Назано нові можливості Android 14

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Android 14 був офіційно анонсований на I/O 2023. На своєму щорічному заході для розробників компанія Google оголосила про майбутню версію програмного забезпечення для більшості смартфонів Android. Android 14 стане розумнішим, багатофункціональнішим та ефективнішим, ніж будь-коли. Хоча ці оновлення можуть виглядати як шаблон з року в рік, Google постарався зробити Android 14 більш персональним для користувачів, ніж будь-коли. Google вже випустив другу бета-версію Android 14.

Гігант пошукових систем працював над поліпшенням Bard, свого конкурента Chat GPT, і намагався поліпшити користувацький досвід, впроваджуючи деякі функції, розблоковані за допомогою генеративного ШІ. Давайте розглянемо деякі з нових функцій Android 14, оголошених на Google I/O 2023.

Android 14: що нового?

Очікується, що Android 14 з’явиться наприкінці цього року на телефонах Pixel та інших пристроях Android від таких виробників, як Samsung, Xiaomi, Vivo тощо. Хоча кожен OEM-виробник матиме свій власний скін, більшість нових функцій Android 14 можуть з’явитися на смартфонах наприкінці цього року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Android 14 дозволяє користувачам ще більше налаштовувати екран блокування за допомогою нових ярликів і оновленого годинника. Останнє оновлення також підтримує нову монохромну колірну тему, яка може бути застосована до вашого телефону. Нові доповнення доповнюють тему Material You Theme, про яку Google оголосив в Android 12. Компанія також запропонує більше варіантів персоналізації екрана блокування. Наприклад, користувачі зможуть вибрати нові шрифти, кольори, розміри годинника тощо. Також буде можливість змінити два меню швидкого доступу в кутку відповідно до вподобань користувача.

Майбутнє оновлення Android також буде підтримувати настроювані шпалери Emoji і Cinematic. Останні використовують мережі машинного навчання на пристрої для перетворення фотографій на 3D-зображення.

Щоб додати нотку штучного інтелекту, Android 14 генеруватиме унікальні шпалери на основі відповідей користувачів на запропоновані підказки. Шпалери з генеративним ШІ залишаться ексклюзивними для Pixel. Це означає, що пристрої серій Pixel 7, Pixel 7a, Pixel 6, Pixel 6a тощо отримають нову функцію через Feature-drop наступного місяця.

Android 14 також отримає більш інтелектуальні функції обміну повідомленнями. Google анонсував функцію під назвою Magic Compose, яка працює на основі генеративного ШІ. Функція може пропонувати відповіді на основі контексту повідомлення. Користувачі можуть вибрати варіант зі списку і навіть налаштувати його на свій розсуд.

Функція Find My Device існує вже давно. Однак у найближчому оновленні Android вона підтримуватиме ширший спектр пристроїв від різних виробників комплектуючих, навіть коли пристрої перебувають в автономному режимі. До списку сумісних пристроїв входять навушники, годинники тощо. Ці та інші функції будуть доступні на багатьох смартфонах Android у найближчі місяці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.