iPhone 16 вийде через 1,5 року. Але дещо про нього вже відомо

Цієї осені Apple представить сімейство смартфонів iPhone 15. Якщо нічого не зміниться, то через рік варто очікувати появи айфонів шістнадцятої серії. Незважаючи на серйозний запас за часом, інсайди про прийдешні новинки вже є.

Модель з індексом Ultra

Лінійка 2024 року включатиме п’ять апаратів, каже журналіст Bloomberg Марк Гурман. Серію очолить iPhone 16 Ultra. На думку джерела, ця модель може отримати збільшений дисплей і більш просунуту камеру. Головна фішка – відсутність фізичних портів. Заповнення енергії цілком покладуть на MagSafe, а передачу даних – на AirDrop.

Дизайнер Йонас Дейнерт представив, що iPhone 16 Ultra запозичить риси оформлення в Apple Watch Ultra – масивну титанову раму і програмовану кнопку в сигнальному помаранчевому кольорі.

Перископічні датчики в обох модифікацій Pro

Очікується, що iPhone 15 Pro Max стане дебютним гаджетом Купертіно з перископічною камерою. Так називають телеоб’єктиви з особливою системою лінз, яка забезпечує оптичне наближення аж до 10х в умовах тонкого корпусу мобільного пристрою. Нинішні айфони обмежені триразовим оптичним зумом.

У звіті видання The Elec йдеться про те, що Apple вже уклала контракти з двома корейськими компаніями на постачання перископічних компонентів. У планах на 2024 рік – розширити використання технології до другої моделі з приставкою Pro. Природно, якщо на ринок надійде версія Ultra, їй теж дістанеться просунутий телеоб’єктив.

Збільшені дисплеї і підекранний Face ID

Ще одна зміна для Pro і Pro Max – укрупнення екрану. У серії iPhone 14 ці апарати оснащуються 6,1- і 6,7-дюймовими дисплеями відповідно. Але за словами аналітика Росса Янга, iPhone 16 Pro отримає 6,3-дюймову панель, а iPhone 16 Pro Max – 6,9-дюймову.

Експерт додав, що каліфорнійський IT-гігант також підкоригує співвідношення сторін матриць (можливо, щоб врахувати зміну габаритів вирізу). Згідно з прогнозами видання The Elec, “яблучна” корпорація розмістить датчики Face ID під дисплеєм телефона вже у 2024-му. Водночас сам Росс Янг вважає, що це станеться не раніше ніж через два роки.

Сенсорні кнопки

До останнього часу вважалося, що iPhone 15 Pro і 15 Pro Max відрізнятимуться від більш доступних пристроїв сенсорними кнопками управління. Такі елементи здатні стати кроком до відмови від фізичних регуляторів і портів в айфонах, а заодно розширять функціональність компонентів. Наприклад, тактильний відгук пропонувалося відтворювати додатковими движками Taptic Engine.

Але нещодавно з’ясувалося інше: плани щодо впровадження сенсорних клавіш довелося відкласти через виробничі проблеми. Проте Марк Гурман з Bloomberg вірить, що зміна трапиться в серії iPhone 16.

Власний модем стільникового зв’язку

Щонайменше з 2019 року Apple проєктує власний чип для стільникового зв’язку. Зараз компанія покладається на рішення Qualcomm, але ще в 2017-му вирішила судитися з партнером, звинувачуючи його в несправедливих умовах.

Як альтернативу купертинівська корпорація розглядала модеми Intel, але їхній виробник не зумів забезпечити достатні характеристики для роботи в мережах 5G. Позов до Qualcomm довелося зам’яти, а залишки модемного виробництва Intel – викупити.

У лютому цього року гендиректор Qualcomm Крістіано Амон зізнався, що очікує переходу Apple на свої мікросхеми вже у 2024-му. Аналогічну інформацію отримав Марк Гурман з Bloomberg.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.