Оновлення камери: iPhone 15 буде кращим за iPhone 14 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи є ми свідками розриву традицій Apple з iPhone 15? Повідомляється, що смартфон отримає камеру з високою роздільною здатністю. Це буде перше оновлення базового варіанту за вісім років. Однак може виникнути проблема.

iPhone 15 і iPhone 15 Plus отримають подвійну камеру з роздільною здатністю основного об’єктива 48 МП, повідомляє MacRumors з посиланням на замітку аналітика Джеффа Пу. У минулому Apple офіційно клялася камерами з роздільною здатністю 12 МП – точніше, з моменту випуску iPhone 6s у вересні 2015 року.

Ще краща якість зображення для iPhone 15

Таким чином, і базовий iPhone, і більша версія Plus перейдуть у розряд моделей Pro. У них вже є основна камера з роздільною здатністю 48 МП, починаючи з iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max, відповідно. Тепер, за чутками, те ж обладнання з’явиться в iPhone 15 і iPhone 15 Plus роком пізніше. Камера забезпечує кращу якість зображення і може захоплювати більше світла, ніж компоненти з меншою роздільною здатністю. Як показують поточні моделі Pro, камера забезпечує більшу гнучкість при редагуванні зображень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак неясно, чи зможе Apple реалізувати цей план із 48-мегапіксельною камерою для всіх нових моделей. За словами аналітика, існує небезпека, що Apple взагалі не зможе виготовити стільки датчиків, скільки потрібно. Чи є якісь проблеми у виробництві? Останніми роками Apple стикалася з цим все частіше і частіше. Однією з причин цього була, серед іншого, пандемія коронавірусу. Те, що Apple, як повідомляється, доведеться відкласти запуск, запланований на вересень, поки що не є проблемою, зрештою. Але, схоже, не виключено обмежену пропозицію і триваліші терміни доставки.

Слот USB-C для всіх моделей

Джефф Пу згадував про стрибок мегапікселів у минулому і тепер підкреслює свій прогноз. Аналітик зовсім недавно потрапив у заголовки газет із більш захопливими прогнозами. За його словами, Apple відмовилася від твердотільних кнопок, запланованих для iPhone 15 Pro. За його словами, причиною стали труднощі з виробничим процесом і проблеми з дизайном.

У замітці Pu також згадує новий чипсет A17 Bionic, який, як очікується, буде використовуватися в iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max. Він також повинен мати 8 ГБ оперативної пам’яті для підтримки. Це означає, що у нових моделей буде на 2 ГБ більше оперативної пам’яті, ніж у нинішнього iPhone 14 Pro Max.

Повідомляється, що з новим обладнанням Apple прагне забезпечити ще більшу продуктивність, але також очікується, що час автономної роботи покращиться. Однак у двох базових варіантах, швидше за все, буде використовуватися A16. Повідомляється, що Apple відмовляється від роз’єму Lightning у всіх моделях. У майбутньому ви будете заряджатися через слот USB-C.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.