Найкращі смартфони з великим дисплеєм у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Усі виробники смартфонів при розробці нових моделей останніми роками роблять упор на великі дисплеї. Навіть у самому бюджетному сегменті пристроїв в районі 5 000 гривень можна знайти безліч китайських гаджетів з екраном не менше 6,7″. Великий дисплей зручний, коли ви гортаєте стрічку соцмереж, дивитеся фільми або граєте.

Ми підготували рейтинг найкращих смартфонів з діагоналлю екрана не менше 6,7″ і розділили їх на чотири цінові категорії. Гаджети, що опинилися в цьому топі, найпопулярніші в магазинах електроніки у 2023 році.

Моделі до 10 000 гривень

Традиційно почнемо з бюджетної категорії гаджетів. До неї увійшло два китайські смартфони від відомих виробників – Redmi і Honor.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Redmi 12C

Під час випуску цієї моделі китайський виробник зробив ставку на рекордно низьку вартість – близько 5 000 гривень. Щоб цього домогтися, виробникові довелося піти на деякі хитрощі. Наприклад, для зарядки використовується micro USB, хоча навіть у попередньому поколінні був Type-C. Але це не проблема для тих, для кого на першому місці доступна ціна і великий дисплей.

Redmi 12C працює на чипі Helio G85 від MediaTek і має на борту 3, 4 або 6 Гб оперативної пам’яті. За об’ємом внутрішнього сховища компанія здивувала, запропонувавши навіть версію на 32 Гб, але також є на 64 і 128 Гб. З такими технічними характеристиками смартфон підходить для перегляду YouTube або спілкування в соцмережах, а з іграми він справляється насилу. У вимогливий PUBG або Call of Duty комфортно пограти не вдасться, хіба що на мінімальних налаштуваннях графіки.

Honor X8A

Це наш другий бюджетний “китаєць” з якісним великим дисплеєм, частотою оновлення 90 Гц і непоганим процесором для своєї ціни в 8 000 гривень. Виробник зробив наголос на модний дизайн, що нагадує останні покоління iPhone. Дисплей на 6,7″ має роздільну здатність 2388×1080, що забезпечує хорошу деталізацію. Передача кольору і яскравість IPS-матриці на хорошому рівні. Варто відзначити тонкі рамки навколо дисплея і акуратний виріз для фронтальної камери, який візуально робить пристрій дорожчим, ніж є насправді.

Honor X8A укомплектували чипом Helio G88 від MediaTek, який має достатню продуктивність для запуску більшості ігор. Обсяг оперативної пам’яті – 6 Гб, а постійної – 128 Гб.

Основний об’єктив отримав роздільну здатність 100 Мп. Оптичної стабілізації немає, але є автофокус. Головний модуль доповнили двома допоміжними – ультраширококутним на 5 Мп і макро на 2 Мп. На ділі їх майже не використовують. Фронтальна камера на 16 Мп непогана. Смартфон знімає на тому ж рівні, що й інші гаджети в районі 7-10 тисяч гривень.

Смартфони з великим екраном від 10 до 20 тисяч гривень

Цей ціновий сегмент популярний. У ньому представлені десятки смартфонів, але все вмістити в нашому топі неможливо, тому було обрано два найзатребуваніші гаджети.

Samsung Galaxy A73

Ця модель від Samsung підтверджує, що корейський виробник серйозно взявся за розробку пристроїв середнього класу. При вартості близько 17 000 гривень гаджет поєднує хорошу технічну начинку, відмінну камеру і чудову автономність. Зовні модель схожа на попередників – особливо це помітно по блоку камер. Смартфон отримав ступінь захисту IP68. Це означає, що девайс не боїться занурення під воду на глибину 1 метра на півгодини.

Дисплей – сильна сторона цього середньобюджетного пристрою. Виробник встановив AMOLED-екран з FullHD роздільною здатністю і з частотою 120 Гц, під який вбудований датчик відбитка пальця. Продуктивність смартфона залежить від процесора Snapdragon 778G, а оперативної пам’яті в ньому може бути 6 або 8 Гб.

Ще однією перевагою Galaxy A73 стала головна камера на 108 Мп. Її доповнили 12-мегапіксельним ширококутним модулем і двома сенсорами по 5 Мп – макро і для ефекту розмиття фону. В основній камері є оптичний стабілізатор. У денний час вона знімає чудово, і навіть увечері виходять пристойні кадри.

