Samsung Galaxy S24 може стати справжнім розчаруванням для шанувальників бренду

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Південнокорейська компанія всерйоз планує повернутися на чіпи Exynos у наступному поколінні флагманів.

Авторитетний інсайдер під ніком Tech_Reve поділився в твіттері деякими цікавими подробицями про майбутні смартфони Samsung Galaxy S24. За даними джерела, пристрої, призначені для ринку Південно-Східної Азії, отримають чипсет власного виробництва Exynos 2400. Для інших країн вийдуть версії на чипі Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3.

Протягом багатьох років Samsung випускала дві версії топових пристроїв, які відрізнялися процесорами залежно від регіонів. Незважаючи на старання інженерів компанії, моделі на Exynos часто поступалися чіпам Qualcomm як у продуктивності, так і в енергоефективності. Відповідно, багато покупців з Росії та країн СНД прагнули роздобути “американську версію” з більш потужним процесором.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього року південнокорейський бренд вирішив повністю відмовитися від власних розробок і об’єднати зусилля з командою Qualcomm для випуску ексклюзивної версії чіпа Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, яка використовується в серії Galaxy S23 по всьому світу. На нашому ринку опинилися пристрої переважно з В’єтнаму, оскільки в них практично немає ніяких обмежень на роботу різних функцій, і коштують вони дешевше, ніж в інших країнах.

На жаль, наступного року ситуація може кардинально змінитися, якщо Samsung все-таки повернеться до Exynos. Цілком імовірно, що новий чіп також поступатиметься передовому рішенню Qualcomm і тоді покупцям доведеться шукати моделі на Snapdragon.

Очікується, що Samsung представить наступне покоління флагманів Galaxy S24 на початку 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.