Який iPhone вибрати. Найкращі смартфони Apple 2023 року

Телефони від Apple незмінно привертають увагу шанувальників техніки. Багато хто задається питанням, який iPhone вибрати в 2023 році?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перше покоління iPhone, представлене у 2007 році, повністю змінило індустрію мобільних телефонів. Можна сказати, що продукт компанії, яку на той час очолював покійний Стів Джобс, став поворотним моментом і дав новий напрямок розвитку телефонів. Так почалася ера смартфонів, які ми знаємо сьогодні. І хоча багато виробників, слідуючи трендам, зараз створюють дійсно хороші телефони, які відповідають сучасним стандартам, все ще існує значна група людей, які вважають, що найкращий телефон на ринку – це телефон американського виробника з надкушеним яблуком на логотипі.

Який iPhone вибрати в 2023 році?

Хоча нові моделі iPhone виходять циклічно раз на рік, по-перше, в кожній серії є кілька варіантів, а по-друге, у продажу постійно є набагато дешевші моделі попередніх років. У зв’язку з цим виникає питання, який iPhone вибрати і чи є необхідність купувати найновіший iPhone, який, звичайно ж, є і найдорожчим з можливих варіантів.

Виявляється, незважаючи на те, що найкращі телефони, якими, безсумнівно, є смартфони 14 серії, мають відмінне апаратне забезпечення, вибір попередніх поколінь також має багато переваг.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тому, коли постає питання, яку модель iPhone вибрати, простіше відповісти, на які телефони не варто звертати увагу в 2023 році. У той час як iPhone 12 або 13 все ще є відмінним вибором, смартфони, які пройшли п’ять років з моменту їх випуску, на нашу думку, вже не варті уваги при виборі iPhone. Якщо залишити осторонь порівняння айфонів кількарічної давнини з поточним поколінням за технічними характеристиками, де старі моделі просто виділяються на тлі нових, найголовнішою причиною є політика Apple щодо оновлення до останньої версії iOS та її підтримки.

Виробник гарантує п’ять років оновлень та підтримки iOS, що в індустрії смартфонів є високим терміном “придатності”. Тож iPhone старого покоління все ще можуть бути хорошими та функціональними телефонами, але слід подбати про те, щоб вони не були надто застарілими. iPhone X у 2023 році не здається найкращою ідеєю, так само як і наближення п’ятої річниці випуску iPhone 11 слід розглядати лише в крайньому випадку.

Бюджетний iPhone 2023 року – зустрічайте iPhone SE!

Купівля нового iPhone зовсім не обов’язково має бути дорогою. Якщо ви хочете перейти з Android на iOS і не знаєте, який iPhone купити, щоб познайомитися з технікою Apple, не витрачаючи при цьому цілий статок, то iPhone SE може стати для вас відповіддю.

Очевидно, що купувати iPhone SE першого покоління, який доступний лише уживаним, не варто, але вибір на користь версії iPhone SE 2022 року або, принаймні, версії другого покоління 2020 року – це найкраща ідея для бюджетного iPhone.

Третє покоління SE принесло сенсаційний, компактний телефон за чудовою ціною. В основі телефону лежить процесор Bionic A15, який використовується в набагато дорожчому iPhone 13. Крім того, він оснащений модулем 5G, камерою на 12 Мпікс і 4,7-дюймовим IPS-дисплеєм Retina HD. Додатковим плюсом є сканер відбитків пальців, який на користь Face ID зник з початкових версій пристроїв з появою iPhone X.

Найдешевший iPhone, доступний на вторинному ринку, що є досить розумним варіантом, – це iPhone SE 2020 року. Процесор Apple A13 Bionic, 3 ГБ оперативної пам’яті, 4,7-дюймовий Retina IPS LCD дисплей, покритий склом Gorilla Glass – це специфікація, яка ще доживе до 2023 року. Однак ми рекомендуємо цю модель в крайньому випадку і вважаємо, що при виборі компактного бюджетного iPhone краще зробити ставку на SE третього покоління.

Стандартні моделі та попередні покоління

За останні роки з’явилося чимало смартфонів від Apple, які наробили галасу в світі технологій. Ми коротко розповімо про три останні серії iPhone, на які, на нашу думку, варто звернути увагу при виборі нового смартфона від американців.

iPhone 12

У дискусії про те, який найстаріший iPhone все ще варто купувати з чистою совістю, найчастіше згадуються дві моделі. iPhone 11 або 12 – найстаріше покоління, яке все ще відповідає сучасним стандартам? На нашу думку, купувати 11-й ризиковано, адже дата його виходу – вересень 2019 року.

Набагато кращим смартфоном є iPhone 12, який має сильні технічні характеристики, що базуються, в першу чергу, на ультраефективному процесорі Apple A14 Bionic. 6,1-дюймовий OLED-екран гарантує яскраве і чітке зображення навіть у несприятливих умовах. На задній панелі пристрою розташовані два об’єктиви з роздільною здатністю 12 МПікс (така ж роздільна здатність і у селфі-камери), які гарантують чудові фотографії, а також запис відео у форматі 4K.

iPhone 13

iPhone 13 є наступником iPhone 12 і може похвалитися ще кращою якістю фотографій. Телефон оснащений новою камерою з надширококутним об’єктивом, яка значно покращує якість фотографій, збільшуючи деталізацію в темних областях фотографії. Крім того, виробник хвалиться, що нова камера пропускає майже на 50% більше світла, що також позитивно впливає на наші фото та відео.

