Google Pixel 8 Pro отримає термометр: як він працює

У мережі опублікували ролик із Google Pixel 8 Pro, який ще не вийшов. Очікується, що смартфон представлять влітку цього року. Однак ми вже знаємо, який вигляд матиме апарат, і чим він виділився.

Головна фішка майбутнього Google Pixel 8 Pro – вбудований термометр. Круглий інфрачервоний датчик розташувався поруч із заднім блоком камер. За допомогою цього сенсора можна міряти температуру за лічені секунди. Ось як це працює:

Користувачеві потрібно лише відкрити спеціальний додаток і запустити процес вимірювання температури. Потім тильною частиною смартфона необхідно провести від чола до скронь.

Точність вимірювань має бути високою, оскільки цей датчик працює за тим самим принципом, що й безконтактні термометри, які стали популярними за часів пандемії COVID-19. Можливо, виміряти можна буде не тільки температуру людського тіла, а й інших предметів.

Дизайн Pixel 8 Pro дещо відрізняється від “сімки”. Наприклад, тепер усі задні модулі камер розташовані в єдиному вирізі.

За даними інсайдерів, датчик температури отримає тільки Pro-версія Pixel 8. Базовий апарат залишиться без нього. Обидва смартфони працюватимуть на новому чипі від Google – Tensor G3.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.