Sony Xperia 1 V і Xperia 10 V представлено офіційно – потужність є, але коштує недешево

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Презентовані сьогодні смартфони є продовженням лінійки Xperia 1 і 10 – у 2023 році модельний ряд розшириться за рахунок Sony Xperia 1 V і Sony Xperia 10 V. Один з них можуть обрати люди з більш заможним гаманцем, яким важливі розширені фотографічні можливості, а інший – ті, кому потрібні компактні розміри та потужна батарея.

Sony Xperia 1 V – флагманський фотоапарат високого класу

В останній ітерації флагмана Xperia компанія Sony прагне забезпечити кращу якість портретів завдяки новому багатошаровому датчику “stacked CMOS” та більш ефективній обробці зображень. Новий Exmor T для мобільних пристроїв пропонує вдвічі вищу якість фотографій в умовах низької освітленості та в 1,7 рази більший сенсор (порівняно з сенсором в Xperia 1 IV). Цього вдалося досягти, серед іншого, завдяки збільшеному фотодіоду та переглянутій конструкції сенсора, в якій фотодіод і транзистор розміщені на окремих шарах. Це має на меті забезпечити не лише кращу світлочутливість, але й зменшити рівень шуму на знімках.

Тут варто згадати знайомі технології з серії Alpha та підтримку штучного інтелекту, що використовується, наприклад, для більш ефективного вимірювання глибини. У новому смартфоні також використовується технологія S-Cinetone з обладнання для кіновиробництва, яка була адаптована для мобільних пристроїв. Нова функція – режим серійної зйомки зі швидкістю до 30 кадрів в секунду і відстеженням АФ/АЕ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще один аспект, на якому Sony фокусується в Sony Xperia 1 V – це екран. Тут ми маємо справу з OLED-дисплеєм з роздільною здатністю 4K, що підтримує HDR, з частотою оновлення до 120 Гц.

За звук відповідають два стереодинаміки, також є 3,5-мм міні-роз’єм для навушників і підтримка цілого ряду кодеків і технологій, включаючи LDAC, DSEE Ultimate і 360 Reality Audio.

Для мобільних геймерів Sony Xperia 1 V також може стати чудовим вибором, хоча б завдяки численним функціям, що покращують ігровий процес для тих, хто транслює ігри в Інтернеті. Належну продуктивність тут забезпечать процесор Snapdragon 8 Gen 2 і 12 ГБ оперативної пам’яті. Акумулятор ємністю 5000 мАг забезпечує до 20 годин відтворення відео, а система оптимізації зарядки Xperia гарантує, що батарея збереже щонайменше 80% своєї максимальної ємності після 3 років використання.

Задня панель смартфона виготовлена зі спеціально розробленого текстурованого скла з функціональними сенсорними властивостями. У поєднанні з крихітними боковими канавками це полегшує стабільне утримання пристрою та запобігає його вислизанню з рук. Очікується, що смартфон буде доступний у трьох досить стриманих колірних рішеннях: Black, Khaki Green та Platinum Silver. На додаток до цього виробник підготував відповідний за кольором чохол з підставкою, який, як очікується, забезпечить більший комфорт при фотографуванні, відеозйомці та розвагах.

Продажі смартфона Xperia 1 V розпочнуться наприкінці червня. Його ціна встановлена на рівні 1399 євро.

Технічні характеристики Sony Xperia 1 V

  • Екран 6.5 дюймів 21:9, 4K, 120 Гц, HDR, OLED
  • Процесор: Snapdragon 8 Gen 2
  • Камери:
    Основна: 48 МП, 24 мм, f/1.9, 1/1.35″, OIS, Dual Pixel PDAF
    надширококутна: 12 МП, 16 мм, f/2.2, 1/2.5″, Dual Pixel PDAF
    телеоб’єктив: 12 МП, 85-125 мм, f/2.3-2.8, 1/3.5″, OIS, Dual Pixel PDAF, оптичний зум 3.5-5.2x;
    Фронтальна: 12 МП 1/2.9
  • Акумулятор: 5000 мАг, бездротова зарядка, до 50% заряду за 30 хв за допомогою зарядного пристрою потужністю 30 Вт
  • Інше: IP65/68, скло Corning Gorilla Glass Victus 2, стереодинаміки, 3,5-мм аудіороз’єм
  • Пам’ять: 12 ГБ оперативної пам’яті, 256 ГБ ПЗУ, microSD до 1 ТБ
  • Розміри: 165 x 71 x 8.3 мм
  • Вага: 187 г

Смартфон середнього рівня – Sony Xperia 10 V

Sony Xperia 10 V, ще одна прем’єрна модель, не робить такого акценту на фотографії. Це смартфон середнього класу, який повинен забезпечити чудову автономність, до того ж при вазі 159 г це найлегший 5G-смартфон з акумулятором на 5000 мАг. А ще він шалено зручний – компактний корпус з витягнутим екраном дозволяє легко користуватися ним однією рукою.

