Топ-7 найкращих ігрових смартфонів у 2023 році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 6 хв.

Найкращими ігровими смартфонами є ті пристрої, які насамперед мають високу продуктивність, якісний дисплей і “довгоживучий” акумулятор, у сукупності ці чинники дають змогу грати в найбільш ресурсомісткі сучасні ігри.

Реклама

У цій добірці ви побачите як цілком знайомі флагманські смартфони великих компаній, таких як Apple або Samsung, що володіють потужними системами камер і доведеним до досконалості програмним забезпеченням (і відповідною ціною!).

Так і смартфони таких компаній, як Asus ROG і RedMagic, які спеціально створювалися для мобільного геймінгу, а тому володіють додатковим ігровим функціоналом у вигляді тригерних кнопок управління, додаткового охолодження і унікального програмного забезпечення.

В принципі, жоден з цих смартфонів не гірший за інший, і рішення про вибір між ними, визначатиметься залежно від ваших особистих уподобань і вимог до цих пристроїв.

Проте, якими б не були ваші потреби, ці пристрої вважаються найкращими ігровими смартфонами, які можна придбати в даний час.

1. Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung домоглася неймовірного успіху з Galaxy S23 Ultra, оскільки йому вдалося змістити з першої позиції списку найкращих ігрових смартфонів iPhone 14 Pro Max. І все це сталося завдяки новому процесору.

Мало того, що Galaxy S23 Ultra оснащений відмінною системою камер, високоякісним дисплеєм і акумулятором великої ємності, він також використовує процесор Snapdragon 8 Gen 2, спеціально доопрацьований для лінійки Galaxy.

Цей специфічний для Samsung процесор пропонує підвищену продуктивність порівняно зі звичайним процесором 8 Gen 2 і навіть процесором A16 Bionic, а це означає, що ви не знайдете потужнішого смартфона для ігор серед наявних пристроїв.

Звісно, хотілося б, щоб цей смартфон коштував дешевше і заряджався швидше, але із загальною якістю цього смартфона не посперечаєшся, зокрема і з ігровими можливостями Galaxy S23 Ultra.

Якщо ж його вартість для вас надто висока, майте на увазі, що в цій лінійці є і менш дорогі Galaxy S23 Plus і Galaxy S23, які працюють на точно такому ж процесорі Snapdragon 8 Gen 2, хоча вони мають дисплеї меншого розміру.

2. Asus ROG Phone 7 Ultimate

Asus ROG Phone 7 Ultimate – один із новітніх ігрових смартфонів із маркуванням ROG.

Порівняно з попередньою моделлю ROG Phone 6 Pro, новий смартфон ROG Phone 7 Ultimate встановив новий рекорд за часом роботи пристрою за інтенсивного навантаження на одному заряді, збільшивши його на 3 години.

Цей карколомний 18-ти годинний результат було отримано за увімкненої адаптивної частоти оновлення екрана, але навіть за фіксованої частоти оновлення на рівні 165 Гц, ROG Phone 7 Ultimate чудово тримає заряд протягом 13-ти годин роботи.

Поряд з батареєю ємністю 6000 мАг, такому чудовому енергоспоживанню сприяє використання в смартфоні флагманського процесора Snapdragon 8 Gen 2.

Звичайно ж, ROG Phone 7 Ultimate коштує не дешево. Тому якщо ви хочете трохи заощадити, зверніть також свою увагу на звичайний ROG Phone 7.

Він оснащений аналогічним процесором, такою ж батареєю і має ті ж характеристики дисплея, що і версія Ultimate, пропонуючи геймерам чудові ігрові можливості, але за нижчою ціною.

3. iPhone 14 Pro Max

Хоча Apple не віддає пріоритет геймерам, як це роблять інші виробники смартфонів, iPhone 14 Pro Max більш ніж підходить саме для ігор.

Процесор A16 Bionic демонструє величезну продуктивність, а дисплей із частотою оновлення 120 Гц плавний і барвистий. Тож, у поєднанні з тривалим часом автономної роботи у вас буде достатньо часу, щоб насолодитися найкращими іграми для iOS повною мірою.

На жаль, App Store не підтримує ігрові емулятори, тому тим, хто цікавиться класичними іграми, цей факт буде не до смаку. Хоча деякі з найпопулярніших ігор епохи SNES і PS2 були портовані на iPhone.

