Якою буде MIUI 15: зібрали всі інсайдерські зливи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi – один із найпопулярніших виробників смартфонів у світі, і його власний користувацький інтерфейс MIUI – одна з причин успіху бренду. Прошивка MIUI відома своїм простим та інтуїтивно зрозумілим дизайном, широким набором функцій і непоганою продуктивністю.

Очікується, що пізніше цього року Xiaomi випустить MIUI 15. Це наступне велике оновлення користувацького інтерфейсу.

За даними джерел GizChina, MIUI 15 буде заснована на Android 14 і принесе низку нових функцій і поліпшень у телефони Xiaomi і Redmi.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що нового

Ключові опції і можливості, які, за чутками, стануть частиною MIUI 15:

– Нова мова дизайну з акцентом на простоту і зручність використання. Вона буде заснована на дизайні Material You, представленому ще в Android 12, і дасть змогу налаштовувати зовнішній вигляд інтерфейсу телефону за допомогою різних кольорів і тем. Шрифти і значки теж можна буде змінювати.

– Покращена продуктивність і час автономної роботи. Xiaomi працює над оптимізацією кодової бази MIUI. Компанія обіцяє, що нова прошивка буде більш чуйною і гнучкою, ніж будь-коли раніше. Крім того, MIUI 15 стане більш економічною завдяки низці поліпшень у режимі енергозбереження.

– Нові функції для підвищення продуктивності та ігор. Очікується поява модернізованого режиму багатозадачності для запуску декількох програм і швидкого перемикання між ними, а також додатки для створення нотаток з підтримкою запису голосу, малювання та спільної роботи.

Календар теж поліпшать, у нього додадуть більше можливостей, пов’язаних із плануванням подій і нагадуванням про них. Новий ігровий режим дасть змогу оптимізувати роботу ґаджета, а ще записувати весь процес гри і ділитися ним із друзями.

– Підвищена безпека та конфіденційність. Інсайдери прогнозують появу нового менеджера дозволів, який контролюватиме, які додатки мають доступ до особистих даних користувача. Без оновлення не залишиться і режим інкогніто для перегляду веб-сторінок. А фірмовий сканер-антивірус виявить і заблокує в телефоні всі шкідливі програми.

– Покращення в роботі камери та аудіо. Оновлені нічний, портретний і AI-режими дадуть змогу робити чіткіші та яскравіші фотографії за слабкого освітлення і зможуть оптимізувати багато параметрів для виділення головного об’єкта на знімку. З підтримкою Hi-Fi і Dolby Atmos телефон буде програвати об’ємний і якісний звук.

Висновок

MIUI 15 виглядає як велике оновлення, яке принесе низку нових функцій і поліпшень для телефонів Xiaomi і Redmi. Оновлення може бути доступним у другій половині 2023 року.

Окремо зазначимо: всі перераховані нововведення засновані на даних від інсайдерів. Компанія поки не розкривала, що з цього правда. До офіційного анонсу MIUI 15 варто ставитися до цієї інформації з часткою скептицизму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.