Чим він відрізняється від свого попередника? Порівняно з Xperia 10 IV, він має в 1,5 рази яскравіший екран і в 1,6 рази більший сенсор камери (1/2,8″ проти 1/2″). Крім того, він оснащений стереодинаміками, спрямованими до користувача, для кращого, потужнішого та збалансованішого звучання. Крім того, вони на 20% гучніші, ніж у попередника. Не бракує універсального роз’єму для навушників та безлічі звукових технологій для забезпечення оптимальної якості, таких як Hi-Res Audio, DSEE Ultimate та 360 Reality Audio.

Екран OLED-дисплея із співвідношенням сторін 21:9 використовує рішення, розроблені для телевізорів Sony, такі як Triluminos Display для мобільних пристроїв. Задня камера з трьома об’єктивами – з фокусними відстанями 16 мм (f/2.2), 26 мм (f/1.8) і 54 мм (f/2.2) – дозволяє знімати фото і відео в різних ракурсах. Акумулятор Sony Xperia 10 V має ємність 5000 мАг, що, як стверджується, дозволяє відтворювати відео до 34 годин. Не варто турбуватися про довговічність – смартфон водонепроникний (IP65/68), а його екран захищений склом Corning Gorilla Glass Victus.

Смартфон має 6 ГБ вбудованої оперативної пам’яті та 128 ГБ постійної. Він підтримує технологію eSIM, а завдяки підтримці карт пам’яті microSDXC об’ємом до 1 ТБ ви можете зберігати великі обсяги музики, відео, фото та інших даних, не вдаючись до підписок на хмарні сервіси. На вибір пропонується чотири кольори корпусу: чорний, білий, салатовий та лавандовий. Варто зазначити, що Sony також пропонує відповідні за кольором Bluetooth-гарнітуру WF-C700N та чохол-підставку.

Смартфон з’явиться у продажу з середини червня за ціною 450 євро.

Sony Xperia 10 V технічні характеристики

  • Екран: 6,1 дюйма, 21:9 OLED, трисвітловий дисплей для мобільних пристроїв
  • Процесор: Snapdragon 695 5G
  • Пам’ять: 6 ГБ оперативної пам’яті, 128 ГБ ПЗУ, карта пам’яті microSD до 1 ТБ
  • Камери:
    Основна 48 МП, f/1.8, 26 мм, PDAF, OIS;
    телефото 8 МП, f/2.2, 54 мм, PDAF, 2-кратний зум;
    надширококутна 8 МП, f/2.2, 120 градусів, 16 мм;
    Фронтальна: 8 МП, f/2.0
  • Акумулятор: 5000 мАг
  • Інше: IP65/68, Corning Gorilla Glass Victus, стереодинаміки, NFC, eSIM, сканер відбитків пальців на бічній грані
  • Розміри: 155 x 68 x 8.3 мм
  • Вага: 159 г

Нові Xperias та екологія

Варто згадати про екологічний аспект – не стільки самих телефонів, скільки їх упаковки. Так, в упаковці смартфонів Xperia 1 V та Xperia 10 V не тільки немає пластику, але й використовується те, що Sony описує як Original Blended Material, виготовлений з бамбука, волокон цукрової тростини та паперу, переробленого після споживання. З нього виготовлені кришка та дно коробки і лоток.

Це приклад того, як Sony Group реалізує екологічний план “Дорога до нуля”, метою якого є досягнення нульового впливу на навколишнє середовище до 2050 року. Однією з його цілей є припинення використання пластикових пакувальних матеріалів у нових невеликих продуктах до 2025 року.

Але це ще не все. У нових смартфонах Sony використовує перероблений пластик під назвою SORPLAS – екологічно чистий матеріал, виготовлений з використаних пляшок з-під води та використаних оптичних дисків. У Xperia 1 V та Xperia 10 V SORPLAS замінив деякі внутрішні та зовнішні компоненти, які раніше були виготовлені зі звичайного пластику. Пластик SORPLAS також використовується для корпусу Xperia 10 V.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.