Іншими перевагами переходу на iPhone є його чудові можливості під час фотографування, нещодавно додана функція Always on Display, а також новий виріз Dynamic Island, який надасть вам більше екранного простору для гри.

На жаль, як і попередні пристрої в цьому списку, це доволі дорогий смартфон, а як альтернативу можна порадити звернути увагу на iPhone 14 Pro, який є дешевшим і компактнішим за умови використання того ж процесора.

Проте, iPhone 14 Pro Max – один з найкращих варіантів при виборі ігрового смартфона, особливо тим, хто віддає перевагу великим дисплеям і високому часу автономної роботи.

4. Black Shark 5 Pro

Black Shark 5 Pro – це перший спеціалізований ігровий смартфон, який можна щиро рекомендувати до покупки.

Він не тільки оснащений потужною технічною начинкою, має гарний дисплей і відмінний час автономної роботи, а й пропонує унікальні ігрові функції, які сподобаються багатьом геймерам.

Не кажучи вже про те, що основна і надширококутна камери тут напрочуд хороші. Однак найкращим ігровим аспектом смартфона Black Shark 5 Pro є його фізичні кнопки.

Ці ігрові магнітні тригери, розташовані на одній з бічних сторін смартфона, які забезпечують реальний тактильний зворотний зв’язок під час гри.

Загалом, Black Shark 5 Pro є найкращим спеціалізованим ігровим смартфоном. Якщо мобільні ігри – це все, що вас найбільше цікавить, цей смартфон просто створений для вас.

5. Google Pixel 7 Pro

У Google є свій хітовий смартфон – Pixel 7 Pro, який також підійде любителям мобільного геймінгу.

Процесор Tensor G2 демонструє чудові результати в бенчмарках, а також надає вам унікальні функції Pixel, як-от переклад у реальному часі, усунення розмиття фотографій і багато іншого.

Система камер цього смартфона також особливо хороша, там реалізовано багато інтелектуальної постобробки, щоб фото сцени виглядали максимально привабливо.

При цьому, ціна Pixel 7 Pro, набагато нижча, ніж вартість порівнянних смартфонів подібного рівня зі схожим розміром і якістю камер.

Недолік у цього смартфона один – це невисокий час автономної роботи, але якщо це не є для вас переважаючим фактором під час вибору нового ігрового мобільного пристрою, то Pixel 7 Pro більше нема за що звинувачувати.

6. RedMagic 8 Pro

Завдяки процесору Snapdragon 8 Gen 2, смартфон RedMagic 8 Pro здатний запропонувати один із найкращих показників продуктивності за свої гроші.

Він коштує доларів на 100 дешевше, ніж аналогічні флагманські смартфони, але при цьому пропонує чудові характеристики, як-от зарядка на 65 Вт і до 16 Гб оперативної пам’яті.

Також він має свої унікальні, але корисні особливості, такі як повітряне охолодження і безліч програмних інструментів для оптимізації інтенсивного ігрового процесу.

Проте, RedMagic, як і раніше, не може домогтися належної якості фотографій і програмного забезпечення.

Це дві речі, з якими у більшості флагманських смартфонів немає проблем, тому, якщо слабкі за якістю фотографії або дивні формулювання меню налаштувань вас дратують, краще придивитися собі інший смартфон.

Але користувачі, які знають, що їхнє основне заняття на смартфоні – це ігри, і хочуть заощадити кілька сотень доларів, повинні зробити вибір на користь RedMagic.

7. OnePlus 10T

Незважаючи на появу нового смартфона OnePlus 11, OnePlus 10T залишається в лінійці компанії OnePlus як недорогий варіант ігрового пристрою, який має досить високу продуктивність завдяки все ще актуальному процесору Snapdragon 8 Plus Gen 1.

Цей процесор має значний приріст продуктивності порівняно зі Snapdragon 8 Gen 1, особливо поряд із великим об’ємом оперативної пам’яті.

OnePlus 10T також оснащений новою системою охолодження, яка запобігає перегріванню смартфона під час тривалих ігрових сесій.

Додайте до цього швидку зарядку і великий дисплей із частотою оновлення 120 Гц, і ви отримаєте мобільний ігровий пристрій, який дешевший за більшість флагманів.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