Чому всім подобаються нові смартфони серії POCO F5

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серія смартфонів POCO F, як правило, пропонує більшу ефективність витрачених коштів. Тобто ви платите менше, ніж могли б за подібні характеристики і ніж якби купували моделі конкурентів. Вони добре працюють, мають непоганий дизайн, красиві OLED-екрани та багато іншого. У будь-якому разі вони є одними з найбільш універсальних телефонів середнього класу, які ви можете купити. Але поки ні в кого не злипло від такого солодкого початку, давайте поговоримо детальніше про новинки, які вийшли під цим брендом і вже викликали чимало інтересу.

Вийшов новий POCO

Тепер, після кількох тижнів тизерів і чуток, суббренд Xiaomi нарешті випустив POCO F5 і F5 Pro. І той, хто шукає потужність за обмеженого бюджету, має додати ці телефони до свого списку інтересів.

Poco F5 фактично являє собою перейменовану версію Redmi Note 12 Turbo тільки для Китаю, який був першим телефоном з процесором Snapdragon 7 Plus Gen 2. Тепер цей смартфон пропонує цей процесор першим на світових ринках.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Який процесор у новому POCO

Численні тести, які проводили журналісти і просто ентузіасти в Інтернеті, однозначно свідчать про те, що Snapdragon 7 Plus Gen 2 може перевершити деякі телефони серії Snapdragon 8 Gen 1, коли йдеться про продуктивність при виконанні складних завдань. Але очікувати пікової продуктивності від графічного процесора не варто. Вона знаходиться на рівні торішніх флагманів. Це теж непогано, але завищувати очікування явно не варто.

Серед інших основних характеристик варто відзначити 6,67-дюймовий OLED-екран з частотою 120 Гц (FHD +, Gorilla Glass 5), акумулятор ємністю 5000 мАг і дротову зарядку потужністю 67 Вт. Адаптер живлення, що підтримує такий режим зарядки, входить до комплекту.

Камера в телефоні вийшла непоганою, але очікувати від неї можливостей флагманського рівня навряд чи варто. Тим не менш, телефон оснащений основним модулем на 64 Мп. Він має систему оптичної стабілізації зображення (OIS), а крім нього, в телефоні є надширококутний об’єктив на 8 Мп і макрокамера на 2 Мп.

На лицьовій стороні розташувалася фронталка з доволі високою роздільною здатністю 16 Мп. Але як вона знімає, ще тільки належить дізнатися.

Чим POCO F5 Pro відрізняється від POCO F5

POCO F5 Pro фактично являє собою перейменовану версію Redmi K60 тільки для Китаю, хоча і з однією істотною зміною – батарея K60 ємністю 5500 мАг поступається трохи скромнішій, але все ще достатній, на 5160 мАг.

На відміну від звичайної версії, POCO F5 Pro, як і раніше, зберігає процесор Snapdragon 8 Plus Gen 1. Це має дозволити йому перевершити звичайну модель, коли справа доходить до класичних тестів графічного процесора. При цьому, щоб система не перегрівалася, Poco додає, що використовує технологію “LiquidCool 2.0” для контролю температури.

POCO F5 Pro також вперше в історії Poco оснащений екраном QHD+ (OLED, 120 Гц) і бездротовою зарядкою (30 Вт). Ці функції є рідкістю на телефонах субфлагманського рівня і навіть для деяких топових пристроїв. Але в будь-якому разі у вас буде ще дротова зарядка потужністю 67 Вт, якщо треба зарядити телефон максимально швидко.

Pro-версія нового POCO оснащена системою потрійної задньої камери 64 Мп + 8 Мп + 2 Мп. Фронталка так само отримала роздільну здатність 16 Мп. Що стосується відео, то на основну камеру його можна знімати з роздільною здатністю 8K.

Серед інших функцій серії POCO F5 можна відзначити: Bluetooth 5.3, рейтинг IP53, MIUI 14 для оболонки Poco і подвійні динаміки. Проте, Poco F5 також отримав порт 3,5 мм, у Pro-версія пропонує датчик відбитків пальців на дисплеї. У звичайному F5 тільки бічний сканер.

Скільки коштує новий POCO F5

Якщо вам сподобався POCO F5, доведеться почекати, поки він з’явиться в Україні. Яка ціна буде у нас, сказати складно, але офіційна ціна POCO F5 складе 379 доларів для версії 8/256 ГБ. На POCO F5 Pro повісили офіційний цінник 449 доларів за модель початкового рівня 8/256 ГБ. Поки все це виглядає як цікава пропозиція. Що думаєте?

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.