Google Pixel 7a vs Galaxy A54: Порівняння двох гігантів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хочете побачити захопливу дуель середнього рівня? Безкоштовна сцена для Google Pixel 7a проти Galaxy A54 Samsung Galaxy A54. Наше велике порівняння покаже вам сильні та слабкі сторони обох моделей, а також те, який телефон лідирує в якій дисципліні.

Дизайн: відмінна камера Pixel vs.Samsung применшення

Одна з найбільш очевидних відмінностей дуелі Піксель 7a проти. Ви відразу впізнаєте Galaxy A54: розмір. Pixel 7a трохи менший за Samsung Galaxy A54 і мінімально товщий. Завдяки компактнішому корпусу модель Google стала більш керованою. Але: більший корпус дає телефону Samsung місце для дисплея трохи більшого розміру. Ось ще раз точні цифри:

  • Google Pixel 7a: 152 x 72,9 x 9 mm
  • Galaxy A54: 158,2 x 76,7 x 8,2 мм

Як уже можна здогадатися з різниці в розмірах: Pixel 7a також легший за Galaxy A54 (202 г) – 193,5 гр. Оскільки значення не надто сильно відрізняються одне від одного, ви не надто сильно відчуєте різницю у використанні. Детальніше про розмір Pixel 7a ви можете дізнатися тут.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Різні підходи до дизайну камери

Google і Samsung йдуть різними шляхами в дизайні, особливо на задній панелі телефонів. У той час як Galaxy A54 має акуратний вигляд із трьома отворами для камери та не потребує додаткового модуля камери, Google йде іншим шляхом.

Pixel 7a, як і його попередник, спирається на привабливу планку камери, яка займає всю ширину задньої панелі корпусу. Лицьова панель виготовлена з високоякісного металевого сплаву і нагадує задню частину топової моделі Google Pixel 7 Pro. Таким чином, Google візуально підкреслює одну із сильних сторін телефону середнього класу: камеру.

На задній панелі обидві моделі помітно відрізняються через дизайн камери

Кольори і захист скла

Є також відмінності в кольорах корпусу. Google Pixel 7a доступний у вугільному (антрацит), морському (світло-блакитний) і сніжному (білий) кольорах. У Galaxy A54 ви вибираєте між приголомшливим графітом (сірий), приголомшливим лаймом (зелений), приголомшливим фіолетовим (фіолетовий) і дивовижним білим (білий).

Samsung пропонує трохи кращий захист екрана від подряпин і ударів. Південнокорейці використовують Gorilla Glass 5, щоб уберегти панель від пошкоджень у разі падіння. Google використовує Gorilla Glass 3.

З іншого боку, для захисту від потрапляння води та пилу два пристрої перебувають на одному рівні. Обидві моделі мають IP67, тож телефони мають витримувати короткочасне занурення у воду без будь-яких проблем. Але будьте обережні: уникайте непотрібного контакту з рідинами, оскільки в разі пошкодження водою гарантія анулюється.

Дисплей: Galaxy A54 з (розмірними) перевагами

Перш ніж перейти до деталей дисплея обох моделей, вам потрібно відповісти на основне питання для себе при порівнянні Google Pixel 7a і Galaxy A54: наскільки великим ви хочете, щоб дисплей був? У той час як Pixel 7a оснащений компактним 6,1-дюймовим дисплеєм, Samsung Galaxy A54 використовує панель більшого розміру з діагоналлю 6,4 дюйма.

Якщо для вас, зручність і компактність є головними пріоритетами, ми рекомендуємо Google Pixel 7a. З іншого боку, якщо вам потрібно більше місця, наприклад, щоб ви могли ще більше насолоджуватися фільмами та серіалами, Galaxy A54 – найкращий вибір.

Pixel 7a: чіткий 6,1-дюймовий дисплей із частотою 90 Гц

Дисплей Google середнього класу вражає уяву навіть при більш уважному розгляді. Google робить ставку на технологію OLED, яка гарантує найкращі рівні чорного та динамічну контрастність. Додайте до цього чітку роздільну здатність 2400 x 1080 пікселів (FHD +) за щільності пікселів 429 пікселів на дюйм – це означає, що літери мають такий вигляд, наче їх надруковано, а деталі ваших фотографій добре видно.

Довгоочікуване оновлення порівняно з попередником Pixel 6a: частота оновлення 90 Гц забезпечує плавну анімацію в користувацькому інтерфейсі. Крім того, підтримувані програми та ігри виглядають більш гнучкими, ніж традиційні дисплеї. Підтримка HDR також дає більше життя підтримуваним фільмам і серіалам. Інші переваги, як-от постійно ввімкнений режим, увімкнена висока яскравість і Corning Gorilla Glass 3 для високого захисту покривного скла, доповнюють набір функцій дисплея.