Звичайно, в інших аспектах 13-й серії також є чим похвалитися. Найсучасніший процесор Apple A15 Bionic та 4 ГБ оперативної пам’яті роблять роботу телефону надзвичайно плавною і не викликають збоїв. OLED-екран Super Retina XDR також є великим плюсом, як і значне поліпшення в сегменті часу автономної роботи смартфона.

iPhone 14

Більшу частину року відповіддю на питання, який iPhone у 2022 році буде найкращим, був вищеописаний 13-й. Однак на початку вересня відбулася прем’єра наступного покоління айфонів під номером 14.

Чесно кажучи, зміни між iPhone 13 і 14 були скоріше косметичними, а шокувало аудиторію те, що в ньому використовувався той самий процесор, що і в попередньому поколінні, що було певною мірою рідкістю серед техніки Apple. Отже, щоб дізнатися смартфон, який може похвалитися званням найкращого iPhone, нам доведеться дочекатися Pro-версії пристрою, про яку ви дізнаєтесь більше пізніше.

Маленький смартфон, iPhone 12 mini і 13 mini

Перш ніж ми перейдемо до найкращих доступних смартфонів Apple, варто коротко згадати про своєрідну швидкоплинність, яку каліфорнійський виробник піддався спокусі зробити з 12 і 13 серіями.

А саме, в епоху, коли виробники смартфонів перевершують один одного за розміром екрану і навіть іноді створюють складні смартфони з екранами розміром з планшет, Apple випустила компактні аналоги початкових версій своїх пристроїв. Модель 12 вийшла з 5,4-дюймовим дисплеєм, а 13 – з 6,1-дюймовим. Самі технічні характеристики мало чим відрізняються від стандартних iPhone 12 і 13.

Телефон був орієнтований на людей, які сумували за тими днями, коли смартфонами можна було легко керувати однією рукою. Однак міні-серія виявилася недостатньо популярною і була припинена разом з 14-ю серією.

Найкращий iPhone – або iPhone 13 і 14 Pro і Pro max

Якщо ми маємо достатній бюджет, найкращим вибором будуть смартфони з маркуванням Pro і Pro Max, які мають набагато кращі технічні характеристики, ніж версії пристроїв початкового рівня.

Як 13 Pro, так і 14 Pro мають три камери, встановлені на задній панелі пристрою, на відміну від початкового рівня, де на задній панелі є два об’єктиви. Дисплей також змінився, і в обох моделях з’явилася функція ProMotion. Крім того, з косметичних змін, для Pro-версій стали доступні унікальні кольорові версії. Крім того, для користувачів, які потребують більше місця для зберігання даних на своєму пристрої, серед смартфонів Pro були підготовлені версії на 1 ТБ. Варто також зазначити, що версії Pro Max мають більший екран, ніж інші варіанти, з діагоналлю 6,7 дюйма.

Що стосується найважливішої зміни, то вона стосується самих iPhone 14 Pro і Pro Max, оскільки в них дебютує новітній процесор A16 Bionic, який значно прискорює роботу пристрою.

Новий чи вживаний iPhone?

Через високу ціну пристроїв від каліфорнійського виробника багато хто задається питанням, чи варто купувати новий телефон Apple або зробити ставку на вживану техніку, яка часто навіть вдвічі дешевша за нову.

Звичайно, в ситуації, коли наш бюджет обмежений і ми не хочемо купувати ні Android-телефон, ні дешевші моделі на кшталт SE, купівля вживаного смартфона є певним рішенням. Однак це досить ризикований крок. Телефон, придбаний у неавторизованого джерела, може мати приховані дефекти, поганий стан акумулятора, а про гарантію, як правило, можна забути.

Ми наполегливо рекомендуємо купувати нову техніку з неушкодженим акумулятором і гарантією від виробника або гарантійним талоном. Купуючи новий iPhone, ми впевнені, що це хороший телефон в ідеальному стані. Деякі альтернативи можуть бути післяаукціонними або розетковими телефонами, і вони є кращим варіантом, ніж купівля смартфона в групі facebook або алегро, але все ж проблеми, описані вище, можуть стосуватися і його.

Навіщо купувати iPhone?

Фундаментальним питанням, яке не можна ігнорувати при обговоренні того, яку модель iPhone вибрати, є загальне питання, чому варто робити ставку на техніку Apple. Існує кілька причин. По-перше, смартфони з надкушеним яблуком – це просто хороші телефони з гідними технічними характеристиками. Надзвичайно плавні і потужні, завдяки фірмовим процесорам, індивідуально розробленим для них.

Крім того, Apple виробляє як програмне, так і апаратне забезпечення для своїх пристроїв, тому має змогу обирати найкращі рішення та ефективно впроваджувати оновлення. Ще одна важлива причина – операційна система iOS, яка є надзвичайно зрозумілою та інтуїтивно зрозумілою і використовується лише на пристроях Apple.

Ще однією причиною може бути те, що коли у вас більше одного пристрою Apple, вони дуже добре працюють один з одним, створюючи інтегроване середовище. Також неможливо не згадати сенсаційний дизайн, який характеризує техніку Apple протягом багатьох років.

І останнє, але не менш важливе, варто ще раз згадати про тривалий період оновлення та підтримки, завдяки якому смартфони iPhone служать роками. Це правда, що Apple завжди була законодавцем моди в сегменті виробництва електроніки і досі часто задає тон іншим виробникам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.