, але досі дуже потужним процесором Snapdragon 870, чий результат у тесті AnTuTu сягає майже 700 тисяч балів. Це феноменальний показник, враховуючи той факт, що купити POCO F4 зараз можна менш ніж за 17 тисяч гривень.

Для досягнення такої ціни при розробці смартфона POCO довелося трохи заощадити на камері, поставивши 64-мегапіксельний сенсор з OIS, який забезпечує якість знімків на рівні Galaxy A53, а також запропонувавши зарядку на 67 Вт (від 0% до 100% за 38 хвилин). При цьому у вашому розпорядженні крутий AMOLED-екран з піковою яскравістю 1300 ніт і стереодинаміки з підтримкою технології Dolby Atmos.

Зручний смартфон Xiaomi 12 Lite

Усі моделі, про які ми говорили раніше – лопати, в чому немає нічого дивного. Не можна сказати, що Xiaomi 12 Lite повною мірою компактний смартфон, але в руках його тримати безумовно зручніше, ніж POCO F4 або Galaxy A53. Ширина його корпусу становить 73.7 мм, а вага – всього 173 грами. Водночас і характеристики Xiaomi 12 Lite вас навряд чи розчарують.

Цей смартфон до 20000 гривень працює на, можливо, найбільш збалансованому процесорі Snapdragon 778G. За рівнем продуктивності він лише трохи поступається Snapdragon 870 і є більш енергоефективним, а тому акумулятор на 4300 мАг не повинен вас бентежити. Одна з головних фішок Xiaomi 12 Lite – 32-мегапіксельна фронтальна камера з подвійним підсвічуванням і автофокусуванням по очах. Крім неї девайс пропонує основу на 108 Мп з купою режимів зйомки від довгої витримки до клонування.

realme 10 Pro+ 5G – смартфон із вигнутим екраном

Також за звання найкращого телефону 2023 року до 20000 гривень готовий посперечатися realme 10 Pro+ 5G. Від інших моделей цей девайс відрізняє вигнутий екран, що зазвичай є прерогативою флагманів. Його наявність робить realme 10 Pro+ 5G таким же зручним при використанні, як і Xiaomi 12 Lite, тому всім, кому набридли лопати з плоскими гранями, обов’язково варто придивитися до смартфону realme.

Технічне оснащення смартфона realme 10 Pro+ 5G не поступається його дизайну та ергономіці. Пристрій працює на процесорі Dimensity 1080, уже знайомому за Redmi Note 12 Pro+ 5G, а ще має 108-мегапіксельну камеру, стереодинаміки та дуже класний вібромотор із якістю тактильної віддачі на рівні справжнього Taptic Engine.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.