Galaxy A54 (6,4 дюйма) має більший дисплей, ніж Pixel 7a (6,1 дюйма)

Galaxy A54: хороший 6,4-дюймовий дисплей із частотою 120 Гц

Модель Samsung оснащена дисплеєм Super AMOLED з діагоналлю 6,4 дюйма, який, зокрема, дає змогу фотографіям, відео та іграм проявлятися у всій красі. Як і у випадку з Pixel 7a, кольори, рівні чорного і контрастності вражають за всіма параметрами.

Хоча роздільна здатність трохи вища, ніж у Google Mobile – 2340×1080 пікселів, Pixel 7a, як і раніше, пропонує більш чітке зображення через менший дисплей. зображення. Щільність пікселів Galaxy A54, відповідно, становить 403 пікселі на дюйм, що трохи нижче, ніж у Pixel 7a.

З іншого боку, за частотою оновлення Samsung випереджає Pixel 7a і Galaxy A54. При частоті оновлення 120 Гц анімація виглядає навіть більш плавною, ніж на Pixel 7a. Що стосується підтримки HDR, Samsung покладається на власний стандарт HDR10+.

Продуктивність: Pixel 7a використовує топовий чип Tensor G2

Google не йде на компроміс щодо продуктивності Pixel 7a. Використовується власний чип Tensor G2 – та сама модель, яку Google також використовує у флагманській моделі Pixel 7 Pro. Таким чином, ви отримуєте чудову продуктивність за ціною середнього рівня.

Якщо продуктивність є одним із ваших важливих критеріїв покупки, то Pixel 7a – чудовий вибір у цьому ціновому діапазоні. Чи то складні 3D-ігри, редагування відео, чи інші складні завдання, Pixel 7a легко справляється з усіма завданнями і забезпечує достатній запас продуктивності на довгі роки.

Крім того, порівняно з першим поколінням Tensor дещо покращилося, що насамперед піде на користь геймерам. Tensor G2 може підтримувати максимальну продуктивність, необхідну для ігор, довше, ніж перший Tensor, вбудований, серед іншого, в Google Pixel 6a.

Акумулятор: обидві моделі демонструють витривалість

Коли ви дивитеся на дані про акумулятор, впадає в око: за чистими показниками Samsung Galaxy A54 (5000 мАг) перевершує Google Pixel 7a (4385 мАг). Але це не обов’язково означає скорочення часу роботи моделі Google, оскільки на довговічність впливають й інші чинники, такі як енергоефективність чипа та оптимізація програмного забезпечення.

Google говорить про більш ніж 24 години автономної роботи (без зазначення конкретних цілей використання). Передбачається, що за допомогою режиму екстремального енергозбереження можна працювати до 72 годин, перш ніж пристрій потрібно буде підключити до розетки.

Samsung конкретніший щодо термінів виконання: за словами виробника, Galaxy A54 пропонує такі характеристики:

  • Використання Інтернету (LTE): до 20 годин
  • Використання Інтернету (Wi-Fi): до 19 годин
  • Відтворення відео: до 21 години

Оскільки навряд чи щось так сильно залежить від передбачуваного використання смартфона, як час автономної роботи, зазначені значення можуть відрізнятися в повсякденному житті. Але в будь-якому разі обидві моделі забезпечать вам гідну витривалість.

Зарядка: Pixel 7a перевершує бездротову зарядку

Практично: Google Pixel 7a сертифікований Qi, тому його можна заряджати бездротовою мережею, наприклад, за допомогою підставки Google Pixel. Підключений до мережі, ви можете заряджати його потужністю до 18 Вт. Для цього потрібен окремо доступний блок живлення відповідної потужності, наприклад, зарядний пристрій Google USB-C потужністю 30 Вт.

З Galaxy A54 вам доведеться відмовитися від бездротової зарядки. Samsung насамперед оснащує моделі вищого класу, такі як Galaxy S23, підтримкою Qi Charging. За допомогою кабелю Galaxy A54 можна заряджати до 25 Вт. Знову ж таки, необхідний для цього блок живлення не входить до комплекту поставки.

Камера: традиційна сила телефонів Pixel

Камера завжди була однією зі спеціалізованих дисциплін смартфонів Google Pixel – навіть у середньому класі. Pixel 7a продовжує традицію. Як і його попередник, Pixel 7a знову оснащений двома об’єктивами ззаду, але з ще кращим обладнанням камери.
Основний об’єктив з роздільною здатністю 64 МП вже поєднує в собі безліч першокласних функцій. Датчик зображення Quad Bayer у поєднанні з об’єднанням пікселів забезпечує зниження рівня шуму зображення (порівняно з Pixel 6a).

