ТОП-3 найкращих смартфонів до 5 000 грн у 2023 році

Смартфон до 5000 гривень - чи можна купити такий дешевий, але хороший телефон? Ознайомтеся з нашими пропозиціями!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хороший недорогий телефон. Звучить як абстракція? Зовсім ні. Незважаючи на те, що ціни на флагманські серії відомих виробників, такі як Samsung Galaxy, часто коштують в кілька разів більше, ніж передбачуваний бюджет, ми все ще можемо купити новий смартфон до 5 000 гривень, який здивує споживачів своїми технічними характеристиками. Правда полягає в тому, що при належному дослідженні ми можемо знайти навіть найдешевший смартфон, який буде функціональним. Ласкаво просимо до огляду найкращих телефонів до 5000 гривень.

Смартфони до 5 000 гривень – чи варто ризикувати?

У той час, як ціни на останні смартфони Apple або Samsung проривають п’ятизначний поріг, багато людей задаються питанням, чи можна купити телефон за невелику суму грошей. Виявляється, на ринку є кілька виробників, які пропонують дійсно дешеві смартфони. Однак виникає питання, чи варто ризикувати, купуючи телефон за 5 000 гривень?

Відомо, що пристрої, які є частиною ціни смартфонів, навіть із середнього цінового діапазону, мають певні обмеження і не такі потужні, як телефони за кілька тисяч. Ціна в кілька сотень гривень можлива завдяки застосуванню виробником певних компромісів. Однак, якщо ми шукаємо пристрій переважно для дзвінків, написання текстів або базового користування Інтернетом, смартфон до 5 000 гривень буде хорошою альтернативою набагато дорожчим пристроям.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Які функції пропонують смартфони вартістю до 5000 гривень? Огляд найдешевших моделей на ринку

Як і у випадку з будь-яким грошовим порогом, на ринку є кращі та гірші пристрої. Варто ознайомитися з технічними характеристиками різних моделей, щоб відповісти на питання, який смартфон купити до 5000 гривень. Ми вибрали кілька пристроїв з магазину Morele.net, які, на нашу думку, варто рекомендувати і на які варто звернути увагу в контексті розмови про смартфон.

DooGee X90

Першим у списку є смартфон DooGee X90, який є моделлю, що виділяється з-поміж інших у кількох аспектах. Першим аспектом, який варто похвалити, є камера, встановлена на пристрої. Якщо ми просто шукаємо смартфон з хорошою камерою вартістю до 5000 гривень, DooGee є сильним кандидатом. Два об’єктиви на задній панелі пристрою – велика рідкість для телефонів такого бюджету. Їх роздільна здатність (8 Мп + 5 Мп), як і роздільна здатність фронтальної камери (5 Мп), щонайменше на прийнятному рівні.

Крім того, величезним плюсом смартфона є висока ємність акумулятора – 3400 мАг, що було б гідним результатом навіть у набагато дорожчому телефоні. Крім того, DooGee пропонує пристойний 6,1-дюймовий IPS-екран, а також модем 4G LTE. За таку ціну дійсно важко знайти кращий смартфон.

Cubot J10

Наступний смартфон, на який варто звернути увагу, – Cubot J10. Телефон досить добре збалансований і має пристойні технічні характеристики, найвидатнішою з яких є вбудована пам’ять на пристрої, аж 32 ГБ. Крім того, можна похвалити чотирьохядерний процесор, наявність Android 11 і можливість вставити дві SIM-карти. Якість IPS-дисплея і ємність акумулятора 2350 мАг також на гідному рівні. Елегантний дизайн, натхненний старими телефонами Apple, також радує. Недоліком цієї моделі є погана камера на 5 МПікс. Смартфон надзвичайно компактний і має розмір екрану всього 4 дюйми, тому він буде ідеальним телефоном для дитини або для тих, хто цінує невеликі пристрої старого зразка.

