Samsung One UI 6.0: який пристрій Galaxy отримає апдейт першим

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Google запустила бета-тестування Android 14 для смартфонів Pixel кілька днів тому, а через кілька місяців Samsung зробить те саме для пристроїв Galaxy.

Реклама

Версія Android 14 від Samsung, що отримала назву One UI 6.0, додасть нові функції поверх усього, що включено в Android 14.

Після завершення бета-тестування Samsung почне випуск стабільної версії Android 14 і One UI 6.0 для широкої публіки. Але який пристрій Galaxy першим отримає оновлення One UI 6.0?

Як уже знають шанувальники Samsung, першим пристроєм Galaxy, який отримає наступне велике оновлення One UI, стане останній флагман компанії Galaxy S, Galaxy S23, якщо тільки компанія не змінить тенденцію, що встановилася за ці роки. Те ж саме стосується бета-версії One UI 6.0 (і Android 14). Власники Galaxy S23, S23+ і S23 Ultra зможуть протестувати нове програмне забезпечення раніше за всіх у рамках бета-програми One UI 6.0.

Але, як і в попередні роки, Samsung також поширить програму на інші флагмани, зокрема на Galaxy Z Fold 5 і Z Flip 5, які вийдуть наприкінці цього року, і майже на всі Galaxy S, Note і складні флагмани, які мають право на оновлення. Деякі телефони середнього класу також можуть отримати бета-версію One UI 6.0 – неможливо бути впевненим, які саме, хоча такі пристрої, як Galaxy A53 і A54, є можливими претендентами.

Що стосується термінів, серпень – найімовірніший таймфрейм для початкового випуску бета-версії One UI 6.0, оскільки бета-версія One UI 5.0 дебютувала на початку серпня минулого року. Стабільна загальнодоступна версія повинна почати розгортання протягом наступних двох місяців. Можливо, вона вийде навіть раніше, але тут нам доведеться утриматися від спекуляцій, оскільки ніщо ніколи не гарантується, коли йдеться про дати випуску основних оновлень ОС.

Тепер який пристрій Samsung буде першим з попередньо встановленою ОС Android 14 і One UI 6?

Що ж, давайте просто скажемо, що наразі неможливо відповісти на це питання з будь-якою впевненістю, за винятком того, що нові складні пристрої Samsung – Galaxy Z Fold 5 і Galaxy Z Flip 5 – і планшети – серія Galaxy Tab S9 – не будуть тими, кому випаде ця честь. Вони вийдуть на оновлені версії, але не на One UI 6.

Тож найімовірніше – це серія Galaxy S24 наступного року. Galaxy S23 FE теоретично може обігнати в цьому питанні S24 і вийти на Android 14 з коробки, але тільки в тому випадку, якщо Samsung вирішить зачекати до грудня цього року, щоб вивести цей телефон на ринок, а не випускати його в жовтні або листопаді.

Звичайно, Samsung може змінити ситуацію і здивувати нас, випустивши телефон середнього класу з Android 14 з коробки, а не флагманський пристрій. Це траплялося і раніше з Android 10, хоча ми рекомендуємо тримати ваші очікування під контролем, принаймні, доти, доки Android 14 не стане доступний для наявних пристроїв Galaxy.

Тим часом немає нічого вічного. У всього є початок і кінець, і те ж саме стосується підтримки прошивки для пристроїв Samsung Galaxy. Цей сценарій уже стався з парою телефонів і планшетів Galaxy.

GalaxyClub зазначає, що Samsung щойно припинила підтримку трьох телефонів, а саме Galaxy A40, Galaxy A20 і Galaxy A10. Вони були випущені в першій половині 2019 року, а це означає, що Samsung припинила підтримку через чотири роки.

І Galaxy A10, і Galaxy A40 були оновлені до виправлення безпеки від березня 2023 року, тому вони закінчуються останнім оновленням прошивки.

На додаток до вищезазначених телефонів Samsung прибрала три планшети Galaxy зі свого офіційного списку підтримуваних пристроїв. Це Galaxy Tab S5e (SM-T72x) і Galaxy Tab A 10.1 (SM-T51x), а також Galaxy Tab A з S Pen (SM-P205x).

Як і у випадку з телефонами, три планшети Galaxy, які втратили підтримку, були випущені в першій половині 2019 року. Вони також досягли кінця терміну служби на старіших прошивках.

Ці телефони та планшети не обов’язково будуть небезпечними в майбутньому. З огляду на те, що деякі пристрої Galaxy отримують нові виправлення безпеки кожні шість місяців, ці телефони та планшети, термін служби яких добіг кінця, повинні залишатися у відносній безпеці протягом щонайменше півроку після отримання останнього оновлення безпеки. Проте, в минулому Samsung випускала критичні виправлення безпеки для дуже старих пристроїв, які більше не підтримуються, таких як серія Galaxy S6 у 2022 році. Таким чином, не неможливо уявити, що ці недорогі телефони та планшети отримають ще один патч безпеки або два. Однак немає жодної гарантії, що це станеться.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