Названо 10 робочих способів, як звільнити пам’ять на iPhone, не видаляючи фотографії

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Власники яблучних смартфонів часто стикаються з ситуацією, коли фотографії та додатки заповнили всю пам’ять пристрою. Розглянемо кілька способів, як можна звільнити пам’ять на айфоні, зберігши всі фотографії та інші потрібні файли.

Спосіб № 1. Використовувати хмарне сховище

Нині це один із найзручніших способів. Є багато сервісів для зберігання файлів, наприклад, Yandex Disk, Хмара Mail.ru, Dropbox, iCloud. Усі фотографії (а також відео чи музику) можна перенести у сховище. Після цього з телефона їх можна видалити.
Розміщувати фотографії в пам’яті сховища найзручніше, встановивши відповідний додаток на телефон. Якщо використовувати iCloud, можна зробити це через налаштування (вибрати пункт iCloud).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спосіб № 2. Видалити дублікати знімків

Найпростіше для цього використовувати спеціальні додатки, серед яких є безкоштовні, наприклад, Gemini Photos, і платні, Duplicate Photos Fixer і багато інших.
У Галереї можуть залишатися дублікати під час редагування знятих фото. Щоб їх позбуватися автоматично, потрібно вибрати пункти Налаштування -> Камера і зняти позначку “Залишати оригінал”.

Спосіб № 3. Відключити Фотопотік

Автоматичне збереження знімків також сильно перевантажує пам’ять пристрою. Відключити Фотопотік можна в налаштуваннях iCloud.
Додатково можна зменшити роздільну здатність відео.

Спосіб № 4. Регулярно робити перезавантаження

Під час перезавантаження айфона видаляється “сміття” операційної системи. Якщо робити перезавантаження регулярно, хоча б один раз на тиждень, може звільнитися кілька гігабайт.

Спосіб № 5. Видалення зайвих файлів

Невикористовувані додатки та ігри, про які користувач часто просто забув, також можуть сильно зменшити доступний обсяг пам’яті. Потрібно періодично перевіряти файли, що зберігаються на пристрої, і видаляти непотрібні. Особливо це стосується фільмів і відеороликів, багато з яких часто можна знайти на You Tube. Тому немає необхідності тримати їх у пам’яті смартфона.

Також потрібно періодично переглядати повідомлення, включно з голосовими. Зазвичай вони потрібні короткий час. Можна встановити максимальний час зберігання повідомлень у налаштуваннях.

Спосіб № 6. Видалити непотрібні файли в iBooks

Зазвичай у пам’яті смартфона зберігається багато книг і документів, частина яких користувачеві не потрібна. Якщо не хочеться безповоротно видаляти файл, можна зберегти його копію в хмарному сховищі. А щоб читати популярні книжки, краще оформити підписку на онлайн-сервіси на кшталт MyBook.

Спосіб № 7. Використовувати Apple Music

Окрім відео та фото, велику кількість пам’яті іноді займають музичні файли. Нині немає потреби зберігати їх безпосередньо на телефоні. За допомогою підписки Apple Music можна слухати улюблені пісні з сервера, не завантажуючи їх на пристрій.
Перевагами підписки 3 місяці можна користуватися безкоштовно.

Спосіб № 8. Очистити кеш браузера Safari

Кеш браузера містить історію відвідувань, пошукові запити і масу іншої, не потрібної власнику айфона, інформації. Щоб її видалити, потрібно зайти в Налаштування, вибрати пункт Safari, а потім опцію “Очистити історію і дані сайтів”.

Спосіб № 9. Перевстановити додатки та ігри

Під час використання смартфона заповнюється кеш додатків. Очистити його повністю можна, видаливши додаток і знову встановивши його з App Store.
Таким самим чином можна очистити кеш додатків соціальних мереж. Невелику частину пам’яті може займати кеш Siri. Щоб його очистити, достатньо закрити додаток і відкрити його знову.

Спосіб № 10. Використовувати спеціальні утиліти

Є спеціальні утиліти, що очищають пам’ять айфона, наприклад, Phone Clean. Програма не тільки видаляє “сміття”, а й захищає персональні дані власника пристрою.
Для активних користувачів Інтернету рано чи пізно настає момент, коли всі перераховані методи перестають працювати або стають неприйнятними. Найкращий вихід у цьому випадку – перейти на використання пристрою з більшим об’ємом пам’яті.
Не обов’язково купувати останню модель. Часто може підійти версія наявного (або навіть старішого) гаджета, але з більшою пам’яттю.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.