Alcatel 1

Другий компактний смартфон у списку – Alcatel 1 з 5-дюймовим екраном. З плюсів пристрою можна відзначити наявність модему 4G LTE, що гарантує швидкий інтернет, 16 ГБ вбудованої пам’яті, процесор від відомого виробника MediaTek MT6739 або Dual SIM. Залишає бажати кращого LCD-екран з роздільною здатністю всього 480 × 960, основна камера на 5 Мпікс і обсяг оперативної пам’яті. Незважаючи на недоліки, якщо ми шукаємо компактний смартфон для дитини, то Alcatel 1, особливо з його красивою синьою кольоровою гамою, може бути правильним вибором.

Найдешевші смартфони на ринку – чи можна знайти хороший смартфон до 5000 гривень?

Крім перерахованих вище моделей, чи можна знайти інший телефон до 5000 гривень, який буде функціональним? Яка універсальна порада при пошуку найкращого смартфона за такий обмежений бюджет?

Дешевий, хороший смартфон до 5000 гривень, безумовно, можна знайти, але при пошуку конкретної моделі потрібно звернути увагу на ряд факторів, які допоможуть нам визначити, чи вартий той чи інший пристрій уваги.

По-перше – варто робити ставку на перевірені бренди, які пропонують надійний смартфон, а також технічну підтримку для своїх клієнтів. Купівля телефону з ненадійного джерела може закінчитися придбанням абсолютно нефункціонального пристрою. Важливо пам’ятати, що топ-виробники недорогих смартфонів і топ-виробники смартфонів високого класу – це абсолютно різні компанії, тому потрібно шукати відгуки на назви компаній, про які ви, можливо, раніше не чули, так як це не відразу означає, що компанія пропонує неякісну техніку.

Дещо ширшим фактором є специфікація самого обладнання. Очевидно, що в рамках даного бюджету ми не можемо розраховувати на 8 ГБ оперативної пам’яті, новітні процесори, OLED-екрани або акумулятори ємністю в кілька тисяч мАг. Однак деякі телефони вартістю 5000 гривень мають гідні технічні характеристики, і їх варто розглянути.

Перш за все, найважливішим є процесор, який відповідає за продуктивність пристрою. Назви конкретних процесорів можуть нам мало про що сказати, оскільки марно шукати в дешевих смартфонах Qualcomm Snapdragon або інші імениті системи. Варто звернути увагу на кількість ядер або тактову частоту. Швидку роботу пристрою також забезпечує більший об’єм оперативної пам’яті, хоча найчастіше ми можемо зустріти пристрої, в яких оперативна пам’ять становить 1 ГБ, варто шукати смартфони з об’ємом оперативної пам’яті від 2 ГБ і більше. Далі зверніть увагу на якість дисплея, чи він яскравий і має видиму контрастність, а також на його роздільну здатність, яка впливає на читабельність відображуваної інформації. Також важливою є ємність акумулятора, яка визначає, як довго пристрій пропрацює без підзарядки. Крім того, ми також можемо подивитися на якість камери (роздільна здатність в мегапікселях або наявність автофокусу) або функції пристрою (GPS, NFC і т.д.).

Вживаний смартфон до 5000 гривень – чи варто?

Купівля вживаного смартфона завжди пов’язана з певним ризиком. Відсутність гарантії, невизначеність прихованих дефектів, таких як погана батарея або липкий екран, означають, що ми не повинні занадто довіряти вживаним смартфонам. Однак при бюджеті до 5000 гривень стерлінгів варто перевіряти авторизовані джерела, такі як ремонтні майстерні або торгові точки в магазинах електроніки, оскільки часто можна знайти телефон з чудовими технічними характеристиками, неможливими для нових телефонів вартістю до 5000 гривень.

Менш ніж за 5000 гривень ми можемо придбати вживані смартфони, наприклад, із серії Motorola Moto, які перевершують, наприклад, обсяг оперативної пам’яті або ємність акумулятора більшості нових телефонів за цією ціною.

Однак ми не радимо купувати вживані пристрої. За 5000 гривень ми можемо придбати дійсно хороші нові смартфони, такі як Kiano KE51PROG 16 або DooGee X90, в яких ми можемо бути впевнені, що вони не мають прихованих дефектів або механічних пошкоджень, пов’язаних з неналежним використанням телефону його попередником.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.