Смартфони

Huawei P30 Pro vs Huawei P20 Pro: порівняння флагманів свого часу

Share
Час читання: 3 хв.

Huawei P30 Pro проти. Huawei P20 Pro: P30 Pro надійшов у продаж з початку квітня 2019 року. Флагман має безліч привабливих функцій, стильний дизайн і дуже особливу камеру. Попередня модель Huawei P20 Pro також змогла заявити про себе на момент запуску, але відтоді багато чого змінилося. Крім іншого, P20 Pro значно дешевше свого наступника. Так чи варто купувати смартфон Huawei 2018 року випуску? Наше порівняння мобільних телефонів має допомогти вам визначитися.

P30 Pro і P20 Pro: порівняння камер

Серія P відома відмінними камерами. Це не змінилося і в 2019 році з моделями Huawei P30: Huawei P30 Pro знову перевершує свого попередника, пропонуючи одразу чотири об’єктиви на задній панелі замість потрійної камери. Один із них передбачає 50-кратне збільшення можливо з телефоном Android. Зрештою, P20 Pro пропонує триразове оптичне збільшення та п’ятикратний гібридний зум.

Подейкують, що оновлений датчик RBG у P30 Pro також вловлює більше світла, ніж його аналог у попереднику. У поєднанні з оптимізованим нічним режимом це забезпечує значно кращу якість зображення в темряві. З іншого боку, при хорошому освітленні відмінності практично непомітні. Після і без того чудової 40-мегапіксельної потрійної камери в P20 Pro, Huawei знову показала себе кращою з чотирикамерною камерою (також 40 МП) на новішому топовому смартфоні. До речі, від цього прогресу виграє і Huawei P30, який, як і Mate 20 Pro, отримав потрійну камеру, а не подвійну.

Дисплей і чипсет

Хоча обидва пристрої мають однаковий розмір, Huawei P30 Pro пропонує помітно більшу площу екрана. Причина в тому, що краї екрана стали ще вужчими порівняно з попередником. OLED-дисплей нового смартфона має діагональ 6,47 дюйма, а його аналог у P20 Pro – 6,1 дюйма. Обидва екрани дуже великі за стандартами смартфонів і мають високу роздільну здатність. Екран P30 Pro також слугує динаміком під час телефонних дзвінків. Huawei відмовилася від класичного навушника.

Huawei P30 Pro також оснащений більш потужним чипсетом. Kirin 980 значно перевершує процесор P20 Kirin 970, особливо в додатках зі штучним інтелектом. Але навіть у повсякденних обчислювальних завданнях і графічній продуктивності новий чип Huawei має свої переваги. Крім того, перехід на 7-нм виробничий процес робить Kirin 980 більш енергоефективним.

Huawei P30 Pro також пропонує на 2 ГБ більше оперативної пам’яті, ніж минулорічна модель, з 8 ГБ оперативної пам’яті. Хоча на практиці ця різниця має бути ледь помітна. Тим не менш, P30 Pro, без сумніву, є потужнішим пристроєм з кращими характеристиками. Але обидва смартфони Huawei мають більш ніж достатню продуктивність практично для всіх поточних сценаріїв використання.

Немає карт пам’яті для P20 Pro

Одна відмінність, актуальна в повсякденному житті, стосується внутрішнього сховища. Це можна розширити тільки на Huawei P30 Pro. Покупцям попереднього смартфона доведеться задовольнятися вбудованими 128 ГБ. Однак традиційні карти microSD також не підходять для P30 Pro. Замість цього вам доведеться використовувати карти пам’яті Huawei Nano. Як альтернатива, купіть смартфон одразу з більшим об’ємом пам’яті. На вибір пропонуються конфігурації об’ємом 128 ГБ, 256 ГБ і 512 ГБ. З іншого боку, P20 Pro доступний тільки на 128 ГБ.

Власникам Huawei P20 Pro також доведеться відмовитися від бездротової зарядки. P30 Pro пропонує не тільки цю можливість, а й можливість бездротового живлення інших смартфонів – чи то Huawei, Samsung, чи то інших виробників. Для цього ви кладете пристрій, що заряджається, на задню панель P30 Pro, і акумулятор уже заряджається.

Є й відмінності в датчику відбитків пальців. Huawei P30 Pro має його на дисплеї, а його попередник – на задній панелі. Крім того, нова модель трохи краще захищена від проникнення води і пилу (IP68 проти IP67).

Порівняння Huawei P30 Pro і Huawei P20 Pro: хто кращий? Наш сервісний центр Service Mobail надає якісний ремонт для обох пристроїв. Ми вирішимо будь-яку проблему з вашим смартфоном, від заміни дисплея до ремонту камери. Довірте свій телефон професіоналам! Звертайтеся в Service Mobail для швидкого і надійного ремонту Huawei P30 Pro і Huawei P20 Pro.

Підбиття підсумків

  • Huawei P30 Pro проти. Huawei P20 Pro за ціною: старіша модель значно дешевша, ніж її наступниця, але вона все ще може конкурувати
  • Обидва пристрої Huawei мають відмінні об’єктиви. Чотирикамерна камера Huawei P30 Pro виділяється насамперед кращими нічними фотографіями і великим зумом
  • На користь P30 Pro говорять також збільшений дисплей, вища продуктивність, внутрішня пам’ять, що розширюється, і можливість бездротової зарядки
  • Huawei P30 Pro перевершує свого попередника практично у всіх сферах. Проте, P20 Pro пропонує значно краще співвідношення ціни та якості
Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Huawei
  • Останні записи

    Microsoft Defender навчився виявляти незахищені Wi-Fi мережі

    Захисне програмне забезпечення Microsoft Defender, вбудоване в операційну систему Windows, може автоматично виявляти незахищені Wi-Fi-мережі…

    01.10.2024

    Gmail отримує оновлені правила безпеки від Google

    З 30 вересня Google ввела нові правила безпеки для Gmail, спрямовані на захист облікових записів…

    01.10.2024

    WhatsApp більше не підтримується на старих смартфонах

    Рішення про припинення роботи на старих моделях було ухвалено керівництвом компанії з метою покращення якості…

    01.10.2024

    Samsung Galaxy S25: усі відомі на даний момент деталі

    Samsung щорічно випускає безліч телефонів, але флагманом компанії є серія Galaxy S. Лінійка Samsung Galaxy…

    01.10.2024

    Qualcomm планує випуск нового ARM-процесора для ПК з удосконаленою продуктивністю

    Qualcomm активно працює над новою версією ARM-процесора для ПК під кодовою назвою Project Glymur. Новий…

    01.10.2024

    Названі найпотужніші смартфони вересня за версією AnTuTu

    Розробники AnTuTu опублікували вересневий рейтинг продуктивності Android-смартфонів, у якому лідером став ігровий Red Magic 9S…

    01.10.2024