iPhone 15 Pro Max стане єдиною моделлю з перископічною камерою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Витоки про нову лінійку iPhone 15 з’являються практично щодня. Останній з них передбачає, що тільки iPhone 15 Pro Max буде оснащений новою перископічною камерою. Як повідомляється, вона використовуватиме 6-кратний оптичний зум, що є значним поліпшенням порівняно з iPhone 14 Pro Max.

Перископічна камера – це, звісно, чудова новина для шанувальників iPhone, але покупці інших моделей можуть збожеволіти. Крім того, навіть 6-кратний оптичний зум все ще відстає від конкурентів, тобто від Samsung, який використовує 10-кратний зум уже четвертий рік поспіль.

Ми бачили, що 10-кратний зум був представлений у Samsung Galaxy S20 у 2020 році. Відтоді кожен флагман компанії оснащується цією технологією, тоді як майже всі інші відстають. Ситуація з Apple буде такою самою, бо перископічна камера купертинівців теж відставатиме від південнокорейського флагмана. Камери на iPhone завжди були на вищому рівні, але задоволені ними далеко не всі. Примітно, що Apple часто потрібно більше часу для адаптації до нових умов ринку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи з’явиться така камера в більш дешевих моделях?

Що стосується молодшої моделі, тобто iPhone 15 Pro, то, за останніми чутками, вона залишиться з тими самими характеристиками, що й у iPhone 14 Pro Max. Це означає, що він отримає максимум 3-кратний оптичний зум, що стане недоліком у порівнянні з iPhone 15 Pro Max.

Збільшення діапазону оптичного зуму в камері означає, що ваші фотографії, зроблені на відстані, будуть значно кращими. У нинішньому iPhone використовується максимум 3-кратний оптичний зум, а подальше збільшення доводиться робити цифровим, що призводить до пікселізації фотографій.

Причина, з якої Apple диверсифікує свої продукти таким чином, насправді очікувана, враховуючи її бізнес-філософію в минулому. Нова перископічна камера зробить iPhone 15 Pro Max більш конкурентоспроможним.

Наразі незрозуміло, який саме сенсор Apple використовуватиме ні в iPhone 15 Pro Max, ні в інших моделях, які будуть анонсовані у вересні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.