Realme 10 Pro+ 5G

Щойно компанія анонсувала цю новинку, вона відразу привернула до себе увагу багатьох потенційних покупців. Модель оснастили вигнутим OLED-дисплеєм на 120 Гц, свіжою апаратною платформою Dimensity 1080 від MediaTek, камерою на 108 Мп і все це сховали в корпусі завтовшки всього 7,8 мм.

Продуктивний процесор у Realme 10 Pro+ 5G доповнили непоганим запасом оперативної пам’яті на 8 або 12 Гб. Обсяг вбудованого сховища залежить від версії і становить 128 або 256 Гб, а ось роз’єму для карти пам’яті немає. Апаратна частина гаджета дає змогу запускати будь-які додатки та сучасні ігри, нехай і не на найвищих налаштуваннях графіки.

Виглядає смартфон, як флагман, і в руці відчувається так само. Багато в чому це заслуга вигнутого дисплея. Фронтальну камеру теж винесли в окремий акуратний отвір, а не стали робити для неї громіздкий краплеподібний виріз.

У телефоні 3 тильні камери: основна, макро, ширококутна. Знімає пристрій добре, але від Galaxy A73 відстає. Денні знімки виходять деталізованими і соковитими, а вечірні сильно просідають за якістю. Багато в чому це через відсутність оптичної стабілізації.

Великі смартфони за 20-30 тисяч гривень

У цей ціновий діапазон входять флагмани деяких виробників. Топових моделей від Samsung і Apple тут немає, але є інші не менш цікаві пристрої. До нашого рейтингу знову увійшло дві топові моделі.

OnePlus 10 Pro

Смартфон отримав тонкий плоский корпус, округлений по кутах екран і майданчик з камерами, що випирає. Пристрій оснастили AMOLED-панеллю на 6,7″ з роздільною здатністю 32161440 точок і частотою 120 Гц. У налаштуваннях можна вибрати між трьома режимами: 60 Гц, 120 Гц або авто. В останньому випадку смартфон буде сам підбирати частоту з урахуванням поточного сценарію: в іграх викручувати її на максимум, а в статичному стані опускати до 1 Гц. Це сприяє економії заряду батареї.

Фронтальну камеру розмістили не по центру, як це часто буває, а в лівому кутку. Під неї зробили крихітний виріз. Виглядає таке рішення дуже незвично і цікаво. В основі апаратної частини OnePlus 10 Pro лежить чип Snapdragon 8 Gen 1. Оперативної пам’яті в ньому 8 або 12 Гб, а постійної від 128 до 512 Гб. Продуктивність на гідному рівні. Гаджет дає змогу запускати будь-які ігри та програми.

У телефона три основні камери, основна з яких має роздільну здатність 48 Мп. Це модуль з оптичною стабілізацією, що знімає якісні фото як за денного освітлення, так і за недостатньої освітленості. Хоча в другому випадку деталізація трохи знижується. Також у телефоні є ультраширококутний об’єктив на 50 Мп і телеоб’єктив на 8 Мп з 3,3-кратним зумом.

Google Pixel 6 Pro

Ця модель поширена не так, як флагмани від Samsung або Apple, а й коштує вона майже вдвічі дешевше, а співвідношенням ціни та якості завоювала віддану аудиторію шанувальників. Якщо смартфони Pixel п’ятого покоління належали до середнього сегменту, то шоста лінійка вже претендувала на звання топових флагманів. Зараз існує і сьома серія, в якій виділяється Pixel 7 Pro, але він коштує дорожче 30 000 гривень і гідний опинитися в наступній частині нашого рейтингу.

Pixel 6 Pro від Google – це смартфон для тих, кому не цікаві масові моделі. Насамперед він виділяється оригінальним дизайном. У смартфоні поєднується металева рамка і скло, а блок камер розташований на чорній вузькій смужці, яка розтягнута на всю ширину корпусу. Телефон отримав дисплей діагоналлю 6,71″ роздільною здатністю 3120х1440 пікселів і частотою 120 Гц. Максимальна яскравість, яку можна виставити вручну, становить 550 ніт. В адаптивному режимі смартфон піднімає її до 750 ніт, а під прямими променями сонця викручує до максимальних 1100 ніт.

