Покращуємо роботу смартфона: 10 лайфхаків для Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Існують різні способи оптимізації та прискорення роботи смартфонів, що працюють на ОС Android. У цій статті ми розповімо 10 простих і ефективних лайфхаків для поліпшення роботи вашого пристрою.

1. Видалення невикористовуваних додатків

Кожен встановлений застосунок займає певне місце на пристрої та уповільнює його роботу. Тому, щоб прибрати зайві файли, потрібно видалити невикористовувані додатки. Для цього достатньо зайти в налаштування пристрою, вибрати розділ “Застосунки” і видалити непотрібні додатки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Вимкнення автозавантаження додатків

Автозавантаження додатків також уповільнює роботу вашого пристрою. Для того щоб вимкнути його, зайдіть у налаштування програми та виберіть “Автозавантаження додатків”. У цьому розділі ви можете вибрати додатки, які ви хочете відключити від автозавантаження.

3. Очищення кешу додатків

Кеш додатків сильно уповільнює роботу пристрою. Щоб очистити кеш застосунку, зайдіть у налаштування, виберіть розділ “Застосунки” і виберіть конкретний застосунок. У налаштуваннях програми натисніть на кнопку “Очистити кеш”.

4. Оптимізація акумулятора

Для оптимізації роботи акумулятора ви можете використовувати різні додатки. Наприклад, “Battery Doctor”, “Greenify” та інші додатки допомагають збільшити час роботи вашого пристрою від одного заряджання. Однак, стежте за тим, щоб не встановлювати додатки з підозрілим підтекстом, які можуть містити шкідливі програми.

5. Встановлення легких додатків

Легкі додатки не тільки займають менше місця на пристрої, а й працюють швидше. Наприклад, ви можете використовувати версії “Lite” додатків Facebook, Twitter та інших соціальних мереж.

6. Видалення анімації

Анімація під час відкриття і закриття додатків сильно уповільнює роботу пристрою. Щоб прибрати анімацію, потрібно зайти в налаштування пристрою, вибрати розділ “Про телефон” і натиснути кілька разів на розділ “Номер збірки”. Після цього з’явиться повідомлення про те, що ви є розробником. Зайдіть назад у налаштування пристрою, виберіть розділ “Опції розробника” і встановіть параметр “Анімація вікон” на “0,5x”.

7. Оптимізація роботи RAM

Смартфон може сповільнюватися через малий обсяг оперативної пам’яті. Для того щоб оптимізувати її роботу, можна використовувати різні додатки, наприклад, “RAM Manager”. Ці додатки автоматично звільняють пам’ять і прискорюють роботу пристрою.

8. Встановлення лаунчерів

Лаунчери – це програми, які змінюють інтерфейс вашого пристрою і дають більше можливостей під час керування ним. Лаунчер можна встановити за допомогою Google Play.

9. Налаштування розробника

У налаштуваннях розробника ви можете встановити різні параметри для прискорення роботи вашого пристрою. Наприклад, ви можете змінити параметри масштабування вікон тощо.

10. Очищення реєстру

Для того щоб очистити реєстр пристрою, можна використовувати додатки, наприклад, “CCleaner”. Вони допомагають прибрати непотрібні файли та очистити реєстр вашого пристрою.

Ці 10 лайфхаків допоможуть оптимізувати роботу вашого пристрою і прискорити його роботу. Дотримуйтесь цих порад і ваш смартфон працюватиме швидше та ефективніше!

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.