Apple придумала, що зробить замість складного iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чутки про можливий вихід складного iPhone ходять уже давно. Періодично вони трансформуються в чутки про складаний iPad, але складна сутність з них нікуди не дівається. Тож ті, кому пристрій такого типу потрібен, спокійно завмерли, очікуючи, коли ж нарешті Apple його представить. Адже якщо майже всі імениті виробники випустили по складному апарату, отже, і в Купертіно затягувати з цим не будуть. Однак, якщо поміркувати, то стає зрозуміло, що нічим подібним у компанії, найімовірніше, не займаються, бо знають, що запропонувати споживачеві замість цього.

Apple не випустить складаний iPhone ні у 2023, ні у 2024 році. Замість цього компанія продовжить нарощувати розміри дисплеїв майбутніх поколінь смартфонів, розповів аналітик Display Supply Chain Consultants Росс Янг. За його словами, вони зростуть приблизно до 6,3 і 6,9 дюймів для iPhone 16 Pro і 16 Pro Max відповідно, однак це не точні, а округлені значення. Точні діагоналі він розкриє на конференції Display Week, яка відбудеться в Лос-Анджелесі 23 травня.

Яким буде iPhone 16

Цікаво, що у своїй попередній доповіді Янг навів у приклад тільки iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, але залишив за бортом iPhone 16 і iPhone 16 Plus. Таким чином поки незрозуміло, чи торкнеться збільшення діагоналі екрана молодших моделей. Але, враховуючи, що в Купертіно тільки нещодавно прийшли до єдиної розмірної сітки своїх смартфонів, є всі підстави вважати, що Apple зробить пари iPhone 2024 року випуску ідентичними з погляду габаритів і площі їхніх екранів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Росс Янг – один із найавторитетніших інсайдерів, чиї прогнози мають звичай збуватися. Він уже неодноразово вірно повідомляв про майбутні особливості iPhone 13 і iPhone 14, нових MacBook Pro, iPad mini та інших пристроїв Apple. Особливо глибоко Янг занурений у дисплейну тематику, оскільки на ній і спеціалізується. Тому про все, що стосується екранів майбутніх гаджетів компанії з Купертіно, йому, найімовірніше, можна вірити. Тим більше, що підстави для цього можна знайти, відштовхуючись просто від здорового глузду.

Проблеми складних смартфонів

Незважаючи на те що тверджень про те, що Айфони збільшених розмірів вийдуть замість складних, поки не було, це виглядає цілком логічним. У всякому разі, як відтермінування доти, доки Apple не знайде спосіб зробити смартфони з механізмом складання надійнішими й елегантнішими. Адже ні Galaxy Z Fold 4, ні Huawei Mate Xs 2 не можуть запропонувати того ж рівня зручності та міцності, що й традиційні апарати у форм-факторі моноблоків.

Почнемо з того, що ці смартфони занадто громіздкі. Навіть Huawei Mate Xs 2, який вважається найтоншим складним смартфоном на ринку, досить габаритний. Його товщина становить понад один сантиметр, що за мірками сучасних мобільних пристроїв практично катастрофа. Що й казати про Galaxy Z Fold 4, який майже в півтора раза товщий. Носити таку бандуру в кишені джинсів вельми і вельми проблематично хоч з точки зору фізичних розмірів, хоч з точки зору ваги, яка перевищує 250 грамів.

Поломки складних телефонів

Але розміри – це не найголовніше. Куди гірше йдуть справи з надійністю складних пристроїв. Незважаючи на те що виробники вже освоїли технологію виробництва гнучкого скла, за фактом воно мало чим відрізняється від пластику. Хіба що дряпається, можливо, трохи менше. Однак пошкодження цей матеріал, як і раніше, переносить досить погано. Навіть якщо не упускати смартфони і не бити об тверді поверхні, висока ймовірність, що через рік або трохи більше з дисплеєм можуть початися проблеми.

Якщо ви почитаєте відгуки про складні пристрої попередніх поколінь, то майже напевно натрапите на негативні судження про те, що у багатьох користувачів дисплей почав приходити в непридатність. Але, як повідомляли власники того ж Huawei Mate Xs 2, у місці згину у них почали з’являтися якісь прояснені плями, які проявляли себе і в режимі використання, і в режимі простою. Очевидно, що з ладу почав виходити той фрагмент матриці, на який припадає підвищене навантаження.

Чи вийде складаний Айфон

Про саму складку, яка супроводжує всі без винятку складні смартфони, я вже навіть не кажу. Зрештою, це природна особливість пристроїв такого типу, та й у Купертіно вміють дуже непогано маскувати недоліки своїх апаратів. Згадайте хоча б виїмку в екрані всіх останніх айфонів, крім iPhone 14 Pro і 14 Pro Max. Скільки років Apple робила вигляд, що так і треба? Так що, думаю, тут би проблем не було. Але міняти одну дизайнерську ваду на іншу – не дуже добре для репутації компанії. Тому поки що Apple явно почекає зі “складушками”.

Наскільки це правильно з точки зору технологічного розвитку, питання спірне. З одного боку, за ті роки, що Apple відсутня в ніші складних смартфонів, її конкуренти вже непогано просунулися. Але, з іншого, вони так і не випустили ідеальний пристрій, який був би настільки ж надійним і зручним, як сучасні моноблоки. До того ж, потрібно розуміти, що Apple заробила собі такий авторитет, що його вистачить ще на кілька років, навіть якщо вона взагалі не буде нічого робити, продовжуючи випускати старі Айфони з новими номерами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.