Девайси Samsung, на які варто звернути увагу у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung уже провів одну зі своїх найбільших подій року в лютому, коли анонсував лінійку Galaxy S23. Якщо вона дотримуватиметься свого щорічного розпорядку, ми можемо очікувати на появу нових складних телефонів і переносних пристроїв у серпні. На виставці CES 2023 компанія також представила новий дизайн гнучких телефонів і планшетів, натякнувши, що в найближчому майбутньому компанія може планувати вийти за межі Z Fold і Z Flip.

Samsung є одним з найбільших у світі виробників смартфонів за часткою ринку, а це означає, що вона має більший вплив, ніж більшість інших технологічних компаній. Носимі пристрої також стали важливою частиною того, як Samsung має намір відрізняти свої телефони від телефонів інших виробників Android-пристроїв. Це стратегія створення мережі продуктів, які тримають людей на гачку, як лінійка пристроїв Apple.

Galaxy Z Fold 5

Наступний гібрид телефону і планшета Samsung, найімовірніше, буде підтримувати S Pen, як і поточна версія. Але питання в тому, чи буде S Pen поставлятися з пристроєм, чи Samsung продовжить продавати його окремо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Galaxy Z Fold 5 може стати першим смартфоном із вбудованим S Pen. Це не тільки означає, що стилус буде ввімкнено безкоштовно, а й у телефоні буде слот для його зберігання, як на Galaxy S23 Ultra і S22 Ultra. Якщо ви хочете використовувати S Pen з Galaxy Z Fold 4, ви маєте придбати його окремо, і немає механізму для його прикріплення або зберігання в телефоні без купівлі чохла.

Це, здавалося б, невелике доповнення, але воно може зробити Galaxy Z Fold 5 набагато кориснішим як пристрій для підвищення продуктивності. Це також дало б Galaxy Z Fold 5 більш чітку мету і могло б підвищити його привабливість серед перших користувачів, художників і письменників. Samsung може орієнтуватися на ту ж аудиторію покупців, яка зазвичай цікавиться Galaxy Ultra або його попередніми пристроями Galaxy Note.

Але в більш пізньому звіті ET News вказується, що Galaxy Z Fold 5 не матиме слота для зберігання S Pen. Однак очікується, що серед найбільших змін буде новий шарнір, який може призвести до більш тонкої конструкції. Корейські новинні агентства The Elec та ET News, а також відомий лідер Ice Universe повідомили, що Samsung представить новий шарнір у формі краплі води для Galaxy Z Fold 5.

Samsung зазвичай випускає нові складні телефони в серпні, тому ми очікуємо почути більше в цей період. На додаток до чуток про ввімкнений S Pen, у Z Fold 5, ймовірно, будуть стандартні оновлення процесора і камери.

Galaxy Z Flip 5

Кишеньковий складаний телефон Samsung також, ймовірно, отримає оновлення в серпні, як і очікуваний Z Fold 5. Galaxy Z Flip 4 вже багато що робить правильно, і це один з найбільш практичних і доступних складних телефонів. Проте, є багато способів, якими Samsung може і повинен поліпшити Z Flip. Телефон-розкладачка Samsung може виграти від більшого екрана, тривалішого часу автономної роботи та покращеної камери, яка наближає його, наприклад, до тих, що є в серії Galaxy S.

Galaxy Z Flip 5 з новішим процесором, кращою камерою та більшим екраном за тією самою ціною, що й Z Flip 4 (або, можливо, трохи дешевше), може бути одним із найпривабливіших складних пристроїв.

Galaxy Buds 3

Galaxy Buds 3 можуть з’явитися в серпні цього року. Samsung випустила Galaxy Buds 2 Pro в серпні 2022 року, а стандартні Galaxy Buds 2 були випущені в серпні 2021 року. Цей графік передбачає, що звичайні навушники Samsung Pro можуть потребувати оновлення.

З огляду на те, що звичайні Galaxy Buds повинні бути більш доступною альтернативою моделі Pro, ми, ймовірно, можемо очікувати, що вони коштуватимуть значно дешевше, ніж Galaxy Buds 2 Pro. Хоча ми не знаємо, чого очікувати, Buds 3 можуть виграти від кращої водонепроникності та шумозаглушення.

Galaxy VR-гарнітура

2023 рік уже обіцяє бути великим роком для гарнітур віртуальної та доповненої реальності. Очікується, що Apple представить гарнітуру віртуальної реальності, а PlayStation VR 2 щойно з’явилася в лютому. Останніми роками Samsung напрочуд був відсутній у сфері віртуальної реальності, але це може скоро змінитися.

У лютому Samsung оголосила, що працює з Qualcomm і Google над новою платформою змішаної реальності. Компанія не згадала, чи перебувають у розробці якісь конкретні продукти, а також не надала графік майбутніх апаратних засобів або послуг змішаної реальності.

“Це скоріше оголошення про те, як ми збираємося зробити все правильно, намагаючись побудувати екосистему XR”, – сказав президент мобільного підрозділу Samsung, через перекладача в інтерв’ю CNET перед оголошенням.

Оскільки подробиць не так багато, важко зрозуміти, чого очікувати. Але Samsung і Google історично анонсували спільні продукти на конференції розробників Google I/O, тож є шанс, що в травні ми почуємо більше.

Новий складаний планшет

Samsung не згадала про плани на майбутні складні пристрої, крім серій Galaxy Z Fold і Galaxy Z Flip, але у неї, безумовно, є з чого вибрати. На виставці CES 2023 Samsung продемонструвала свою лінійку концептів дисплеїв Flex, зокрема Flex Hybrid з відповідною назвою. Цей пристрій має складаний екран розміром із планшет, який висувається під час відкриття, щоб забезпечити ще більше місця на екрані.

Планшети більші, ніж телефони, тому можливість зробити їх більш портативними, склавши навпіл, здається більш необхідною. Планшети також зазвичай використовуються як додаткові пристрої для таких завдань, як перегляд фільмів, читання або виконання роботи. Наявність дисплея, який може трансформуватися залежно від обставин, здається цікавим.

Неясно, чи перетворяться будь-які з них на реальні продукти. Але важливо пам’ятати, що Galaxy Z Fold теж починався як концепт.

Galaxy Watch 6

Samsung нічого не згадала про свої плани на майбутнє щодо смарт-годинників, і поки не було багато витоків або чуток про Galaxy Watch 6. Але якщо компанія буде слідувати своєму звичайному графіку, ми повинні побачити нові Galaxy Watch вже в серпні.

Чип Samsung Exynos W920, на якому працюють Galaxy Watch 5, забезпечує кращу продуктивність для 3D-графіки, такої як аватари з емодзі, і більш швидкий запуск додатків. Поки незрозуміло, чи буде Samsung розробляти новий чіп для Galaxy Watch 6. Оскільки Apple і Qualcomm доклали зусиль для розширення функціональності розумних годинників у режимі зниженого енергоспоживання, не дивно, що Samsung теж піде цим шляхом.

Samsung вже експериментує з різними можливостями спільної роботи своїх носимих пристроїв і телефонів. Наприклад, нещодавно було оголошено про оновлення програмного забезпечення для Galaxy Buds 2 Pro, яке дасть змогу навушникам записувати 360-градусний звук під час запису відео на телефон Galaxy. Він також розширив додаток Camera Controller для Galaxy Watch 4 і 5, включивши підтримку масштабування. Можливо, ми побачимо більше з Galaxy Watch 6.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.