Poco F5 Pro vs Poco F4 GT: порівнюємо найпотужніші смартфони від Poco

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно компанія Xiaomi представила один із найкращих смартфонів середньої цінової категорії – Poco F5 Pro. Порівняно з Poco F4 GT, новинка отримала значні поліпшення з точки зору продуктивності, автономності та характеристик екрану. У нашій статті пропонуємо з’ясувати, наскільки Poco F5 Pro перевершив Poco F5 Pro і чи варто переходити на новіший смартфон.

Особливості дизайну

Смартфони мають абсолютно різні концепції дизайну. У Poco F5 Pro він більш елегантний. Задня панель і бічні рамки мають вигнуту форму. Корпус зроблений з полікарбонатного пластику високої якості. Poco F4 GT вирізняється агресивним стилем, як і в будь-яких інших ігрових гаджетах. Він оснащений алюмінієвою рамкою і скляною задньою панеллю, завдяки чому телефон незважаючи на всю неординарність виглядає розкішно, як пристрій преміум-класу.

У Poco F5 Pro компанія Xiaomi зробила акцент на деталях. Девайс має захист від води і пилу за стандартом IP53. Його попередник пило- та водонепроникності, на жаль, не отримав. За розмірами телефони досить схожі, проте новинка буде погабаритнішою і товщою (зовсім небагато).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Передня панель в обох випадках являє собою AMOLED-екран на 6,67 дюйма з тонкими рамками з усіх боків. “Підборіддя” в нижній частині панелі в обох девайсів зійшло нанівець. У Poco F5 Pro вища роздільна здатність екрана, а Poco F4 GT має міцніше захисне скло – Gorilla Glass Victus. Обидва дисплеї підтримують кадрову частоту 120 Гц. Тільки в новинці передбачається підтримка Dolby Vision.

Poco F4 GT позиціонується як ігровий смартфон, тому в нього є фізичні тригерні клавіші, роботу яких можна відрегулювати в налаштуваннях. Ігрові кнопки розташовані з правого боку корпусу. Новинка пропонується в чорному і білому кольорі, коли як її попередник поставляється в чорному, сірому і фірмовому жовтому забарвленні.

Продуктивність

Poco F5 Pro і Poco F4 GT – найпотужніші смартфони з усієї серії Poco, тому що оснащені високопродуктивними процесорами Snapdragon. Перша модель отримала оновлену “начинку”, тому рівень її продуктивності буде трохи вищим.

Poco F5 Pro використовує чипсет Snapdragon 8+ Gen 1 з 4-нм техпроцесом, і в AnTuTu Benchmark 9 він набирає 1084523 бали. Процесор супроводжує графіка Adreno 730. З таким же графічним чипом йде і Poco F4 GT, але в нього вбудована інша однокристальна система – Snapdragon 8 Gen 1. Продуктивність “заліза” буде меншою на 13 %, ніж у новинки. Телефон набере тільки 957341 бал.

На практиці Poco F5 Pro працює спритніше, а його корпус нагрівається менше. Проте обидва девайси прекрасно справляються зі щоденними завданнями і підходять для постійного використання. Обидва отримали ОЗП LPDDR5 об’ємом 8 або 12 Гб. Об’єм флеш-пам’яті UFS 3.1 відрізняється: у новинки це 256-512 Гб, а у попередника – 128-256 Гб.

Камера

Смартфони мають потрійну камеру з практично однаковими характеристиками, але є важлива відмінність. Poco F5 Pro володіє 64-Мп основним ширококутним датчиком з функцією автофокусування і оптичною стабілізацією. Poco F4 GT також оснащений об’єктивом на 64 Мп, але без оптичної стабілізації. Така технологія дає змогу зменшити тремтіння зображення, роблячи зняте відео більш плавним, а фото – чіткими.

На додаток до основного датчика встановлено ширококутну камеру на 8 Мп і макрооб’єктив на 2 Мп. Тільки в новинці є можливість знімати відео у 8К. Попередня модель підтримує зйомку в 4К. Poco F5 Pro використовує фронтальну камеру на 16 Мп. У Poco F4 GT вбудований об’єктив на 20 Мп. Незважаючи на меншу кількість пікселів, Poco F5 Pro забезпечує чудову якість зйомки фото і відео завдяки оновленому функціоналу.

Акумулятор і зарядка

Poco F5 Pro і Poco F4 GT отримали різні акумулятори, які в поєднанні з різними процесорами сприяють відмінностям в автономності. Перший телефон оснащений батареєю на 5160 мАг. Він підтримує дротовий і бездротовий типи зарядки потужністю 67 і 30 Вт відповідно. Другий девайс отримав акумулятор ємністю 4700 мАг і підтримку 120-Вт дротової зарядки. Новинка показує більш тривалий час автономної роботи.

Порівняльна таблиця характеристик смартфонів

Висновок

За підсумками нашого порівняння Poco F5 Pro у багатьох характеристиках перевершує Poco F4 GT. Водночас девайс вийде трохи дорожчим за рахунок поліпшеної продуктивності та інших параметрів. Основні переваги Poco F5 Pro:

  • пило- та водонепроникність IP53;
  • поліпшені характеристики екрану;
  • актуальна версія Bluetooth;
  • підтримка бездротової зарядки;
  • потужніший чипсет;
  • більш ємний акумулятор.

Сильні сторони Poco F4 GT:

  • підтримка швидкої зарядки 120 Вт;
  • захисне скло Gorilla Glass Victus;
  • більш доступна ціна.

На момент створення публікації Poco F5 Pro можна замовити приблизно на 13 999 грн. Poco F4 GT можна взяти за 25 999 грн.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.