У Pixel 6 Pro три тильні камери – основна, телеоб’єктив і ширококутна. Головний сенсор має роздільну здатність 50 Мп. Він знімає чудово, як і всі інші смартфони Pixel. Навіть в умовах слабкої освітленості телефон приємно дивує.

Флагманські смартфони від 30 000 гривень

У цю категорію нашого рейтингу могли б потрапити багато смартфонів, серед яких і Xiaomi 13 Pro, і Google Pixel 7 Pro, і шикарний розкладний Samsung Galaxy Z Fold4. Але коли йдеться про протистояння з класичними Samsung і iPhone, перемогти дуже складно. Отже, зустрічайте наш вибір найпотужніших смартфонів на ринку.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Це свіжий флагман від корейського виробника, який отримав усі передові технології. У смартфон встановили дисплей розміром 6,8″. Це Super Dynamic AMOLED зі значним запасом яскравості – до 1750 ніт. Дисплей вражає яскравими кольорами і глибоким чорним кольором. Роздільна здатність екрана становить 1440х3080 пікселів. У нього адаптивна частота оновлення кадрів – від 1 до 120 Гц.

Galaxy S23 Ultra працює на процесорі Snapdragon 8 Gen 2 і має на борту 8 або 12 Гб оперативної пам’яті залежно від версії. Внутрішнє сховище також залежить від версії – 256 Гб, 512 Гб або 1 Тб. Це найпродуктивніший Android-смартфон на сьогоднішній день. На ньому запускаються будь-які ігри та програми, і корпус при цьому не гріється до високих температур.

Набір камер у Galaxy S23 Ultra чудовий. Телефон дає змогу створювати першокласні знімки не тільки за денного освітлення, а й у вечірніх і нічних сценах. Оптична стабілізація і постобробка відпрацьовують ідеально. За всіма показниками Galaxy S23 Ultra – це найпродуктивніший і технологічний Android-смартфон на сьогоднішній день.

iPhone 14 Pro Max

Топовий флагман від Apple з великим дисплеєм діагоналлю 6,7″, роздільна здатність якого становить 1290х2796 пікселів. Екран отримав адаптивне регулювання частоти кадрів від 1 до 120 Гц і рекордну яскравість – до 2000 ніт в автоматичному режимі. Це робить його найяскравішим смартфоном на ринку на сьогоднішній день. І в 14-му поколінні iPhone нарешті з’явилася функція Always On Display, яка давно є в багатьох топових і середньобюджетних Android-смартфонах.

Продуктивність iPhone 14 Pro Max теж викликає захоплення. У пристрій встановили чипсет A16 Bionic і 6 Гб оперативної пам’яті. Обсяг сховища починається від 128 Гб і досягає 1 Тб. На смартфоні можна запустити будь-який додаток або гру, і запасу потужності для них вистачить ще з великим запасом.

У телефон встановили три тильні камери: основну на 48 Мп, ультраширококутну на 12 Мп і телеоб’єктив із 3-кратним зумом на 12 Мп. Також є маленький датчик глибини для розмиття фону в портретному режимі. Роздільна здатність фронтальної камери – 12 Мп. Весь цей набір модулів робить пристрій топовим фотофлагманом, з яким може позмагатися тільки Galaxy S23 Ultra. І якщо експерти не можуть зійтися на думці, який із флагманів робить найкращі фотографії, то щодо відеозйомки вони одностайні – з відео iPhone 1 Pro Max справляється краще за всіх.

Підсумки

При виборі смартфона з цього рейтингу потрібно орієнтуватися на вартість. Якщо вам важливий просто великий дисплей, а якість камери і продуктивність відходять на другий план, можна зупинитися на бюджетних Redmi 12C і Honor X8A. Якщо хочеться вищий рівень продуктивності та фотоможливостей, обирати потрібно між Galaxy A73 і Realme 10 Pro+ 5G.

Вимогливіші до якості камери та продуктивності користувачі купують дорожчі смартфони. Серед них Pixel 6 Pro і OnePlus 10 Pro. А людям, які хочуть витискати зі своїх кишенькових гаджетів максимум, варто дивитися в бік топових iPhone 14 Pro Max або Galaxy S23 Ultra.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.