Google також підвищує продуктивність камери при слабкому освітленні до вражаючого рівня для мобільних пристроїв середнього класу. Нічні знімки також виграють від отримання зображень з високою деталізацією і низьким рівнем шуму. Доступні й такі функції, як чарівна гумка. За допомогою згаданої функції ви згодом видаляєте людей або об’єкти зі своїх зображень. Інтелектуальні програмні алгоритми Google також допомагають із загальною якістю зображення.

Від тремтіння камери захищає оптична та електронна стабілізація зображення. Для групових фотографій або пейзажних знімків допомагає 13-мегапіксельна надширококутна камера. Завдяки 120-градусному полю огляду ви зможете повністю зафіксувати навіть особливо великі об’єкти.

Хоча телеоб’єктива – залежно від цінового діапазону – не існує, цифровий зум за допомогою програмних прийомів Google, як кажуть, дає хороші результати навіть на віддалених об’єктах. Ця функція називається “Зум супердозволу” (збільшення до 8 разів). За селфі відповідає також хороша 13-мегапіксельна фронтальна камера.

Що стосується відео, Pixel 7a також має хорошу продуктивність. Зйомка в роздільній здатності 4K можлива зі швидкістю до 60 кадрів за секунду. Плавні зображення руху – це таке правило.

Galaxy A54: приваблива потрійна камера

Samsung робить ставку на пристойну камеру для Galaxy A54, але вона не зовсім відповідає своєму аналогу в Pixel 7a. Використовуючи 50-мегапіксельний основний об’єктив, ви, як і раніше, будете знімати зображення з високою деталізацією і реалістичними кольорами. Розмиттю знімків запобігає оптична стабілізація зображення.

Поле зору надширококутного об’єктива навіть більше, ніж у Pixel 7a (123 проти 120 градусів). Наприклад, з груповими зображеннями ви все одно закарбовуєте одну або іншу людину більше, ніж за допомогою мобільного телефону Google – але різниця не така вже й велика. Однією з переваг порівняно з Pixel 7a є третій об’єктив. Макро-камера дає змогу робити детальні знімки особливо дрібних об’єктів, наприклад крапок сонечка.

Що стосується фронтальної камери, то виділяється вища роздільна здатність Galaxy A54 (32 МП проти 13 МП). Але оскільки має значення не тільки кількість мегапікселів, а й багато інших чинників, таких як розмір сенсора, обидві фронтальні камери не так сильно відрізняються одна від одної, як здається, виходячи тільки з вартості. Обидві селфі-камери вражають своєю передачею кольору і деталізованими ілюстраціями.

Pixel 7a з перевагою при зйомці відео

Вам подобається знімати відео з роздільною здатністю 4K? У цьому випадку Galaxy A54 помітно відстає від Pixel 7a. У той час як смартфон Google записує відповідні кліпи зі швидкістю до 60 кадрів за секунду, Galaxy A54 має максимальну частоту кадрів 30 кадрів за секунду. Таким чином, знімки з роздільною здатністю 4K на Pixel 7a виглядають навіть більш плавними, ніж на моделі Samsung.

Підсумки порівняння: Google Pixel 7a і Galaxy A54

Порівняння Pixel 7a проти Galaxy A54 і Galaxy A54 демонструє, перш за все, одне: середній клас тепер пропонує вражаюче хороші моделі. Від дисплея до камери Google і Samsung роблять ставку на високу якість, яку в деяких областях не потрібно приховувати навіть від представників вищого класу. Яка модель являє собою дуель “Pixel 7a проти Galaxy A54″? Перемога Galaxy A54” залежить від ваших особистих потреб.

Хочете більш керовану модель із кращою камерою та найвищою продуктивністю? Саме тут Pixel 7a грає у свої сильні сторони. Менший і легший корпус дуже зручний у використанні: чудове поєднання розміру та зручності. Камера вражає своєю звичайною якістю пікселів, включно з інтелектуальними алгоритмами Google і такими функціями, як чарівна гумка для фотографій.

Додайте до цього потужний чип Google Tensor G2, який також забезпечує найвищу продуктивність у топовій моделі Pixel 7 Pro. Такі переваги, як бездротова зарядка, доповнюють успішний пакет середнього класу в цілому.

Ви, шукаєте великий дисплей? Що стосується панелі, то Galaxy A54 знаходиться попереду. 6,4-дюймова панель забезпечує більшу площу, ніж дисплей Pixel 7a (6,1 дюйма). Крім того, завдяки частоті 120 Гц анімація користувацького інтерфейсу виглядає більш плавною. Крім того, екран Gorilla Glass 5 трохи міцніший, ніж у Pixel 7a. Так само акумулятор перевершує акумулятор смартфона Google за чистою ємністю, а за продуктивністю він заряджається трохи швидше, ніж його аналог Pixel, підключений до кабелю.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.